Huis > H > Hoe Noteer Je Uren In Excel?

Hoe noteer je uren in Excel?

Kies op het tabblad Start in de groep Cellen de optie Opmaak en kies vervolgens Cellen opmaken. Kies in het vak Cellen opmaken in de lijst Categorie de optie Aangepast. Typ in het vak Type boven aan de lijst met notaties [h]:mm;@ en kies OK. Noteer de dubbele punt na [h] en een puntkomma na mm.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe voer je een datum in Excel?

Selecteer op een werkblad de cel waarin u de huidige datum en tijd wilt invoeren. Ga op een van de volgende manieren te werk: Als u de huidige tijd wilt invoegen, drukt u op Ctrl+; (puntkomma). Als u de huidige datum wilt invoegen, drukt u op Ctrl+Shift+; (puntkomma). Is het mogelijk om uren minuten seconden bij elkaar op te tellen in Excel? Tel of trek tijden af ​​om decimale uren / minuten / seconden te krijgen met Kutools voor Excel. Als u de tijd wilt optellen en vervolgens de resultaten wilt krijgen als decimale uren, minuten of seconden, kunt u gebruiken Kutools for Excel's Converteer tijd functie.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een urenregistratie in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u in Excel een timesheet kunt maken. Eén manier is om de ingebouwde Timesheet-sjabloon te gebruiken. Ga hiervoor naar Bestand > Nieuw > Sjablonen > Timesheets.
Een andere manier is om een nieuw werkblad te maken met behulp van een lege werkmap. Ga hiervoor naar Bestand > Nieuw > Blanco werkmap. Stel vervolgens uw werkblad op door de volgende kolommen toe te voegen: Datum, Begintijd, Eindtijd, Totaal aantal uren.
Zodra u uw werkblad hebt ingesteld, kunt u beginnen met het invoeren van gegevens. Om het totaal aantal gewerkte uren te berekenen, kunt u de SUM-functie gebruiken. Als u bijvoorbeeld op maandag 7 uur en op dinsdag 8 uur hebt gewerkt, wordt uw formule =SUM(7,8).
U kunt ook de functie AutoSum gebruiken om snel de som van een bereik van cellen te berekenen. Hiervoor selecteert u het cellenbereik dat u wilt optellen en gaat u naar Home > Autosom. Excel zal automatisch een formule invoegen om de som van de geselecteerde cellen te berekenen. Hoe noteer je tijd? Er zijn vele manieren om de tijd te noteren. Eén manier is om een klok of horloge te gebruiken. Een andere manier is het gebruik van een timer. Timers kunnen digitaal of analoog zijn.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Je kunt ook vragen hoe geef je datum aan?

In gewone lopende tekst en bovenaan in een brief heeft de voorkeur. De verkorte notatie krijgt streepjes of punten: 14-04-2011, 14.04.2011. In een internationale context of wanneer er op de datum gesorteerd moet kunnen worden, is de volgorde omgekeerd: 20110414, 2011-04-14. Hoe kort je geboortedatum af? Datum geven we op met de naam van de maand voluit gespeld (zonder hoofdletter) 1 januari. Dus datumnotatie zoals 1 jan '90 en 01-01-90 (in de lopende tekst) is niet de bedoeling.

Hoe automatisch datum in Excel uitzetten?

Microsoft Excel is vooraf geprogrammeerd om het gemakkelijker te maken datums in te voeren. 12/2 wordt bijvoorbeeld gewijzigd in 2 dec. Dit is erg frustrerend als u iets typt dat u niet wilt wijzigen in een datum. Helaas is er geen manier om dit uit te schakelen. Hoe bereken je werkuren? Om de werkuren te berekenen, moet u het aantal uren bepalen dat een werknemer per dag werkt en dat vervolgens vermenigvuldigen met het aantal dagen in een week. Als een werknemer bijvoorbeeld 8 uur per dag en 5 dagen per week werkt, is zijn totale werktijd 40 uur.

Dienovereenkomstig, hoe laat is het over 7 uur?

Het is nu 14:15 uur. Over 7 uur is het 21.15 uur.

Door Staley Wogan

Vergelijkbare artikelen

Hoe Fitbit luxe resetten? :: Hoe Datum en tijd in taakbalk Windows 10?
Handige links