Huis > H > Hoe Krijg Je Een Trema Op De E?

Hoe krijg je een trema op de e?

De puntjes op de e: waar vind je die?

  1. é = typ de ' en daarna de e.
  2. è = typ de ` en daarna de e. (De ` toets zit op de meeste toetsenborden helemaal linksboven.)
  3. ê = typ de ^ en daarna de e. (Hier gebruik je ook weer de 'shift'-toets om het ^te maken omdat het ^bovenaan staat op de toets, namelijk boven de 6) h.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Daarvan, hoe krijg je 2 puntjes op een letter?

Er zijn een paar manieren om twee punten op een letter te krijgen:
1. Gebruik een umlaut:
ä, ö, ü
2. Gebruik een accent:
é, è, ê
3. Gebruik een trema:
ë, ï, ë
4. Gebruik een cedille:
ç, ñ, ş Hoe doe je een kleine 2 op Mac? Hoe typ je een kwadraat op een mac.

Door middel van de toets combinatie alt⌥ + cmd⌘ + T. 2.

Men kan zich ook afvragen: hoe heet de ë?

De naam van het teken is "e met een accentteken". Wat betekent trema's? Trema is een diakritisch teken dat meestal wordt gezien als een kleine umlaut over de letter "u" in Duitse woorden. Wanneer het over de letter "u" wordt geplaatst, geeft het aan dat de letter moet worden uitgesproken op een manier die lijkt op de "oo"-klank in het Engels. In andere talen, zoals het Frans en het Portugees, kan de trema worden gebruikt om een andere uitspraak van de letters "e" en "i" aan te geven.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een GPX bestand op mijn telefoon?

U kunt de GPX op de telefoon openen met de browser. Je kunt de GPX openen met de eerder gedownloade wandel app. Als je de GPX niet meteen opent, zul je het bestand moeten zoeken in de mappen op je telefoon.

Kan geen umlaut typen?

Dat komt door het geselecteerde toetsenbord. Wat je beschrijft is normaal als de toetsenbord-lay-out 'Verenigde Staten (Internationaal)' geselecteerd is – handig om accenten en trema's te typen. Als het 'internationale'-toetsenbord lastig is, kun je via de Windows-instellingen een andere toetsenbord-lay-out selecteren. Waar zet je een trema? Het trema wordt geplaatst bij de volgende 14 lettercombinaties: ee, ei, eu, ie, aa, ae, ai, au, ui, uu, oe, oi, oo en ou. Als er meer dan twee klinkercombinaties zijn, dan krijgt de klinker na de i geen trema – de e en i die erna volgen krijgen wel een trema.

Trouwens, hoe maak je een accent grave?

Op deze manier zet je een streepje op de e naar links (een accent grave): Druk op de ` toets, deze zit links van je de '1' op je toetsenbord. Druk op de e. Hoe doe je 2 puntjes op de e Windows? Om op een Windows-computer twee puntjes boven de letter "e" te maken, kunt u het gereedschap Character Map gebruiken.
1. Open het gereedschap Character Map. U vindt het door in het menu Start te zoeken naar "character map".
2. Zoek het teken "e" in de lijst met tekens.
3. Selecteer het teken "e" en klik vervolgens op de knop "Selecteren".
4. Klik op de knop "Kopiëren".
5. 5. Plak het "e"-teken in uw document waar u de twee punten wilt hebben.

Hoe doe je 2 puntjes op de i Chromebook?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u de puntjes op de i kunt zetten op een Chromebook. Eén manier is om de ingebouwde sneltoets van Chrome OS te gebruiken: druk op Alt + U, gevolgd door I. Hierdoor wordt een punt boven de i ingevoegd.
Een andere manier is om het schermtoetsenbord van een Chromebook te gebruiken. Open hiervoor de toetsenbordinstellingen door naar het Chrome-menu > Instellingen > Geavanceerde instellingen tonen > Bluetooth-apparaten beheren te gaan. Selecteer vervolgens het schermtoetsenbord en druk op de i-toets. Hierdoor verschijnt een menu met verschillende i-tekens, waaronder één met een punt erboven.
Als u een extern toetsenbord gebruikt met uw Chromebook, kunt u ook de app Character Map gebruiken om een punt boven het i-teken in te voegen. Open hiervoor de app door naar het Chrome-menu > Meer tools > Extensies te gaan. Zoek vervolgens de app Character Map en voeg deze toe aan uw Chromebook. Zodra deze is geïnstalleerd, opent u de app en drukt u op de i-toets. Hierdoor verschijnt een menu met verschillende i-tekens, waaronder een met een punt erboven.

Door Silvers

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een trema op een toetsenbord? :: Waarom gebruik je Trello?
Handige links