Huis > W > Waarom Kan Ik Cellen Niet Samenvoegen Excel?

Waarom kan ik cellen niet samenvoegen Excel?

Tijdelijke oplossing

  • Selecteer het celbereik waarover u tekst wilt centreren.
  • Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen en klik vervolgens op Cellen opmaken.
  • Klik op het tabblad Uitlijning.
  • Klik in de horizontale lijst op Centreren over selectie.
  • Klik op OK.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe krijg je tekst onder elkaar in Excel?

Selecteer in een werkblad de cellen die u wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Uitlijning op Terugloop. (In Excel voor het bureaublad kunt u ook de cel selecteren en vervolgens op Alt+ H + Wdrukken.) Dus, hoe voornaam en achternaam samenvoegen excel? Als u voor- en achternamen wilt combineren, gebruikt u de functie SAMENVOEGEN of de operator ampersand (&). Belangrijk: In Excel 2016, Excel Mobile en Excel voor het web is deze functie vervangen door de functie CONCAT.

Bovendien, hoe kan je cellen samenvoegen?

Er zijn een paar manieren om cellen samen te voegen in een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Sheets. De meest gebruikelijke manier is om de cellen die u wilt samenvoegen te selecteren, en vervolgens op de knop "samenvoegen" op de werkbalk te klikken. Dit zal de geselecteerde cellen samenvoegen tot een enkele cel.
Een andere manier om cellen samen te voegen is door de functie "samenvoegen" te gebruiken. Met deze functie kunt u de inhoud van twee of meer cellen samenvoegen tot één cel. Als u bijvoorbeeld twee cellen hebt met de tekst "Hallo" en "Wereld", kunt u de functie "Aaneenschakelen" gebruiken om ze samen te voegen tot één cel met de tekst "Hallo Wereld".
Tenslotte kun je ook cellen samenvoegen met de optie "samenvoegen en centreren". Deze optie zal de geselecteerde cellen samenvoegen en de inhoud van de samengevoegde cel centreren. Dit is handig als u een koptekst of titel wilt maken die meerdere kolommen omspant. Je kunt ook vragen hoe kun je twee rijen samenvoegen? Als je twee rijen hebt die je wilt samenvoegen tot één rij, kun je de functie CONCAT gebruiken. De CONCAT-functie neemt de waarden van elke rij en voegt ze samen tot één waarde.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, hoe cellen samenvoegen in excel mac?

Cellen samenvoegen

  1. Selecteer twee of meer aangrenzende cellen.
  2. Klik met de Control-toets ingedrukt op de cellen en kies vervolgens 'Voeg cellen samen'. Opmerking: Als het commando 'Voeg cellen samen' is gedimd, heb je mogelijk hele kolommen of rijen of een koptekstcel en een normale cel geselecteerd.
Waar zit tekstterugloop? Om dit in te stellen klik je met de rechtermuisknop op de cel(len) waarop je de terugloop toe wilt passen en daarna (met de linkermuisknop) op Eigenschappen… Op het tabblad Uitlijning staat Terugloop. Zet hier een vinkje bij om dit aan te zetten.

Wat dit betreft, hoe afdrukbereik bepalen excel?

Een of meer afdrukgebieden instellen

  1. Selecteer in het werkblad de cellen die u wilt definiëren als het afdrukgebied.
  2. Klik op het tabblad Pagina-indeling in de groep Pagina-instelling op Afdrukgebieden klik vervolgens op Afdrukgebied instellen.
Hoe maak ik een extra regel in Excel? Er zijn een paar manieren om een extra regel te maken in Excel:
1. Voeg een nieuwe rij in: Selecteer de rij waar u de nieuwe rij wilt invoegen en klik vervolgens op de knop "Invoegen" op het tabblad Home. Hierdoor wordt een nieuwe rij boven de geselecteerde rij ingevoegd.
2. Een lege rij invoegen: Selecteer de rij waar u de lege rij wilt invoegen, klik dan met de rechtermuisknop en selecteer "Invoegen". Hierdoor wordt een lege rij boven de geselecteerde rij ingevoegd.
3. Een regeleinde invoegen: Selecteer de cel waar u het regeleinde wilt invoegen en klik vervolgens op de knop "Invoegen" op het tabblad Home. In de sectie "Symbolen" klikt u op de knop "Meer symbolen". Selecteer in het dialoogvenster "Symbolen" het tabblad "Speciale tekens", scrol naar beneden en dubbelklik op het teken "Regeleinde". Hierdoor wordt een regeleinde ingevoegd in de geselecteerde cel.

Mensen vragen ook: waarom is het niet handig om voornaam en achternaam in 1 cel te zetten?

Er zijn een paar redenen waarom het niet handig is om voor- en achternaam in één cel te zetten. Eén reden is dat het moeilijk kan zijn om gegevens te lezen en te begrijpen als ze allemaal in één cel staan. Het kan moeilijk zijn om te zien waar de ene naam begint en de andere eindigt. Een andere reden is dat het moeilijk kan zijn om gegevens te sorteren als ze allemaal in één cel staan. Als u bijvoorbeeld een lijst met namen alfabetisch wilt sorteren, is dat veel gemakkelijker als de voor- en achternamen in afzonderlijke cellen staan.

Door Bruni

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je twee factor authenticatie uit? :: Hoe koppel je twee beeldschermen aan een laptop?
Handige links