Huis > H > Hoe Imac Herstarten?

Hoe Imac herstarten?

Meestal kun je je Mac opnieuw opstarten door Apple-menu > 'Herstart' te kiezen. In sommige gevallen echter, bijvoorbeeld als de Mac niet meer reageert, moet je de computer mogelijk op een andere manier opstarten. Houd de aan/uit-knop van je Mac ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je een iMac als tweede scherm gebruiken?

Meerdere iMacs kunnen worden gebruikt als beeldscherm. Daartoe moet elke iMac rechtstreeks worden aangesloten op een Thunderbolt-poort op de andere Mac. Command-F2 kan worden ingedrukt op het toetsenbord van de iMac. Het bureaublad van de andere Mac wordt dan getoond.

Hoe Mac opstarten zonder wachtwoord?

Inloggen nadat de sluimerstand of schermbeveiliging is geactiveerd

  1. Kies het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Schakel in het paneel 'Algemeen' het aankruisvak voor 'Vraag om wachtwoord na start van sluimerstand of schermbeveiliging' uit.
Hoe Apple opnieuw opstarten? De iPhone 8 of iPhone SE (2e generatie en nieuwere modellen) geforceerd opnieuw opstarten. Druk kort op de volume-omhoogknop, druk kort op de volume-omlaagknop en houd vervolgens de zijknop ingedrukt. Laat de knop los wanneer het Apple logo verschijnt.

Hoe kom ik in de veilige modus?

Er zijn een paar verschillende manieren om in de veilige modus te komen. De meest gebruikelijke manier is om de F8-toets ingedrukt te houden terwijl uw computer opstart. Dit zal het menu Geavanceerde opstartopties openen, waar u vervolgens de Veilige modus kunt selecteren.
Een andere manier om in veilige modus te komen is door het Systeem Configuratie Hulpprogramma te gebruiken. Ga hiervoor naar Start > Alle programma's > Accessoires > Systeemwerkset > Systeemconfiguratie. Vink op het tabblad Opstarten het vakje naast Veilige modus aan en klik op OK. Uw computer zal dan opnieuw opstarten in veilige modus. Mensen vragen ook: waar vind ik veilige modus? Er zijn een paar manieren om de veilige modus op uw apparaat te vinden. Een manier is om naar het instellingenmenu te gaan en te zoeken naar een optie die "veilige modus" zegt. Als u deze optie niet kunt vinden, kunt u proberen uw apparaat opnieuw op te starten en de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat u een optie ziet om naar de veilige modus te gaan.

Gerelateerde artikelen

Wat te dien als je iMac niet meer aan gaat?

Als je iMac nog steeds niet wil opstarten, kun je hem opnieuw installeren door de R-toetsen ingedrukt te houden tot je het Apple logo ziet.De herstelmodus is actief en je kunt je harde schijf wissen/formatteren.

Hoe Mac uitzetten?

Kies op de Mac Apple-menu > 'Zet uit'. Schakel 'Heropen vensters bij opnieuw inloggen' uit als je niet wilt dat geopende appvensters automatisch opnieuw worden geopend wanneer je Mac opnieuw wordt opgestart. Een Mac is volledig uitgeschakeld wanneer het scherm zwart is. Wat als Mac niet meer wilt afsluiten? Druk tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en Esc (Escape). U kunt ook de optie 'Forceer stop' kiezen in het Apple-menu () linksboven in het scherm. (Dit is vergelijkbaar met Control-Alt-Delete op een pc.) Selecteer vervolgens de app in het venster 'Forceer stop' en klik op 'Forceer stop'.

Hoe kan ik mijn iMac opnieuw installeren?

macOS herinstalleren

  1. De nieuwste versie van macOS installeren die compatibel is met je computer: Option + Command + R.
  2. De originele macOS-versie van je computer opnieuw installeren (inclusief beschikbare updates): Option + Shift + Command + R.
  3. Je huidige versie van macOS opnieuw installeren: Command + R.
Men kan zich ook afvragen: wat moet je doen als je je wachtwoord niet meer weet? Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u het het beste proberen te resetten. Om uw wachtwoord opnieuw in te stellen, moet u enkele gegevens verstrekken om te bewijzen dat u de rechtmatige eigenaar van de account bent. Zodra u de vereiste informatie hebt verstrekt, kunt u een nieuw wachtwoord kiezen.

Wat is FileVault op Mac?

FileVault is een ingebouwde encryptietool op Mac-apparaten die uw gegevens helpt beschermen door uw harde schijf te versleutelen. Als FileVault is ingeschakeld, worden uw gegevens automatisch versleuteld en zijn ze alleen toegankelijk door uw wachtwoord in te voeren.

Door Beverlee Younis

Vergelijkbare artikelen

Wat is de gebruikersnaam van mijn imac? :: Hoe schakel je de veilige modus in?
Handige links