Huis > H > Hoe Indexeren In Excel?

Hoe indexeren in Excel?

Je gebruikt de INDEX functie als je een waarde wilt ophalen uit een tabel of bereik gebaseerd vanaf een bepaalde positie. Bijvoorbeeld, de formule =INDEX ( A1:B5 ; 2 ; 2 ) geeft als resultaat de waarde uit cel B2. De INDEX functie heeft twee vormen: verwijzing of matrix.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, hoe kan ik in excel twee kolommen vergelijken?

Selecteer twee kolommen waarmee u wilt vergelijken en klik op Home > Conditionele opmaak > Markeer Cells-regels > Duplicate Values. Vervolgens, hoe werkt index vergelijken? De functie INDEX gebruikt het resultaat van de functie VERGELIJKEN als argument. De combinatie van de functies INDEX en VERGELIJKEN wordt in elke formule tweemaal gebruikt: eerst om het factuurnummer op te leveren en daarna om de datum op te leveren.

En nog een vraag, wat doet de index functie?

De indexfunctie wordt gebruikt om waarden op te zoeken in een dataframe of matrix. De indexfunctie kan meerdere argumenten aannemen, maar het eerste argument is altijd het dataframe of de matrix die moet worden opgezocht. Het tweede argument is de op te zoeken waarde. De indexfunctie geeft het rijnummer van het eerste voorkomen van de waarde in het dataframe of de matrix. Welke formule gebruiken in Excel? Het antwoord op deze vraag hangt af van wat u met het Excel-spreadsheet wilt doen. Als u eenvoudige wiskundige bewerkingen wilt uitvoeren, kunt u het = teken gebruiken, gevolgd door de celverwijzingen voor de cellen die u in de berekening wilt opnemen. Als u bijvoorbeeld de inhoud van de cellen A1 en B1 wilt optellen, typt u =A1+B1 in cel C1.
Als u meer complexe bewerkingen wilt uitvoeren, kunt u de verschillende formules gebruiken die in Excel beschikbaar zijn. Voor een lijst van alle beschikbare formules klikt u op het tabblad Formules bovenaan het Excel-venster. Van daaruit kunt u door de verschillende categorieën formules bladeren om de formule te vinden die u nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe kan ik in Excel zien wat het hoogste bedrag is in een lijst met bedragen?

Het kleinste of grootste getal in een bereik berekenen

  1. Selecteer een cel onder of rechts van de getallen waarvoor u het kleinste getal wilt zoeken.
  2. Klik op het tabblad Start in de groep Bewerken op de pijl naast AutoSum. , klik op Min (berekent de kleinste) of Max (berekent de grootste) en druk vervolgens op Enter.
Waar of onwaar in Excel? De ALS functie in Excel voert een logische vergelijking tussen twee waarden uit. Het resultaat van de ALS functie (IF) is WAAR (TRUE) of ONWAAR (FALSE). We kunnen bijvoorbeeld testen of de waarde in cel B2 groter is dan de waarde in cel A2. Zo ja, dan is het resultaat WAAR, zo niet, dan is het resultaat ONWAAR.

Vervolgens, waar onwaar verticaal zoeken?

Let op: Standaard is de benadering WAAR

Zoek je een exacte overeenkomst dan gebruik je ONWAAR of 0. Voor niet exacte overeenkomst gebruik je WAAR of 1. Het vierde argument, benadering, is optioneel en standaard WAAR wat betekent dat verticaal zoeken standaard zoekt naar een niet exacte overeenkomst.
Hoe gebruik je de als functie in Excel? De functie as in Excel kan op een aantal manieren worden gebruikt. Eén manier is om een getal te converteren van de ene basis naar de andere. Bijvoorbeeld, om het getal 10 te converteren van basis 10 naar basis 2, gebruikt u de volgende formule:
=as("10",2)
Dit geeft de waarde "1010".
Een andere manier om de as-functie te gebruiken is om een tekststring om te zetten in een getal. Bijvoorbeeld, om de tekststring "10" te converteren naar het getal 10, gebruik je de volgende formule:
=as("10",10)
Dit levert de waarde 10 op.

Wat is Countif in Nederlands?

Countif is een functie in Excel die het aantal cellen telt die voldoen aan een bepaalde criteria.

Door Ongun Miernicki

Vergelijkbare artikelen

Is er een gratis vertaal app? :: Wat betekent overloop bij verticaal zoeken?
Handige links