Huis > H > Hoe Kun Je Verticaal Zoeken In Excel?

Hoe kun je verticaal zoeken in Excel?

In zijn eenvoudigste vorm ziet de functie VERT. ZOEKEN er als volgt uit: =VERT. ZOEKEN(Wat u wilt opschonen, waar u het wilt zoeken, het kolomnummer in het bereik met de waarde die u wilt retourneren, retourneert een Geschatte of Exacte overeenkomst, aangegeven als 1/WAAR of 0/ONWAAR).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe werkt Xlookup?

Hoe werkt VLOOKUP ook alweer? De VLOOKUP functie is eenvoudig. Je geeft een waarde op die opgezocht moet worden, een bereik waarin gezocht moet worden en uit welke kolom in dat bereik de resultaatwaarde gehaald moet worden. De functie eist wel dat de data goed geformatteerd en gesorteerd is. Wat dit betreft, hoe doe ik een vlookup? ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven.

Waarom doet verticaal zoeken het niet?

Er zijn een paar redenen waarom verticaal zoeken niet zo goed werkt als horizontaal zoeken. Ten eerste is verticaal zoeken beperkter in reikwijdte dan horizontaal zoeken. Dit betekent dat het alleen kan zoeken in een specifiek type inhoud, zoals afbeeldingen, video's of nieuws. Deze beperking maakt het moeilijker om de gezochte informatie te vinden. Ten tweede zijn verticale zoekmachines vaak minder populair dan horizontale zoekmachines. Dit betekent dat ze minder verkeer hebben en dus minder gegevens om mee te werken. Ten slotte zijn verticale zoekmachines vaak minder nauwkeurig dan horizontale zoekmachines. Dat komt omdat ze minder gegevens hebben om mee te werken en niet zo goed zijn in het begrijpen van de context van een zoekopdracht. Waarom verticaal zoeken in Excel? Er zijn een paar redenen waarom u verticaal zoeken in Excel zou willen gebruiken. Ten eerste, als u een grote gegevensverzameling hebt, kan het moeilijk zijn om de gegevens te vinden die u zoekt als ze niet op een specifieke manier zijn gesorteerd. Verticaal zoeken kan u helpen om snel de gegevens te vinden die u nodig hebt. Ten tweede, als u op zoek bent naar een specifieke waarde in een grote dataset, kan verticaal zoeken u helpen de dataset te beperken, zodat u niet alles hoeft te doorzoeken. Ten slotte, als u op zoek bent naar een specifiek patroon in een dataset, kan verticaal zoeken u helpen dat patroon snel te vinden.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dit in overweging nemend, waar verticaal zoeken?

De “vert.” staat voor “verticaal”. Het is belangrijk om te onthouden dat je alleen maar naar rechts toe kunt zoeken. Zoekwaarden moeten in een eerdere kolom van de tabel worden weergegeven, met de kolom waar je de waarde van wilt tonen aan de rechterkant van die kolom. Wat is Xlookup in het Nederlands? Gedurende 35 jaar is VLOOKUP één van de populairste Excel-functies gebleken. Er is echter een 'new kid on the block': sedert vorige zomer is de XLOOKUP – of in het Nederlands X. ZOEKEN – beschikbaar (*). In dit artikel bekijken we enkele van de extra voordelen van deze nieuwste functie.

Dienovereenkomstig, wat is kolom index getal?

Het derde argument van de functie is het kolomindex_getal. Hiermee geef je aan in welke kolom van de tabelmatrix Excel moet kijken als hij de regel met de zoekwaarde heeft gevonden. Vervolgens, wat betekent n b in excel? In excel verwijst "n b" naar het aantal lege cellen in een bepaald bereik.

Dus, hoe heet vlookup in het nederlands?

Er is geen direct equivalent van de VLOOKUP-functie in het Nederlands. De functies INDEX en MATCH kunnen echter samen worden gebruikt om een soortgelijk resultaat te bereiken.

Door Warrin Pritt

Vergelijkbare artikelen

Waarom doet verticaal zoeken het niet? :: Hoe maak je een afbeelding spiegelbeeld?
Handige links