Huis > W > Wat Is Xlookup In Het Nederlands?

Wat is Xlookup in het Nederlands?

Gedurende 35 jaar is VLOOKUP één van de populairste Excel-functies gebleken. Er is echter een 'new kid on the block': sedert vorige zomer is de XLOOKUP – of in het Nederlands X. ZOEKEN – beschikbaar (*). In dit artikel bekijken we enkele van de extra voordelen van deze nieuwste functie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan Alexa ook Nederlands?

Kan de spreekster van de Engelse taal Nederlands doen? Nee, op dit moment, kan ze geen Nederlands. Je moet Engels tegen haar spreken.

Hoe werkt Xlookup?

Hoe werkt VLOOKUP ook alweer? De VLOOKUP functie is eenvoudig. Je geeft een waarde op die opgezocht moet worden, een bereik waarin gezocht moet worden en uit welke kolom in dat bereik de resultaatwaarde gehaald moet worden. De functie eist wel dat de data goed geformatteerd en gesorteerd is. Wat als Vlookup niet werkt? Met de formule VLOOKUP is het verplicht dat de referentiewaarde–kolom links van de zoekwaarde–kolom staat. In voorbeeld 1 staat de referentiewaarde-kolom (persoon) rechts van de zoekwaarde-kolom (leverancier). Dit betekent dat je de formule VLOOKUP in voorbeeld 1 niet kan gebruiken.

Trouwens, waarom doet verticaal zoeken het niet?

Verticale zoekmachines zijn gespecialiseerde zoekmachines die zich richten op een bepaald type informatie, zoals afbeeldingen, video's of nieuws. Ze verschillen van algemene zoekmachines, die het hele web indexeren en resultaten geven op basis van trefwoorden. Verticale zoekmachines zijn doelgerichter en geven resultaten die relevanter zijn voor de zoekopdracht van de gebruiker. Wat betekent n B in Excel? In Excel is n B een afkorting voor "aantal staven" en wordt gebruikt als maat voor het aantal staven in een bepaalde ruimte. Deze maat is nuttig om te bepalen hoeveel ruimte een bepaalde staaf inneemt in een grafiek, of hoeveel staven in een bepaald gebied passen.

Gerelateerde artikelen

Wat is Countif in Nederlands?

Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Spreadsheets. Het nummer van een bereik wordt geretourneerd.

Wat is kolom index getal?

Het derde argument van de functie is het kolomindex_getal. Hiermee geef je aan in welke kolom van de tabelmatrix Excel moet kijken als hij de regel met de zoekwaarde heeft gevonden. Wat dit betreft, wat is countif in nederlands? ALS (COUNTIFS) Deze functie is alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Google Spreadsheets. Retourneert het aantal van een bereik op basis van meerdere criteria.

Hoe maak je een zoekfunctie in Excel?

De makkelijkste manier om te zoeken is met de sneltoetsencombinatie Ctrl-F te gebruiken. Excel opent dan een venster waarin u een woord, getal of tekencombinatie kunt zoeken. Gebruikt u liever de menu-structuur? Dan kiest u in het Lint Start => Zoeken en Selecteren => Zoeken. Hoe werkt de index functie in Excel? Met de indexfunctie in Excel kunnen gebruikers verwijzen naar een cel of een celbereik in een werkblad. Deze functie kan worden gebruikt om gegevens in een tabel of bereik op te zoeken op rij- en kolomnummer. De indexfunctie kan worden gebruikt om te verwijzen naar een cel of celbereik in een werkblad. Deze functie kan worden gebruikt om gegevens in een tabel of bereik op te zoeken op rij- en kolomnummer.

Wat doet Iferror?

Iferror retourneert het eerste argument dat geen foutwaarde is. Als alle argumenten foutwaarden zijn, wordt het laatste argument geretourneerd.

Door Takeo Reins

Vergelijkbare artikelen

Waarom geeft Vlookup n A? :: Wat moet je doen als je water in je telefoon hebt?
Handige links