Huis > W > Wat Is Een Voorbeeld Van Phishing?

Wat is een voorbeeld van phishing?

Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website, om ze daar – nietsvermoedend – te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Daarvan, hoe weet je of een mail phishing is?

Tips om een nepmail en neptelefoontje te herkennen

  • Vaag of onduidelijk e-mailadres.
  • Algemene aanhef.
  • Vraag om je persoonlijke gegevens.
  • Taalgebruik en vormgeving vreemd of onjuist.
  • Vraag om op linkjes te klikken of bijlage te openen.
Welke vormen van phishing zijn er? Bij de meeste phishing-campagnes worden bulke-mails naar zo veel mogelijk mensen verzonden, maar spear phishing werkt gericht. Spear phishing valt een specifieke persoon of organisatie aan, vaak met inhoud die is toegesneden op het slachtoffer of de slachtoffers.

Welke valse mails zijn er in omloop?

Er zijn veel valse e-mails in omloop, maar enkele van de meest voorkomende zijn phishing e-mails. Phishing-e-mails zijn ontworpen om de ontvanger te verleiden tot het weggeven van persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden of creditcardnummers. Het kan lijken alsof ze afkomstig zijn van een legitiem bedrijf of een legitieme website, maar ze hebben meestal een vals of nagemaakt adres. Andere veel voorkomende valse e-mails zijn e-mails die beweren van een vriend of familielid te komen die geld nodig heeft, e-mails waarin een gratis cadeau of prijs wordt aangeboden, en e-mails die een virus of andere kwaadaardige software bevatten. Dit in overweging nemend, wat is het verschil tussen phishing en fishing? Phishing is een soort cyberaanval waarbij frauduleuze e-mails of websites worden gebruikt om slachtoffers te verleiden tot het delen van persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden of creditcardnummers. Vissen daarentegen is een legitieme activiteit waarbij vis wordt gevangen voor voedsel of sport.

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als je op een phishing link hebt geklikt?

Bel Cardstop of neem contact op met uw bank. Als u iets ziet, meld dit dan bij de politie. Informeer uw omgeving om geen vreemde mails of berichten van u te openen. Controleer uw bedrijfsnetwerk met de hulp van een IT-deskundige.

Wat is phishing en wat kun je er tegen doen?

Wat moet je doen als je een (vermoedelijk) phishing bericht ontvangt?

  1. Klik niet op de link in de mail en open geen bijlagen.
  2. Neem contact op met de bank of instelling waarvan de e-mail zogezegd afkomstig is om de authenticiteit te controleren.
  3. Stuur het bericht door naar [email protected].
  4. Verwijder het bericht.
Wat moet je doen als je op een phishing link hebt geklikt? Neem contact op met je bank of bel Cardstop. Doe aangifte bij de politie. Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken. Contacteer een IT-expert voor een grondige controle van je bedrijfsnetwerk.

Is dit mailadres betrouwbaar?

Controleer het adres van de afzender. De naam van de afzender mag dan precies hetzelfde zijn als die van je bank of webwinkel, maar vaak is het gebruikte e-mailadres vaag of een afgeleide versie van een echte bedrijfsnaam of de naam van een instantie. Kijk goed naar de domeinnaam waarvan je de e-mail hebt ontvangen. Kun je gehackt worden door een mail te openen? Ja, u kunt gehackt worden door een e-mail te openen. Als de e-mail een kwaadaardige bijlage of link bevat, kan het openen van de e-mail de aanvaller toegang geven tot uw systeem. Ze kunnen dan malware installeren of gevoelige informatie stelen.

Wat voor soort hackers zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten hackers, maar ze kunnen over het algemeen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen: black hat hackers en white hat hackers. Black hat hackers zijn degenen waar je meestal over hoort in het nieuws, omdat ze hun vaardigheden gebruiken om in te breken in systemen en gegevens te stelen. White hat hackers zijn de good guys - zij gebruiken hun hacking vaardigheden om bedrijven te helpen hun beveiliging te testen en kwetsbaarheden te vinden. Er zijn ook gray hat hackers, die ergens tussen black hat en white hat hackers in zitten. Zij hebben misschien niet dezelfde kwade bedoelingen als black hat hackers, maar ze kunnen nog steeds zonder toestemming inbreken in systemen.

Door Latimore Vanveldhuize

Vergelijkbare artikelen

Wat is een veel voorkomende reden voor phishing aanvallen? :: Wat is een KSF voorbeeld?
Handige links