Huis > H > Hoe Werkt Voorwaardelijke Opmaak In Excel?

Hoe werkt voorwaardelijke opmaak in Excel?

Klik op het tabblad Start op Voorwaardelijke opmaak > Nieuwe regel. Klik in het vak Stijl op Klassiek. Schakel onder het vak Klassiek het selectievakje Alleen waarden met een hoge of lage rangschikking opmaken in en wijzig de optie in Een formule gebruiken om te bepalen welke cellen worden opgemaakt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, hoe maak je een ja of nee vervolgkeuzelijst met kleur in excel?

Selecteer de lijst die u wilt vullen met de vervolgkeuzelijst JA of NEE en klik op Kutools > Keuzelijst > Gekleurde vervolgkeuzelijst om deze functie in te schakelen. Hoe in Excel kleur geven bij bepaalde waarde? Een kleur geven bij een bepaalde waarde gaat als volgt:

  1. Ga op een cel staan.
  2. Klik Voorwaardelijke opmaak en kies Markeringsregels voor cellen.
  3. Kies bijvoorbeeld Tussen… en geef waarde op en kleur.

Mensen vragen ook: wat is conditionele opmaak in excel?

Voorwaardelijke opmaak is een functie in Excel waarmee u opmaak kunt toepassen op cellen op basis van bepaalde voorwaarden. U kunt bijvoorbeeld voorwaardelijke opmaak gebruiken om alle cellen te markeren die groter zijn dan 100, of alle cellen die een bepaalde tekenreeks bevatten. En nog een vraag, hoe voorwaardelijke opmaak doortrekken? Om voorwaardelijke opmaak door te voeren, moet u in uw formule voor voorwaardelijke opmaak een functie gebruiken die verwijst naar de cel die u wilt opmaken. Als u bijvoorbeeld cellen in kolom A wilt opmaken op basis van de waarde in kolom B, gebruikt u de volgende formule: =>10. Dit zou alle cellen in kolom A opmaken die een overeenkomstige waarde in kolom B hebben die groter is dan 10.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Waarom werkt voorwaardelijke opmaak niet?

Voorwaardelijke opmaak wordt niet meer toegepast nadat de eerste voorwaarde waar is. Alle regels voor voorwaardelijke opmaak blijven echter beschikbaar in de werkmap en worden toegepast wanneer de werkmap opnieuw wordt geopend in Excel 2007 en hoger, tenzij de regels zijn bewerkt in Excel 97-2003. Mensen vragen ook: hoe filter je op kleur in excel? Klik in een bereik van cellen of in een tabelkolom op een cel die de celkleur, de tekenkleur of het pictogram bevat waarop u wilt filteren. in de kolom met de inhoud die u wilt filteren. Selecteer onder Filter in het snelmenu Op kleur de optie Celkleur, Tekenkleur of Celpictogram en klik vervolgens op een kleur.

Hoe cellen kleuren in Excel?

Selecteer de cel of het celbereik dat u wilt opmaken. Klik op Start > startpictogram voor dialoogvenster Celeigenschappen of druk op Control+Shift+F. Kies op het tabblad Vullen de gewenste kleur onder Achtergrondkleur. Mensen vragen ook: hoe maak je een keuzemenu in excel? Als u in Excel een vervolgkeuzemenu wilt maken, moet u de functie Gegevensvalidatie gebruiken. Deze functie is te vinden onder het tabblad Gegevens in het lint. Zodra u op Gegevensvalidatie klikt, verschijnt een dialoogvenster. In het dialoogvenster dient u de optie Toestaan: te selecteren als Lijst. Vervolgens moet u de waarden invoeren die u wilt laten verschijnen in het keuzemenu in het vak Bron:. Nadat u de waarden hebt ingevoerd, klikt u op OK.

Je kunt ook vragen hoe maak ik een listbox in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een lijstvak te maken in Excel. Eén manier is om het gereedschap Object invoegen te gebruiken. Klik hiervoor op het tabblad Invoegen en vervolgens op de knop Object invoegen in de groep Tekst. Selecteer in het dialoogvenster Object invoegen het tabblad Nieuw maken en selecteer vervolgens Microsoft ListBox Control in de lijst met beschikbare besturingselementen. Klik op OK om het besturingselement in uw werkblad in te voegen.
Een andere manier om een lijstvak in te voegen is met het gereedschap Formulieren. Klik hiervoor op het tabblad Ontwikkelaar en vervolgens op de knop Formulieren in de groep Besturingselementen. In de werkbalk Formulieren klikt u op de knop ListBox. Klik en sleep vervolgens op uw werkblad om het besturingselement in te voegen.

Door Sayre

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een listbox in Excel? :: Kan een platenspeler op Aux?
Handige links