Huis > H > Hoe Haal Je Een Wachtwoord Van Excel Af?

Hoe haal je een wachtwoord van Excel af?

Een werkmapwachtwoord verwijderen

  1. Open de werkmap waar u het wachtwoord uit wilt verwijderen.
  2. Ga naar het tabblad Controleren en klik onder Beveiliging op Wachtwoorden.
  3. Selecteer alle inhoud in het vak Wachtwoord dat u wilt openen of het vak Wachtwoord dat u wilt wijzigen en druk vervolgens op Delete.
  4. Klik op Opslaan .

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Vervolgens, hoe beveiliging excel opheffen zonder wachtwoord?

Als je het wachtwoord bent vergeten van een werkblad in Excel, kun je die op twee manieren opheffen (afhankelijk van de Excel versie) zonder dat je je wachtwoord nodig hebt. Via een macro (VBA) of via een trucje waarbij je je Excel bestand tijdelijk omzet een een . zip bestand. Hoe alleen lezen inschakelen Excel? Opslaan als alleen-lezen

  1. Klik op de Microsoft Office-knop. en klik vervolgens op Opslaan, of op Opslaan als als u het document eerder hebt opgeslagen.
  2. Klik op Extra.
  3. Klik op Algemene opties.
  4. Schakel het selectievakje Alleen-lezen aanbevolen in.
  5. Klik op OK.
  6. Sla het document op.

Hoe veilig is een Excel wachtwoord?

Een Excel-wachtwoord is relatief veilig, vooral als het een sterk wachtwoord is dat niet gemakkelijk te raden is. Het is echter mogelijk voor iemand om met brute kracht in een Excel-bestand te komen als hij de juiste tools en genoeg tijd heeft. Hoe kan ik een bestand beveiligen? Er zijn vele manieren om een bestand te beveiligen. Eén manier is om het bestand te versleutelen zodat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben. Een andere manier is het gebruik van toegangscontrolelijsten om te bepalen wie toegang heeft tot het bestand.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Bovendien, hoe kan ik een folder beveiligen?

Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map (of druk erop en houd vast) en selecteer Eigenschappen. Selecteer de knop Geavanceerd en schakel het selectievakje Inhoud versleutelen om gegevens te beveiligen in. Waarom kan ik Excel niet bewerken? Waarom kan ik dit bestand niet bewerken?

  • Het bestand is vergrendeld vanwege een eerdere crash.
  • Een andere auteur heeft het bestand uitgecheckt.
  • Een andere auteur gebruikt een andere versie van de Office toepassing.
  • De server biedt geen ondersteuning voor de functionaliteit voor coauthoring.

Vervolgens, wat is de laatste versie van excel?

Update van mei 2021

Dit is wat er nieuw is in versie 2105 (14026.20246). Nieuwe gekoppelde gegevenstypen bevatten feiten en gegevens over honderden onderwerpen, waarmee u uw doelstellingen rechtstreeks in Excel kunt bereiken.
Dus, waarom zie ik geen tabbladen in excel? Er zijn een paar redenen waarom tabbladen niet zichtbaar zijn in Excel. Eén mogelijkheid is dat het werkblad te smal is om de tabbladen weer te geven. Om dit te verhelpen kan de gebruiker de breedte van het werkblad aanpassen. Een andere mogelijkheid is dat het werkboekvenster te sterk is ingezoomd. De gebruiker kan het zoomniveau controleren door naar het tabblad Beeld te gaan en te kijken naar het Zoomniveau. Als het zoomniveau hoger is dan 100%, zijn de tabbladen niet zichtbaar. De gebruiker kan dit oplossen door het zoomniveau terug te zetten naar 100%.

Vervolgens, waarom opent excel als alleen lezen?

Er zijn een paar redenen waarom Excel een bestand opent als alleen-lezen. Eén mogelijkheid is dat het bestand door het besturingssysteem is gemarkeerd als alleen-lezen. Dit kan gebeuren als het bestand is opgeslagen op een netwerkstation dat geen lees/schrijftoegang toestaat, of als het bestand door de gebruiker is gemarkeerd als alleen-lezen.
Een andere mogelijkheid is dat het bestand beveiligd is met een wachtwoord. Als een bestand met een wachtwoord is beveiligd, wordt het geopend als alleen-lezen totdat het juiste wachtwoord is ingevoerd.
Tenslotte is het ook mogelijk dat het bestand in een ander programma geopend is. Indien een ander programma het bestand heeft geopend, zal Excel het openen als alleen-lezen om gegevenscorruptie te voorkomen.

Door Codel Yudell

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet ik een wachtwoord op een Excel bestand? :: Hoe kan ik mijn wachtwoord veranderen in Outlook?
Handige links