Huis > W > Wat Betekent Predikant?

Wat betekent predikant?

Het begrip predikant heeft 4 verschillende betekenissen: 1) dominee. iemand die voor zijn beroep en vanuit een roeping predikant in een protestantse kerk is; protestantse pastor; dominee. 2) priester die preekt. rooms-katholieke priester die de preek in de kerk verzorgt; priester die de preek houdt tijdens de mis.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Men kan zich ook afvragen: wat is het meervoud van het woord dominee?

enkelvoudmeervoud
naamwoorddomineedominees
verkleinwoorddomineetjedomineetjes
Wat is een dominee? Een dominee is iemand die aan het hoofd staat van een protestantse kerk. Een dominee kan zowel man als vrouw zijn. Diegene is verantwoordelijk voor de opbouw van het christelijk leven van de gelovigen. Een dominee neemt in de protestantse traditie een belangrijke rol in.

Wat is een ander woord voor predikant?

Er is niet één woord dat dezelfde betekenis heeft als pastoor. Woorden met een soortgelijke betekenis zijn echter minister, dominee, priester en rabbijn. Daarvan, wat betekent het celibaat? Celibaat is het zich onthouden van seksuele activiteit. Dit kan een vrijwillige keuze zijn of een gevolg van omstandigheden. Bijvoorbeeld, iemand die alleenstaand is kan ervoor kiezen om celibatair te blijven, of iemand die religieus is kan een gelofte van celibaat afleggen.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Wat is het meervoud van diploma?

di·plo·ma (het; o; meervoud: diploma's) 1schriftelijk bewijs van een met gunstig gevolg afgelegd examen, een toegekende onderscheiding enz. En nog een vraag, wat is het meervoud van café? De correct gespelde meervoudsvorm van café is cafés, zonder apostrof. Als een zelfstandig naamwoord eindigt op é, schrijven we de meervoudsuitgang eraan vast. Een apostrof is niet nodig omdat de combinatie niet verkeerd kan worden uitgesproken: logés, attachés, coupés, prostitués.

Hoe schrijf je doormiddel van?

Antwoord. Standaardtaal is door middel van. Trouwens, wat draagt een dominee? In de westerse wereld dragen predikanten gewoonlijk geestelijke kleding, waaronder een priesterboord (een witte kraag met twee banden die rond de hals worden gesloten), een soutane (een lang, zwart kledingstuk dat het lichaam bedekt van de hals tot aan de enkels), en soms een surplice (een loszittend, wit kledingstuk dat over de soutane wordt gedragen en de armen en het bovenlichaam bedekt).
Predikanten kunnen ook andere kledingstukken dragen die bij hun rol horen, zoals een stola (een lange, smalle strook stof die om de hals wordt gedragen en aan de voorkant van het lichaam hangt), een cinctuur (een lange, smalle strook stof die om het middel wordt gedragen) en een kap (een lang, mantelachtig kledingstuk dat over de schouders wordt gedragen).

Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen een pastor en een pastoor?

Een pastoor is een christelijk leider die een gemeente bedient, terwijl een pastoor een katholieke priester is die aan een parochie is toegewezen.

Door Kenji Piland

Vergelijkbare artikelen

Hoe spreek je een predikant aan? :: Hoe open je download?
Handige links