Huis > H > Hoe Spreek Je Een Predikant Aan?

Hoe spreek je een predikant aan?

Het woord dominee (afgekort ds.) is een aanspreektitel voor een predikant, zoals professor dat is bij een hoogleraar. Het woord is een verbastering van de vocatief domine van het Latijnse dominus dat heer betekent. Voor de aanduiding van het ambt wordt echter altijd het woord 'predikant' gebruikt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe spreek je Google Home aan?

Hoe het werkt met een vraag of commando. Als de lampjes aan de bovenkant van het apparaat gaan branden, luistert de Assistent.

Men kan zich ook afvragen: wat een aflaat?

Het woord aflaat is afgeleid van het Oudnederlandse en Gotische woord voor 'kwijtschelding'. Het verwijst naar een praktijk in de Katholieke Kerk waarin de straffen in het hiernamaals voor begane en reeds vergeven zonden door het kerkelijk gezag worden kwijtgescholden. Vervolgens, welk geloof heeft geen celibaat? Maar de Rooms-Katholieke Kerk wilde het celibaat niet afschaffen. Dat bleek uit een encycliek – een pauselijke brief aan de bisschoppen en gelovigen -van paus Paulus VI (1897-1978) uit 1967: de Sacerdotales Caelibatus.

Wat betekent het woord sacrament?

Het woord sacrament komt van het Latijnse woord sacramentum, dat "plechtige belofte" betekent. In de christelijke theologie is een sacrament een heilig teken of symbool dat een geestelijke werkelijkheid voorstelt. De zeven sacramenten van de katholieke kerk zijn doopsel, vormsel, eucharistie, boete, ziekenzalving, huwelijk en wijding. Dus, hoe schrijf je diploma uitreiking? De juiste manier om afstuderen te schrijven is met een apostrof tussen de "n" en de "t" - "graduation's".

Gerelateerde artikelen

Hoe spreek je uit meme?

Volgens Dawkins moet de term'meme' zo worden uitgesproken dat het rijmt op het Engelse 'cream'. De Nederlandse uitspraak ligt dichter bij'miem' dan bij'mehmeh', zoals sommigen denken dat je het zou moeten uitspreken.

Wat is het meervoud van premie?

premies (meerv.) Wat is het meervoud van het woord dictee? Het is geen meervoud van dictee (of Dictee), want dat is volgens de naslagwerken dictees (Dictees). 'Meer!

Hoe schrijf je introducé?

Introducé (meervoud: introducés) is de sekseneutrale vorm, die gebruikt wordt om een geïntroduceerd persoon in het algemeen mee aan te duiden. Het is ook de vorm die gebruikt wordt om een geïntroduceerde man mee aan te duiden. Introducee (meervoud: introducees) verwijst altijd naar een vrouw. Mensen vragen ook: wat is het meervoud van schema? Het meervoud van schema is schema's.

Wat is het meervoud van niveau?

Het meervoud van niveau is niveaus.

Door Rosabelle Schimandle

Vergelijkbare artikelen

Wat als ESP lampje brandt? :: Wat betekent predikant?
Handige links