Huis > H > Hoe Spreek Je Een O Met Trema Uit?

Hoe spreek je een O met trema uit?

U spreek je uit als 'oe', maar Ü spreek je uit als 'uu'. O spreek je uit als 'oh', maar Ö spreek je uit als 'eu'. Au spreek je uit als 'au', maar Äu spreek je uit als 'oi'.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een trema op de e in Word?

Een combinatie van toetsen is nodig om een diaerese te krijgen. Druk op de toets met de shift-toets. Tik op de e als u de toetsen wilt loslaten.

Hoe zet je de puntjes op de O?

De puntjes op de o van föhn is een umlaut. De puntjes op de e van financiën is een trema. Een trema geeft het begin van een nieuwe lettergreep aan, bijvoorbeeld in financiën, coördinatie en reünie. Een umlaut is bedoeld om de juiste uitspraak van de klinker weer te geven, bijvoorbeeld in föhn en hüttenkäse. Hoe maak ik een o Met streepje? Windows

  1. Alt 162.
  2. AltGr o. Met de Alt Gr-toets.
  3. ' o. Met de dodetoetsmethode.
  4. Alt+e, o. Met de Alt toets. Vanaf Lion (10.7): Houd de o langer ingedrukt. Gerelateerde tekens. Ò Hoofdletter O met grave. Ó Hoofdletter O met acute. Ô Hoofdletter O met circumflex. Õ Hoofdletter O met tilde. Ö Hoofdletter O met umlaut.

Hoe maak je een umlaut in Word?

Om in Word een umlaut te maken, houdt u de Alt-toets ingedrukt en typt u de umlaut-code op het numerieke toetsenbord. Om bijvoorbeeld een umlaut te maken over de letter a, houdt u Alt ingedrukt en typt u 0228 op het numerieke toetsenbord. Bovendien, hoe maak je een e met puntjes? De e met punten heet een umlaut, en wordt gemaakt door de Alt-toets ingedrukt te houden en 0228 in te typen op het numerieke toetsenbord.

Gerelateerde artikelen

Hoe spreek je Google Home aan?

Hoe het werkt met een vraag of commando. Als de lampjes aan de bovenkant van het apparaat gaan branden, luistert de Assistent.

Dit in overweging nemend, hoe spreek je puntjes op de i uit?

Een Umlaut (spreek uit als Oemlaut) is een diakritisch teken. De Umlaut lijkt qua teken precies op de trema. Je kunt ook vragen wat betekend o? o. I. v. os, otje (1 als klank: een klinker; 2 als letterteken: de vijftiende letter van het alphabet; 3 de gezamenlijke woorden in alphabetische orde van een woordenboek enz., die met een o beginnen); 1. de o van stok is niet de o van stoken; Z.

Daarvan, wat betekent trema's?

twee puntjes op een klinker. twee puntjes die men in sommige gevallen op een klinker zet om aan te geven dat met die klinker een nieuwe lettergreep begint, bv. in poëzie en in onderzeeër; deelteken. Daarvan, hoe ziet een umlaut eruit? De umlaut is in de loop van de tijd via twee schuine streepjes vereenvoudigd tot twee puntjes. Daarmee ziet de moderne umlaut er in druk uit als een trema, maar in een handgeschreven tekst kan hij nog steeds de vorm van twee korte schuine streepjes hebben.

Trouwens, waarom twee puntjes op de i?

Een trema is het zetten van twee puntjes op een e, i, o of u in een Nederlands woord. Je gebruikt een trema wanneer je twee opeenvolgende klinkers niet als één klank mag lezen. Je zet dan op de tweede klinker een trema: reünie.

Door Bowers

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent Ö? :: Wat is OLED TV?
Handige links