Huis > W > Wat Is Een Defusie?

Wat is een defusie?

Defusie betekent letterlijk uit elkaar halen. In de Acceptance and Commitment Therapy gebruiken we defusie als een interventie om afstand te kunnen nemen, ruimte te kunnen maken. Afstand nemen is soms nodig wanneer we ergens volledig door in beslag worden genomen. Dat kunnen gedachten, maar ook gevoelens zijn.

Lees verder

Wat is ACT Gijs Jansen?

Gijs Jansen is als psycholoog gespecialiseerd in Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hij is opleider en supervisor bij ACT Guide, heeft een eigen praktijk voor therapeutische training en werkt als e-coach voor Psychologie Magazine. Wat dit betreft, hoeveel sessies act? Een ACT behandeling duurt 3 tot 12 sessies.

Wat dit betreft, wat zijn waarden act?

In computerprogrammering is een waarde een basisgegevensstructuur die een stuk gegevens bevat. In de meeste programmeertalen kunnen waarden worden toegewezen aan variabelen, als argumenten worden doorgegeven aan functies, en worden teruggegeven uit functies. Wat zijn Defusietechnieken? Defusietechnieken zijn een reeks hulpmiddelen om mensen te helpen zich los te maken van hun gedachten en emoties. Het doel is mensen te helpen hun gedachten en emoties als los van zichzelf te zien, zodat ze die gemakkelijker kunnen beheersen. Deze technieken kunnen op het moment zelf worden gebruikt om mensen te helpen kalmeren en perspectief te krijgen, of ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van een plan op langere termijn om mensen te helpen hun relatie tot hun gedachten en emoties te veranderen.

Wat is een acceptatie?

acceptatie - Zelfstandignaamwoord 1. het accepteren, het geaccepteerd worden ♢ Sommigen doen alles voor acceptatie door anderen Woordherkomst Naamwoord van handeling van accepteren met het achtervoegsel -atie Synoniemen aanvaarding Verwante begrippen aanneming, ontva... Wat wordt er vanuit de basisverzekering vergoed? De basisverzekering is onderdeel van de Zorgverzekeringswet (Zvw). De basisverzekering dekt vooral curatieve zorg. Dat is zorg gericht op de genezing en behandeling van acute en chronische lichamelijke aandoeningen. Ook dekt de basisverzekering geestelijke gezondheidszorg.

Wie vergoed schematherapie?

Schematherapie maakt onderdeel uit van het reguliere behandelprogramma van ggz-instellingen en vrijgevestigde psychotherapeuten of psychologen. Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Dus, wat is het verschil tussen een therapeut en een psycholoog? Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen therapeuten en psychologen. Ten eerste zijn therapeuten doorgaans beperkt tot het werken met patiënten op korte termijn, terwijl psychologen zijn opgeleid om patiënten op lange termijn te behandelen. Ten tweede zijn therapeuten meestal niet bevoegd om medicatie voor te schrijven, terwijl psychologen dat wel kunnen. Tenslotte richten psychologen zich meestal op het diagnosticeren en behandelen van geestelijke stoornissen, terwijl therapeuten ook ondersteuning en begeleiding kunnen bieden bij zaken als relaties, stressmanagement en levensovergangen.

Wat dit betreft, wat betekent dialectische gedragstherapie?

Dialectische gedragstherapie (DBT) is een vorm van cognitieve gedragstherapie die zich richt op de psychosociale aspecten van therapie, waarbij de nadruk ligt op het belang van een samenwerkingsrelatie tussen therapeut en cliënt. DBT is gebaseerd op het geloof dat de cliënt de beste expert is in zijn eigen leven, en dat het de taak van de therapeut is om de cliënt te helpen leren hoe hij zijn emoties en gedrag effectief kan beheersen. De therapeut werkt met de cliënt om hem te helpen vaardigheden te ontwikkelen op vier gebieden: mindfulness, distress tolerance, emotieregulatie en interpersoonlijke effectiviteit. DBT is een zeer gestructureerde vorm van therapie en omvat gewoonlijk wekelijkse individuele therapiesessies en wekelijkse groepstrainingen.

Door Anastice Noecker

Wat wordt bedoeld met ad hoc? :: Wat doet ACT therapie?
Handige links