Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Een Backup?

Wat is de betekenis van een backup?

Back-up - (Eng. 'steun, reservevoorraad'), reservekopie van computergegevens voor het geval deze per ongeluk gewist worden; veiligheidskopie, opgeslagen op diskette of met behulp van een tapestreamer', te gebruiken na een 'computercrash'. Nederlandse termen zijn reservekopie of veiligheidskopie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

Waarom is het verstandig een backup te maken?

Waarom een backup? Met een backup of een reservekopie zorgt u ervoor dat belangrijke bestanden op een externe locatie opgeslagen wordt zodat wanneer er zich een noodsituatie voordoet deze snel en gemakkelijk terug gehaald kan worden ( dit noemen we "een restore" ). Hoe moet je een backup maken? Maar je kunt niet snel individuele bestanden terughalen.

  1. Ga naar Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Back-up.
  2. Ga naar back-up maken en terugzetten (Windows 10) > Een systeemkopie maken.
  3. Selecteer de harde schijf en klik op Volgende > Volgende > Back-up starten.

En nog een vraag, wat is het doel van back-up?

Er zijn meerdere doelen voor back-ups, maar de meest voorkomende is ervoor te zorgen dat gegevens kunnen worden hersteld in het geval van een primaire gegevensstoring. Dit kan het gevolg zijn van hardwarefouten, softwarecorruptie of zelfs een gebruikersfout. Back-ups kunnen lokaal of op afstand worden opgeslagen, en ze kunnen automatisch of handmatig worden uitgevoerd. Wat gebeurt er als je een backup maakt? Het doel van een back-up is het maken van een kopie van gegevens die kan worden gebruikt om het origineel te herstellen na een verlies van gegevens. Er zijn vele manieren om een back-up van gegevens te maken, waaronder kopiëren en plakken, exporteren en disk imaging.

Gerelateerde artikelen

Waar wordt WhatsApp backup opgeslagen Android?

Elke dag wordt er een back-up van je chats gemaakt in het geheugen van je telefoon. Afhankelijk van je instellingen wordt er ook een back-up van je chats gemaakt.

Dit in overweging nemend, wat zijn de voorwaarden voor een goede backup?

Het verstandigst is om de back-up van uw Windows computer op te slaan op een externe harde schijf of USB. Omdat u deze na de back-up ontkoppeld van de computer en op een veilige plek kunt wegleggen. Als u niet over al teveel data beschikt dan is die externe USB stick een uitstekende oplossing. Waarom is het regelmatig maken van een back-up noodzakelijk? Mensen maken fouten, vaker dan u denkt. Behalve e-mails met virussen kan het ook zijn dat belangrijke data per ongeluk gewist wordt. Dit is simpel op te lossen door vaak genoeg een back-up te maken. U herstelt een systeem makkelijk met een druk op de knop!

Trouwens, hoe vaak moet je een backup maken?

Standaard gezien zou je ieder bestand moeten backuppen dat belangrijk is of dat je niet kwijt wil (documenten foto's, muziek, favorieten, emails maar ook evnetueel instellingen van bepaalde programma's en zo maar door). Je kan natuurlijk alles back-uppen. Wat zijn veilige methoden om gegevens te back uppen? Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een back-up van uw gegevens kunt maken:
Een externe harde schijf gebruiken: Dit is een van de populairste manieren om een back-up van gegevens te maken. U kunt een USB-schijf of een Ethernet-kabel gebruiken om de harde schijf op uw computer aan te sluiten.
Een cloudservice gebruiken: Dit is een nieuwere manier om gegevens te back-uppen. U kunt diensten als Dropbox, Google Drive of iCloud gebruiken om uw gegevens in de cloud op te slaan.
Een back-up maken op een dvd of cd: Dit is een goede optie als je veel gegevens hebt om een back-up van te maken. U kunt een dvd- of cd-brander gebruiken om een back-up van uw gegevens te maken.
Een back-up maken op een flashdrive: Dit is een goede optie als u slechts een paar bestanden te back-uppen heeft. U kunt een USB-stick gebruiken om uw gegevens op te slaan.

Wat is Systeemkopie?

Systeemkopie is het proces van het repliceren van de configuratie en gegevens van een doelsysteem naar een doelsysteem. Dit wordt meestal gedaan om een ontwikkelings- of testomgeving te creëren die identiek is aan de productieomgeving. Systeemkopie kan worden uitgevoerd met behulp van een koude back-up of een warme back-up.

Door Aeneus

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak ik een backup van een programma? :: Wat toetst de bestuursrechter?
Handige links