Huis > W > Wat Is De Cmd Toets?

Wat is de CMD toets?

Command is het Engelse woord voor commando, oftewel het geven van een opdracht. Dat is ook precies wat u met de Cmd-toets doet. In combinatie met een of meerdere andere toetsen op het toetsenbord geeft u een opdracht aan de Mac. Bijvoorbeeld tekst selecteren, tekst opmaken of het zoekvenster openen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar is de Alt-toets?

De spatiebalk op de meeste toetsenborden heeft een plaats voor de alt-toets.

Waar staat CMD?

CMD staat simpelweg voor Command Prompt, ook wel opdrachtprompt. De opdrachtprompt is de command-line interface van Microsoft Windows. In feite kun je met de opdrachtprompt de computer opdrachten laten uitvoeren met tekst, zonder grafische bijkomstigheden dus. Wat kan je allemaal doen met opdrachtprompt? In Windows-besturingssystemen is de opdrachtprompt een programma dat het invoerveld in een tekstgebaseerde gebruikersinterface met de grafische gebruikersinterface (GUI) van Windows nabootst. Het kan worden gebruikt om ingevoerde opdrachten uit te voeren en om geavanceerde beheerfuncties uit te voeren.

Bovendien, hoe kom je in opdrachtprompt?

Er zijn een paar manieren om in de opdrachtprompt te komen. Eén manier is om naar het startmenu te gaan en te zoeken naar "cmd". Dit zou het programma Opdrachtprompt moeten openen. Een andere manier is door op de Windows-toets + R te drukken, waardoor het programma Uitvoeren wordt geopend. Van hieruit kunt u "cmd" typen en op Enter drukken, wat ook het programma Opdrachtprompt zal openen. Daarvan, welke toets is command bij windows? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat de toetscommando's kunnen variëren afhankelijk van het specifieke Windows-besturingssysteem dat u gebruikt. Enkele van de meest gebruikte toetsen voor de opdrachtfunctie in Windows zijn echter de "Ctrl"-toets, de "Alt"-toets en de "Windows"-toets.

Gerelateerde artikelen

Wat is F8 toets?

De menubalk wordt geactiveerd wanneer u deze toets een paar keer indrukt.

Wat dit betreft, hoe gebruik ik de f toetsen op mac?

Als u de bovenste rij toetsen wilt gebruiken als standaardfunctietoetsen zonder de Fn-toets ingedrukt te moeten houden, voert u deze stappen uit:

  1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Toetsenbord'.
  3. Selecteer 'Gebruik de toetsen 'F1', 'F2', enzovoort, als standaardfunctietoetsen'.
Waar vind ik command prompt in Windows 10? 01 Naar de prompt

In Windows 10 (en Windows 8) kan dat door Windows-toets+X in te drukken, waarna je in het menu Opdrachtprompt kiest. Of je tikt cmd in het Windows-startvenster in. Standaard beland je zonder administratorrechten in het opdrachtpromptvenster.

Hoe Cmd Als administrator uitvoeren?

In het onderstaande voorbeeld wordt CMD in administrator mode geopend.

  1. Klik op start / vlag om het start menu te activeren.
  2. Type meteen het commando cmd hier achter aan.
  3. Bovenaan verschijnt Opdrachtprompt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtpromt.
  5. Klik op Als administrator uitvoeren.
Vervolgens, wat is sfc scannow? Sfc scannow is een hulpprogramma in Microsoft Windows dat scant op beschadigde of ontbrekende systeembestanden en deze probeert te repareren. Het kan worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt of vanuit Windows.

Vervolgens, hoe kom ik in de veilige modus windows 10?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u de veilige modus van Windows 10 kunt openen. De eerste manier is om de methode "Shift + opnieuw opstarten" te gebruiken. Om dit te doen, houdt u gewoon de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klikt u op de knop "Opnieuw opstarten" in het menu Start. Dit brengt u naar het scherm "Kies een optie". Klik hier op de optie "Problemen oplossen" en vervolgens op de optie "Geavanceerde opties". Klik tenslotte op de optie "Opstartinstellingen" en vervolgens op de knop "Opnieuw opstarten". Dit brengt u naar het scherm Opstartinstellingen. Vanaf hier kunt u de optie "Veilige modus inschakelen" selecteren en vervolgens op de "Enter"-toets van uw toetsenbord drukken.
Een andere manier om de veilige modus van Windows 10 te openen is door het hulpprogramma "msconfig" te gebruiken. Open hiervoor het dialoogvenster "Uitvoeren" door op de toetsen "Windows + R" op uw toetsenbord te drukken. Typ vervolgens "msconfig" in het dialoogvenster "Uitvoeren" en druk op "Enter". Hierdoor verschijnt het venster "Systeemconfiguratie". Ga naar het tabblad "Opstarten" en vink de optie "Veilig opstarten" aan. Klik tenslotte op "OK" en start uw computer opnieuw op. Dit brengt u naar het scherm "Een optie kiezen". Klik hier op de optie "Problemen oplossen" en vervolgens op de optie "Geavanceerde opties". Klik tenslotte op de optie "Opstartinstellingen" en vervolgens op de knop "Opnieuw opstarten". Dit brengt u naar het scherm Opstartinstellingen. Vanaf hier kunt u de optie "Veilige modus inschakelen" selecteren en vervolgens op de "Enter" toets van uw toetsenbord drukken.

Door Leia

Vergelijkbare artikelen

Is WordPress een CMS systeem? :: Hoe zet je documenten in de cloud?
Handige links