Huis > H > Hoe Reken Je Met Log?

Hoe reken je met log?

Met een logaritme kun je de exponent berekenen. Bij de formule g x = a is g je grondtal en x het exponent. Je kunt deze formule omzetten naar een logaritme. Je krijgt dan het volgende: log (a) = x .

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe reken je van binair naar decimaal?

De eerste methode is een korte deling door twee en de tweede methode is een vergelijking met afnemende machten van twee en aftrekking.

Dienovereenkomstig, hoe krijg je een log weg?

Wel, die log is de logaritme met grondtal 10. De inverse daarvan is de functie 10x. Als je die aan beide kanten toepast raak je rechts die log kwijt. Men kan zich ook afvragen: hoe ga je van log naar normaal? logyglogyglog

2 · 2 log ( x ) + 0,5 log ( x + 6)= 0
2 log ( x 2)= 2 log ( x + 6)
x 2= x + 6
x 2 – x – 6= 0
( x + 2)( x – 3)= 0

Dus, wat is het verschil tussen ln en log?

De natuurlijke logaritme, aangeduid als ln(x), is de logaritme met basis e. De gewone logaritme, aangeduid als log(x), is de logaritme met basis 10. Dus, ln(x) = log(x) / log(e) en log(x) = ln(x) * log(e). Wat is log 5? Log 5 is de logaritme van 5 tot de basis 10.

Gerelateerde artikelen

Hoe reken je een kruistabel uit?

In een kruistabel, deel je de hellingen door het laatste getal. Een mol zuurstof weegt 16 gram.

Bovendien, hoe bereken je een logaritme zonder rekenmachine?

Als je een logaritme wil uitrekenen zonder rekenmachine, heb je toch wel een tabel van logaritmen nodig. Ik ga ervan uit dat je een tabel hebt van logaritmen met grondtal 10. Hierin kun je log10(x) opzoeken, afgerond tot een bepaald aantal decimalen na de komma, voor 'alle' x tussen 1 en 10. Waarom geen negatieve logaritme? Antwoord. Als Excel geen logaritmen van negatieve getallen berekent is dat niet omdat er een foutje zit in Excel, maar omdat je sowieso geen logaritme KUNT berekenen van een negatief getal. Immers: x = ln 2 is een weergave van de oplossing van de opgave ex = 2.

Hoe gebruik je log in Excel?

De syntaxis van de functie LOG heeft de volgende argumenten:

  1. Getal Vereist. Het positieve reële getal waarvan u de logaritme wilt berekenen.
  2. grondtal Optioneel. Het grondtal voor de logaritme. Als u grondtal weglaat, wordt uitgegaan van de waarde 10.
Wat doet LOG10? LOG10 is een wiskundige functie die de basis 10 logaritme van een getal geeft. Met andere woorden, het geeft het aantal keren dat 10 met zichzelf moet worden vermenigvuldigd om gelijk te zijn aan een bepaald getal. Bijvoorbeeld, de basis 10 logaritme van 100 is 2, omdat 10 vermenigvuldigd met zichzelf 2 keer gelijk is aan 100: 10^2 = 100.

Hoeveel is LOG10?

Het antwoord op deze vraag is dat LOG10 gelijk is aan 1,30102999566398.

Door Giglio

Wat betekent 10 log? :: Wat is goedkoper LPG of CNG?
Handige links