Huis > H > Hoe Reken Je Een Tabel Uit?

Hoe reken je een tabel uit?

In een verhoudingstabel reken je getallen om naar de gevraagde hoeveelheid. Je vermenigvuldigt of deelt de getallen, die in dezelfde kolom staan, met hetzelfde getal. De verhouding tussen de getallen boven en onder blijft steeds gelijk. Je werkt stap voor stap naar de onbekende ofwel de gevraagde hoeveelheid toe.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt de ASCII tabel?

De 128 ASCII-codes waren samengesteld uit een 7-bit code. De toevoeging van een achtste bit maakte het mogelijk extra letters en tekens toe te voegen.

Dit in overweging nemend, wat zijn de voordelen van een database?

Wat zijn de voordelen van een relationele database ten opzichte van Excel?
  1. Het afdwingen van relaties.
  2. Het bewaken van data volledigheid en datakwaliteit (gegevensintegriteit)
  3. Betere onderhoudbaarheid door gegevens maar één keer vast te leggen.
  4. Veilig met data omgaan.
  5. Beter schaalbaar.
  6. Koppelingen tussen databases.
Hoe werkt een databank?
Een database is een georganiseerde verzameling gestructureerde informatie of data, die doorgaans elektronisch wordt opgeslagen in een computersysteem. Een database wordt meestal beheerd door een databasebeheersysteem (Database Management System, of DBMS).

Daarvan, hoe maak je een goede strokendiagram?

Een stripdiagram is een grafiek van gegevens die in de tijd worden uitgezet. Het stripdiagram is een handig hulpmiddel om gegevens in de tijd te volgen en trends vast te stellen. Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het maken van een stripdiagram:
- Gebruik een consistente schaal op de y-as. Dit maakt het gemakkelijker om datapunten te vergelijken en trends te herkennen.
Kies een geschikte tijdschaal. Als u gegevens over een lange periode volgt, kunt u een langere tijdschaal gebruiken (bv. dagen, weken, maanden). Als u gegevens over een kortere periode bewaakt, kunt u beter een kortere tijdschaal gebruiken (bijv. minuten, uren).
Gebruik een lijngrafiek in plaats van een staafdiagram. Dit maakt het gemakkelijker om trends in de tijd te zien.
- Label de x-as en y-as. Dit helpt mensen te begrijpen welke gegevens worden uitgezet.
Voeg een titel toe aan het staafdiagram. Zo begrijpen de mensen waar de grafiek over gaat. Wat is een veel op veel relatie? Een many to many relatie is wanneer twee tabellen aan elkaar gekoppeld zijn door een derde tabel. De derde tabel wordt een koppelingstabel genoemd, en heeft een vreemde sleutel voor elk van de twee andere tabellen.

Gerelateerde artikelen

Hoe reken je van binair naar decimaal?

De eerste methode is een korte deling door twee en de tweede methode is een vergelijking met afnemende machten van twee en aftrekking.

Wat is een database die door iedereen kan bekeken worden?

Graphic database

Zo kunnen deze grafische data ook door gebruikers geïnterpreteerd worden.
Hoe maak ik een data model?
Hoe maak je een datamodel? Er zijn een aantal cruciale stappen bij het maken van een effectief datamodel: 1) bepaal welke vraagstukken je met BI wilt beantwoorden 2) bepaal welke data en systemen je hiervoor nodig hebt 3) bepaal de informatiestructuur 4) voer het vervolgens uit en evalueer.

Wat zijn integriteitskwesties?

Je houdt geen informatie achter die er toe doet. Je verstrekt aan ieder dezelfde informatie. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Je bent niet te chanteren of gevoelig voor frauduleuze handelingen.
Wat dit betreft, wat is de betekenis van integriteit? De definitie van integriteit is "de kwaliteit eerlijk te zijn en sterke morele principes te hebben". Met andere woorden, een integer persoon is iemand die eerlijk is en sterke morele waarden heeft.

Vervolgens, kan referentiële integriteit niet afdwingen?

Er zijn een paar redenen waarom referentiële integriteit niet kan worden afgedwongen:
1. De database is niet geconfigureerd om referentiële integriteit af te dwingen. Dit kan veranderd worden in de database instellingen.
2. De gegevens in de database zijn niet correct geformatteerd. Dit kan gebeuren als de gegevens zijn geïmporteerd uit een andere database of een ander systeem dat geen referentiële integriteit afdwong.
3. Er zijn geen primaire sleutels of vreemde sleutels gedefinieerd in de database. Referentiële integriteit wordt afgedwongen door gegevens aan elkaar te koppelen met behulp van primaire en vreemde sleutels. Als er geen sleutels gedefinieerd zijn, is er niets om referentiële integriteit af te dwingen.
4. De gedefinieerde sleutels zijn niet correct ingesteld. Dit kan gebeuren als de datatypes van de sleutels niet overeenkomen of als de sleutels niet goed geïndexeerd zijn.
5. Er is een gegevensinvoerfout. Dit kan gebeuren als een gebruiker gegevens invoert die niet overeenkomen met de gegevens in de gerelateerde tabel.
6. De database is niet verbonden met de andere database die de gegevens bevat die het nodig heeft om referentiële integriteit af te dwingen. Dit kan gebeuren als de twee databases niet op dezelfde server staan of als de verbinding tussen beide niet goed is geconfigureerd.

Door Hildegaard Zaro

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een class diagram? :: Wat is de afkorting Docx?
Handige links