Huis > W > Wat Is Een Otg Verbinding?

Wat is een OTG verbinding?

OTG staat voor USB On-The-Go. Dit staat jouw smartphone, tablet of mediaplayer toe om als een USB host apparaat te werken. Normaal sluit je jouw toestel via de Micro-USB poort namelijk als zijnde een opslagapparaat aan op jouw PC. Via een OTG kabel kun je echter een opslagapparaat aan jouw Android koppelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is multipoint verbinding?

Er kunnen twee apparaten tegelijk worden aangesloten.

Welke smartphones hebben en OTG?

Werkt OTG op alle telefoons? Tegenwoordig ondersteunen vrijwel alle smartphones en tablets usb On-The-Go. Heb jij een ouder model of wil je het voor de zekerheid even checken? Download dan gratis de app "USB OTG checker" op je apparaat om te controleren of jouw toestel geschikt is voor OTG. Kan ik een USB stick aansluiten op mijn smartphone? Een Android usb-stick is geschikt om direct te worden aangesloten op je smartphone of tablet. Controleer goed of je een model nodig hebt met USB-C aansluiting of Micro-USB. De usb-stick kan van pas komen om ruimte vrij te maken op je telefoon, handig voor het overzetten van vakantiefoto's of video's.

Heeft een tablet een USB aansluiting?

De meeste tablets hebben geen USB-aansluiting. Sommige duurdere tablets hebben een USB-aansluiting, maar de meeste niet. Hoe zet je foto's van je telefoon op een USB stick? Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, maar de meest gebruikelijke is om uw telefoon met een USB-kabel op uw computer aan te sluiten en vervolgens de bestandsverkenner te openen. Uw telefoon moet verschijnen als een stationsletter en u kunt deze dan openen en de bestanden die u wilt overbrengen naar uw computer kopiëren. Zodra de bestanden op uw computer staan, kunt u ze kopiëren naar uw USB-stick.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik verbinding maken met een andere computer?

Zorg ervoor dat je Windows 10 Pro hebt en stel de pc in om externe verbindingen toe te staan. Selecteer Start wanneer u klaar bent.

Trouwens, hoe werkt de samsung usb connector?

Bijvoorbeeld: een USB stick. Zodra je je geheugenstick in de adapter stop, verschijnt er op het scherm van je Galaxy S7 (Edge) vanzelf de melding dat er een USB drive is aangekoppeld. Je kunt deze dan direct verkennen en er bestanden van of naartoe kopiëren. Maar er zijn natuurlijk nog legio andere dingen mogelijk. Heeft mijn tablet OTG? Als je niet weet of je telefoon OTG heeft kan je OTG Checker downloaden in de Google Play store als je Android gebruikt. Deze gratis app geeft met een druk op de knop aan of je device USB OTG ondersteunt. Apple maakt gebruik van een eigen adapter (Lightning adapter).

Waarom USB C op laptop?

Met een usb C aansluiting op je laptop of MacBook zet je data over met een snelheid van tot wel 40Gbps. Dit hangt wel af van het protocol wat de usb C poort op je laptop ondersteunt. Een Thunderbolt 3 poort verstuurt bijvoorbeeld snel data, laadt de laptop op en je sluit zelfs een monitor aan via deze poort. Trouwens, kun je een muis aansluiten op een tablet? Ja, u kunt een muis aansluiten op een tablet. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het type tablet dat je hebt. Als u een iOS-apparaat hebt, kunt u een Bluetooth-muis gebruiken. Als u een Android-apparaat hebt, kunt u een USB OTG-kabel gebruiken om een bedrade of draadloze muis aan te sluiten.

Mensen vragen ook: hoe kan ik een usb-stick afspelen?

Er zijn een paar manieren waarop u een USB-stick kunt afspelen. Eén manier is om een USB-poort op uw computer te gebruiken. Als u een USB-poort op uw computer heeft, kunt u de USB-stick in de poort steken. Zodra de USB-stick is geplaatst, kunt u dubbelklikken op het USB-pictogram dat op uw bureaublad verschijnt. Dit zal een venster openen dat u de inhoud van de USB-stick toont. U kunt dan dubbelklikken op het bestand dat u wilt afspelen.
Een andere manier om een USB-stick af te spelen is het gebruik van een USB-speler. Een USB-speler is een klein apparaatje dat u kunt aansluiten op uw USB-poort. Zodra de USB-speler is aangesloten, kunt u de USB-stick in de speler steken. De USB-speler zal dan het bestand afspelen dat u wilt afspelen.
Als u geen USB-poort op uw computer hebt, kunt u toch een USB-stick afspelen. U kunt een USB-speler gebruiken die u in uw hoofdtelefoonaansluiting steekt. Zodra de USB-speler is aangesloten, kunt u de USB-stick in de speler steken. De USB-speler zal dan het bestand afspelen dat u wilt afspelen.

Door Damali

Vergelijkbare artikelen

Welke USB-poort heb ik op mijn telefoon? :: Hoeveel optische zoom heb je nodig?
Handige links