Huis > W > Wat Is Een Port Forwarding?

Wat is een port forwarding?

Port forwarding of port mapping is het doorsturen van een TCP- of UDP-pakket in een NAT-gateway om een intern netwerk aan een extern netwerk (bijvoorbeeld internet) te koppelen door middel van poortnummers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een display port kabel?

De Video Electronics Standards Association (VESA) heeft in 2006 DisplayPort ontwikkeld ter vervanging van de VGA 1987-standaard. Veel high-end computers en beeldschermen maken gebruik van de aansluiting.

Dienovereenkomstig, wat is start mapping port?

Start mapping poort is (volgens mij) de poort waarnaar doorgestuurd moet worden (oftewel, je interne poort). Je "Start poort" en "Eind poort" geeft aantal welke poort(range) publiek (extern) beschikbaar gesteld wordt. Wat is een dubbele nat? Je kunt 2 routers met elkaar verbinden om de wifi-dekking in je huis uit te breiden. Maar als je 2 routers hebt, elk met een eigen privé-wifi-netwerk, kan het moeilijk zijn voor je persoonlijke apparaten om met elkaar te communiceren. Dit scenario wordt Double NAT genoemd.

Dit in overweging nemend, hoe kom ik in mijn modem kpn?

Als u wilt weten hoe u de instellingen voor uw KPN-modem kunt openen, varieert het proces afhankelijk van het model modem dat u hebt. De meeste KPN-modems zijn echter toegankelijk door het standaard IP-adres voor het apparaat in een webbrowser in te voeren. Het standaard IP-adres voor een KPN Experia Box is bijvoorbeeld 192.168.1.1. Na het invoeren van het IP-adres wordt u gevraagd een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. De standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor de meeste KPN-modems is respectievelijk "admin" en "1234". Welke poorten open voor Xbox One? De Xbox One console heeft de volgende poorten beschikbaar:
HDMI-poort: Deze poort stuurt video en audio naar je tv of beeldscherm.
USB 3.0 poorten: Deze poorten worden gebruikt voor het aansluiten van accessoires, zoals externe opslagschijven en controllers. De Xbox One-console heeft drie USB 3.0-poorten: twee aan de achterkant van de console en één aan de linkerkant.
IR blaster poort: Deze poort wordt gebruikt om andere apparaten te bedienen met je Xbox One, zoals je tv of kabelbox.
Kinect-poort: Deze poort wordt gebruikt om de Kinect-sensor aan te sluiten.
Netwerkpoort: Deze poort wordt gebruikt om je console met het internet te verbinden.

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je port forwarden Ziggo?

Er zijn andere opties voor port forwarding op de Connectbox. Ga naar de Geavanceerde instellingen in de verticale menubalk.

Vervolgens, waarom dhcp uitzetten?

Tip 1: schakel 1 DHCP server uit

Een DHCP server zorgt ervoor dat jouw met de router verbonden apparaat een uniek ip adres krijgt, waarmee hij toegang krijgt tot het netwerk en het internet. Bij het uitbreiden van je netwerk is het goed mogelijk dat jouw aangeschafte oplossing ook over deze functie beschikt.
Wat doet een DHCP? Meestal krijgen uw pc's automatisch een IP adres toegewezen door de DHCP server van u router. DHCP betekent Dynamic Host Configuration Protocol. De DHCP server kijkt welke IP adressn vrij zijn en kent het eerstvolgende IP adres dat vrij is toe aan een computer die verbinding met het thuisnetwerk wil maken.

Hoe zet je DHCP aan?

DHCP inschakelen of andere TCP/IP-instellingen wijzigen

  1. Selecteer Start , selecteer vervolgens Instellingen > Netwerk en internet .
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
  3. Selecteer Bewerken onder IP-toewijzing.
  4. Selecteer onder IP-instellingen bewerken de optie Automatisch (DHCP) of Handmatig .
Dienovereenkomstig, wat is de locatie van mijn ip-adres? De locatie van uw IP-adres is de netwerklocatie waar uw apparaat is verbonden met het internet. Uw IP-adres kan worden gebruikt om uw geolocatie te benaderen, en het kan worden gebruikt om uw apparaat of computer te identificeren.

Hoe verander je nat type Xbox?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van het Xbox-model in kwestie en het specifieke probleem dat de natte Xbox veroorzaakt. Enkele mogelijke oplossingen zijn echter:
-Als de Xbox nat is door condensatie, probeer hem dan te verplaatsen naar een drogere locatie en laat hem een paar uur luchten.
Als de Xbox nat is door morsen, probeer hem dan af te vegen met een droge, schone doek. Als er veel is gemorst of als de Xbox nog nat is, moet u hem misschien openmaken en schoonmaken met een wattenstaafje of een ander klein voorwerp.
Als de Xbox nat is door zweet, probeer hem dan af te vegen met een droge, schone doek. Je kunt hem ook in een goed geventileerde ruimte leggen, zodat hij kan luchten.

Door Jemma

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen USB 4 en USB-C? :: Wat is download en upload snelheid?
Handige links