Huis > W > Waarom Webp?

Waarom WebP?

WebP maakt afbeeldingen ongeveer tussen de 25% en 34% kleiner dan beelden opgeslagen in JPEG en gemiddeld 26% kleiner dan PNG. Net als GIF ondersteund WebP ook animatie. WebP maakt het mogelijk om afbeeldingen in hoge kwaliteit te gebruiken, zonder dat dit zorgt voor langere laadtijden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe open ik een WebP bestand?

Er zijn een paar manieren om een WebP-bestand te openen:
1. Gebruik een afbeeldingsviewer die het WebP-formaat ondersteunt. Enkele voorbeelden zijn Google Chrome, Microsoft Edge en Opera.
2. Converteer het WebP-bestand naar een ander afbeeldingsformaat dat meer ondersteund wordt, zoals JPG of PNG. Er zijn een aantal gratis online converters die dit kunnen doen.
3. Installeer een plugin of extensie voor uw afbeeldingsviewer die WebP-ondersteuning toevoegt. Er is bijvoorbeeld een extensie voor Adobe Photoshop. Welke browsers ondersteunen WebP? WebP is een relatief nieuw afbeeldingsformaat dat in 2010 door Google is ontwikkeld. Het is ontworpen als een efficiƫnter alternatief voor het JPEG-formaat, met kleinere bestanden en een betere compressie. WebP wordt ondersteund door een aantal browsers, waaronder Google Chrome, Microsoft Edge en Opera. Mozilla Firefox en Apple Safari ondersteunen het formaat momenteel niet, hoewel er plannen zijn om in de toekomst ondersteuning toe te voegen.

Door Reichert

Vergelijkbare artikelen

Kan niet op beveiligde websites? :: Hoe kan ik mijn TV updaten?
Handige links