Huis > H > Hoe Derdemachtswortel In Excel?

Hoe Derdemachtswortel in Excel?

Algemeen geldt dat de n-de machtswortel uit een bepaald getal gelijk is aan datzelfde getal tot de macht de inverse van de n-de machtswortel. Dat klinkt misschien moeilijk, maar n√(xm) = xm/n. Dus je kunt 3 x herschrijven als x1/3. In Excel wordt dat dan x^(1/3).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe typ je een wortel?

Houd Alt ingedrukt. Typ K, I en daarna J. De cijfers op deze lettertoetsen zijn 2, 5 en 1. Hiermee voeg je het wortelteken in. Wat betekent wortel in wiskunde? Wortel (wiskunde) - 1° van een getal: onder den wortel van een getal a verstaat men in den regel den tweedemachts- of vierkantswortel van het getal, d. i. het getal b, welks tweede macht gelijk is aan a. Zoo is 5 de wortel van 26.

Vervolgens, hoe bereken je de derdemachtswortel?

Er zijn een paar verschillende manieren om de derdemachtswortel te berekenen, maar een van de meest gebruikelijke is het gebruik van een grafische rekenmachine. Om dit te doen, neem je het getal waarvan je de derdemachtswortel wilt vinden en maak je een grafiek op een grafische rekenmachine. Vervolgens zoek je het punt op de grafiek waar de lijn de x-as snijdt. De x-coördinaat van dit punt is de derdemachtswortel van het getal dat je in de grafiek hebt gezet. Hoeveel is de wortel uit 3? De wortel van 3 is 1,732.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Trouwens, hoe maak je een wortelteken op de computer?

Houd Alt ingedrukt. Typ K , I en daarna J . De cijfers op deze lettertoetsen zijn 2, 5 en 1. Hiermee voeg je het wortelteken in. Hoe werkt de vierkantswortel? Bij worteltrekken zoek je als uitkomst het getal dat in het kwadraat het getal van de opgave is. Worteltrekken is het tegenovergestelde van kwadrateren, net zoals plus het tegenovergestelde van min is en keer het tegenovergestelde van gedeeld door. Een kwadraat is een getal keer zichzelf, bijvoorbeeld 4 2 =16.

Hoe bereken je de standaarddeviatie in Excel?

In Excel heeft het een standaarddeviatie waarmee u het resultaat in één keer kunt krijgen. Selecteer een lege cel en typ deze formule = STDEV (A1: A6) erin en druk vervolgens op de Enter-toets op het toetsenbord, nu krijgt u de standaarddeviatie van het gegevensbereik van A1 tot A6. Daarvan, hoeveel is de wortel uit 2? De wortel van 2 is een irrationeel getal, wat betekent dat het niet kan worden uitgedrukt als een rationeel getal. Het is ongeveer 1,41, wat betekent dat het iets minder is dan 1,5.

Mensen vragen ook: hoe kan je een breuk typen?

Een breuk is een getal dat een deel van een geheel voorstelt. Bijvoorbeeld, de breuk 1/2 staat voor de helft, of 50% van een geheel. Het onderste getal in een breuk, de noemer, geeft aan in hoeveel delen het geheel is verdeeld, terwijl het bovenste getal, de teller, aangeeft hoeveel van die delen je hebt.
Om een breuk te typen kunt u de schuine streep (/) gebruiken. Om bijvoorbeeld de breuk 1/2 te typen, typ je 1/2. Je kunt ook de breukbalk gebruiken, de horizontale lijn die op de meeste toetsenborden boven de schuine streep staat. Om bijvoorbeeld de breuk 1/2 in te typen, typ je 1/2.

Door Moises

Vergelijkbare artikelen

Hoe bereken je de wortel uit op een rekenmachine? :: Waarom van Windows 10 naar Windows 11?
Handige links