Huis > W > Wat Is De Definitie Van Een Rationaal Getal?

Wat is de definitie van een rationaal getal?

Rationale getallen zijn alle getallen die te schrijven zijn als een breuk. De teller en de noemer zijn gehele getallen. De noemer kan nooit 0 zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een hexadecimaal getal?

De getallen behoren tot het zestiende getallenstelsel. De letters A tot en met F zijn toegevoegd. In het gewone decimale getallenstelsel zijn 6 letters toegevoegd. A wordt in dit voorbeeld voorgesteld door 10.

Hoe herken je een rationaal getal?

Getallen die je als een breuk kunt schrijven, heten rationale getallen. Getallen zoals wortel 2 of pi, waarvoor dat niet kan, heten irrationale getallen.
Is 2 een rationaal getal?
Getallen als de wortel uit 2, π en e behoren niet tot de verzameling van rationale getallen, omdat ze niet als een breuk, dus als quotiënt van twee gehele getallen, geschreven kunnen worden.

Welk getal is geen rationaal getal?

Er zijn oneindig veel irrationale getallen, maar enkele voorbeelden van irrationale getallen zijn √2, π en e. Een rationaal getal is een getal dat kan worden uitgedrukt als een breuk p/q, waarbij p en q gehele getallen zijn en q niet gelijk is aan 0. Daarom is elk getal dat niet kan worden uitgedrukt als een breuk p/q, waarbij p en q gehele getallen zijn en q niet gelijk is aan 0, geen rationaal getal. Trouwens, waarom q voor rationale getallen? De reden dat q wordt gebruikt voor rationale getallen is dat het de eerste letter is in het woord "rationaal".

Gerelateerde artikelen

Hoe getal omzetten naar tekst?

De cellen van het celbereik bevatten de getallen die u als tekst wilt opmaken. Selecteren tussen cellen of een bereik. Klik op de pijl naast het vak Nummeropmaak om naar het tabblad Begin te gaan.

Men kan zich ook afvragen: wat is het grootste negatief rationaal getal?

Een negatief getal is in Nederland een getal dat kleiner is dan 0. In België noemt men een dergelijk getal een strikt negatief getal. Een (strikt) negatief getal is het tegengestelde van het overeenkomstige (strikt) positieve getal, wat inhoudt dat optelling van deze beide getallen als som het getal 0 oplevert.
Dienovereenkomstig, wat is het verschil tussen reële en rationale getallen?
Reëel getal

De reële getallen zijn alle getallen, die geschreven kunnen worden als een (oneindig) aantal getallen, al dan niet achter de komma. Een goed voorbeeld is het gatal pi, of de wortel van 2. Deze getallen zijn geen rationale getallen.

Wat zijn alle natuurlijke getallen?

Iedereen kent getallen: de natuurlijke getallen N = {0, 1, 2,} gebruiken we om te tellen, de gehele getallen Z = {..., -1, 0, 1,} hebben we nodig om getallen van elkaar af te trekken, de rationale getallen Q (de breuken) worden gebruikt om delen van een geheel te meten.
Wat zijn decimale getallen? Decimale getallen zijn getallen die worden uitgedrukt met een decimale punt. Een decimale punt is een punt dat het gehele getal van een getal scheidt van het fractionele deel van het getal. Het breukdeel van een getal is het deel van het getal rechts van de decimale punt. Het gehele getal is het deel van het getal links van de komma.

Mensen vragen ook: kan een getal rationaal en irrationaal zijn?

Ja, een getal kan zowel rationaal als irrationeel zijn. Een rationaal getal is een getal dat kan worden uitgedrukt als een breuk, waarbij de teller en de noemer beide gehele getallen zijn. Een irrationeel getal is een getal dat niet als breuk kan worden uitgedrukt, en daarom een oneindige decimale uitbreiding heeft. Enkele voorbeelden van irrationale getallen zijn pi en de vierkantswortel van 2.

Door Whale Juarez

Vergelijkbare artikelen

Wat is een rationaal en een Irrationaal getal? :: Kan referentiële integriteit niet afdwingen?
Handige links