Huis > W > Wat Maakt Een App Gebruiksvriendelijk?

Wat maakt een app gebruiksvriendelijk?

3 voorwaarden voor een gebruiksvriendelijke applicatie
  • Witruimte rondom belangrijke informatie. Witruimte: ruimte met daarin niets. Zoals extra beenruimte in een auto.
  • Tikken, schuiven en swipen. Ten tweede: zorg voor logische interacties.
  • Eenvoud door focus. En tenslotte: zorg voor eenvoud door focus.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke smartphone maakt de mooiste foto's 2021?

De Iphone 13 Pro heeft een geweldige camera. Apple heeft de camera aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het vorige model, de Iphone 12. De Iphone 13 Pro heeft een grotere sensor en een verbeterde beeldstabilisatie.

Hoe kan je gebruiksvriendelijkheid meten?

System Usability Scale voor meten gebruiksvriendelijkheid

De System Usability Scale (SUS) is een vragenlijst die de gebruiksvriendelijkheid of usability van een website of app meet, waarbij er rekening wordt gehouden met de context waarin het product wordt gebruikt.
Dit in overweging nemend, waarom gebruiksvriendelijk?
Waarom vraag jezelf af? De gebruiksvriendelijkheid bepaald de ervaring van de gebruiker van je website. Denk aan navigatie, indeling van de pagina's, kleurgebruik, lettertypes en betaling. Het ligt ook aan de website software, als deze snel en makkelijk is kan de bezoeker beter gebruik maken van de website.

En nog een vraag, hoe voer je een usability test uit?

Er zijn verschillende manieren om een bruikbaarheidstest uit te voeren, maar alle houden in dat proefpersonen een product of dienst gebruiken en vervolgens feedback geven over hun ervaring. Het belangrijkste onderdeel van een bruikbaarheidstest is ervoor te zorgen dat de proefpersonen representatief zijn voor de doelgroep van het product of de dienst. Dit betekent dat de proefpersonen dezelfde demografische gegevens en hetzelfde gebruikersprofiel moeten hebben als de mensen die het product daadwerkelijk gaan gebruiken.
Zodra u uw testpersonen hebt, moet u beslissen welk soort feedback u wilt verzamelen. Er zijn twee hoofdtypen bruikbaarheidstests: kwalitatieve en kwantitatieve. Kwalitatieve tests richten zich op de meningen en ervaringen van de proefpersonen, terwijl kwantitatieve tests zich richten op het meten van hoe lang proefpersonen erover doen om taken af te ronden of hoeveel fouten ze maken.
Er zijn een aantal manieren om feedback van proefpersonen te verzamelen, maar de meest voorkomende zijn interviews, enquêtes en observatie. Interviews kunnen persoonlijk of telefonisch worden afgenomen en geven u de mogelijkheid om gedetailleerde vragen te stellen over de ervaring van de proefpersonen. Enquêtes kunnen worden gebruikt om kwantitatieve gegevens te verzamelen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om kwalitatieve gegevens te verzamelen als u open vragen opneemt. Observatie omvat het kijken naar de proefpersonen terwijl ze het product of de dienst gebruiken, en dit kan persoonlijk gebeuren of op afstand met behulp van software voor schermdeling.
Zodra u alle feedback hebt verzameld, moet u deze analyseren om patronen en trends te ontdekken. Dit zal u helpen gebieden te identificeren waar het product of de dienst moet worden verbeterd. Ten slotte moet u de resultaten van de bruikbaarheidstest meedelen aan de belanghebbenden, zodat zij actie kunnen ondernemen om het product of de dienst te verbeteren. Vervolgens, waar moet een goede app aan voldoen? Er zijn een paar belangrijke dingen waaraan een goede app moet voldoen om succesvol te zijn. Ten eerste moet de app een duidelijk doel hebben en gemakkelijk te gebruiken zijn. Hij moet ook visueel aantrekkelijk en aantrekkelijk zijn, met een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien moet de app voldoen aan de behoeften van de gebruikers en waardevolle en relevante inhoud of functies bieden. Ten slotte moet een goede app regelmatig worden bijgewerkt, zodat hij fris en relevant blijft.

Gerelateerde artikelen

Wie maakt de beste websites?

De meertalige website maker is de meest betaalbare optie.

Men kan zich ook afvragen: hoe beoordeel je de usability van een website?

Website beoordelen: usability
  1. Wordt er rekening gehouden met de verschillende doelgroepen?
  2. Is de website overzichtelijk en kan een bezoeker makkelijk zijn doel bereiken?
  3. Maak je gebruik van een heldere navigatie op de website?
  4. Een call2action is nodig voor de conversie.
Wat is een gebruiksvriendelijke website?
Een gebruiksvriendelijke website laat dan ook in slechts enkele seconden aan de bezoeker zien wat hij of zij er kan vinden, doen en vragen. Op een zeer gebruiksvriendelijke website wordt de bezoeker 'prettig ontvangen' en soepel door de site begeleid om vervolgens tot actie te worden geprikkeld.

Wat dit betreft, hoe maak je een website gebruiksvriendelijk?

15 Tips om je website gebruiksvriendelijk te maken
  1. Vertel direct waar de bezoeker is.
  2. Maak je homepage zo overzichtelijk mogelijk.
  3. Houd de navigatie kort en krachtig.
  4. Plaats een zoekfunctie op je website.
  5. Zorg dat de weg naar je homepage duidelijk is.
  6. Wees consistent.
  7. Voorkom ruis.
  8. Maak je contactpagina makkelijk te vinden.
Waarom is usability belangrijk? Bruikbaarheid is om een aantal redenen belangrijk. Ten eerste zorgt het ervoor dat gebruikers het product of de dienst in kwestie daadwerkelijk kunnen gebruiken. Ten tweede helpt het ervoor te zorgen dat gebruikers een positieve ervaring hebben met het gebruik van het product of de dienst. Ten derde helpt het ervoor te zorgen dat gebruikers de gewenste resultaten kunnen bereiken bij het gebruik van het product of de dienst. Ten slotte helpt het ervoor te zorgen dat het product of de dienst voor zoveel mogelijk gebruikers toegankelijk is.

Welke usability testen zijn er?

Er zijn een paar verschillende soorten bruikbaarheidstesten, waaronder:
- Cognitieve walkthroughs: Deze testen hoe goed gebruikers specifieke taken op een website of app kunnen voltooien.
- Heuristische evaluaties: Deze beoordelen hoe goed een website of app voldoet aan vastgestelde bruikbaarheidsrichtlijnen.
Gebruikersinterviews: Hierbij wordt rechtstreeks met gebruikers gesproken om feedback te krijgen over hun ervaringen met een website of app.
A/B-tests: Dit is een type test waarbij gebruikers twee verschillende versies van een website of app te zien krijgen en gevraagd wordt ze allebei te gebruiken. Het doel is om te zien welke versie effectiever is in termen van gebruikerservaring.

Door Pillow Corbett

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent usability? :: Wat doet de primitieve functie?
Handige links