Huis > W > Wat Doet De Primitieve Functie?

Wat doet de primitieve functie?

is op een daarbij op te tellen vast getal (een additieve constante) na bepaald; de afgeleide van een vast getal is immers nul. Andere namen voor primitieve functie zijn stamfunctie of kortweg primitieve.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Mensen vragen ook: wat is de primitieve van de sinus?

De primitieve van f(x)=sin(x) f ( x ) = sin ( x ) is F(x)=-cos(x)+c F ( x ) = - cos ( x ) + c .
Wat is de primitieve van Sin 2x?
Om goed te kunnen integreren is een goede beheersing van het differentiëren noodzakelijk. Je moet dus, alleen al bij het zien van de integrand sin(2x), direct gaan denken aan de primitieve cos(2x). Als het getal -2 dat er nu vóór staat er niet zou zijn, dan was je klaar met je probleem.

Wat is differentieren en integreren?

Differentiatie is het proces van het vinden van de afgeleide van een functie, terwijl integratie het proces is van het vinden van de integraal van een functie. De afgeleide van een functie is een maat voor hoe de functie verandert als de invoer verandert, terwijl de integraal van een functie een maat is voor het gebied onder de curve van de functie. Hoe bereken je een integraal? Een integraal is een wiskundige bewerking die de oppervlakte onder een kromme berekent. De meest gebruikelijke manier om een integraal te berekenen is de Riemann-sommethode.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Wat is de primitieve van tangens?

Een primitieve van f(x) = tan(x) is niet zo gemakkelijk te verzinnen. Omdat tan(x) = sin ⁡ ( x ) cos ⁡ ( x ) kun je door differentiëren nagaan dat F(x) = –ln(cos(x)) + c zo'n primitieve is.
Bovendien, wat is differentieren in wiskunde?
Differentiëren is het bepalen van de afgeleide van een gegeven functie. De waarde van de afgeleide geeft aan of in een bepaald punt de grafiek van een functie stijgend, dalend of vlak is.

Wat is een ander woord voor typisch?

aanduidend, eigenaardig, karakteristiek, kenschetsend, markant, onderscheidend, representatief, specifiek, symptomatisch, tekenend, typerend, typisch. eigenaardig (bn) : afwijkend, bijzonder, curieus, merkwaardig, opmerkelijk, raar, singulier, typisch, vreemd, vreemdsoortig, wonderlijk, zeldzaam, zonderling.
Wat is typisch Hollands eten? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, omdat de Nederlandse keuken per regio verschilt. Enkele veel voorkomende Nederlandse gerechten zijn stamppot, erwtensoep en rookworst. Nederlandse gerechten zijn vaak hartig en vullend, en bevatten vaak aardappelen, bonen en verschillende soorten vlees.

Wat betekent zich verhouden tot?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het in verschillende contexten verschillende dingen kan betekenen. Maar in het algemeen betekent verwantschap met iemand meestal dat je een soort emotionele band met hem hebt, dat je het gevoel hebt dat je hem begrijpt en met hem kunt meeleven, en/of dat je iets met hem gemeen hebt.

Door Hephzibah Grando

Vergelijkbare artikelen

Wat maakt een app gebruiksvriendelijk? :: Wat is een primitieve samenleving?
Handige links