Huis > W > Wat Is Subtotaal En Totaal?

Wat is subtotaal en totaal?

1. bijna totaal. 2. totaal van een onderdeel of van een afdeling.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een overzichtsfunctie. U kunt meer dan één soort overzichtsfunctie tonen. De eindtotalen zijn niet afkomstig van de waarden in de subtotalen.

En nog een vraag, wat zijn subtotalen excel?

De functie SUBTOTAAL is bedoeld voor kolommen met gegevens, of verticale bereiken. Deze functie is niet bedoeld voor rijen met gegevens, of horizontale bereiken. Wat dit betreft, waarom draaitabel excel? Een draaitabel dankt zijn naam aan het feit dat je enorm gemakkelijk, nl. door te slepen, kolommen en rijen van plaats kunt laten veranderen of kunt filteren. Werken met een draaitabel is alleen zinvol als er daadwerkelijk iets te analyseren valt: een namenlijst in een draaitabel plaatsen heeft geen zin.

Kan je in Excel turven?

Nee, Kan is geen Excel turven. Vervolgens, hoe vaak komt een waarde voor in een kolom excel? Er zijn een paar manieren om het aantal keren dat een waarde voorkomt in een kolom in Excel te tellen.
De eerste manier is het gebruik van de COUNTIF functie. Deze functie neemt twee argumenten, het te tellen bereik en de criteria. De criteria kunnen een waarde zijn, zoals "X", of een bereik, zoals B1:B5.
Om bijvoorbeeld het aantal keren te tellen dat de waarde "X" voorkomt in kolom B, gebruikt u de volgende formule: =COUNTIF(B:B,"X").
U kunt ook de functie COUNTIFS gebruiken, die lijkt op COUNTIF, maar meerdere criteria kan aannemen.
Om bijvoorbeeld het aantal keren te tellen dat de waarde "X" voorkomt in kolom B, kunt u de volgende formule gebruiken: =COUNTIFS(B:B,"X").
U kunt ook de functie SUMPRODUCT gebruiken om het aantal keren te tellen dat een waarde in een kolom voorkomt. Deze functie neemt een array van waarden en geeft de som van de producten van elke waarde en de overeenkomstige waarde in de array.
Om bijvoorbeeld het aantal keren te tellen dat de waarde "X" voorkomt in kolom B, kunt u de volgende formule gebruiken: =SUMPRODUCT((B:B="X")*(B:B)).

Gerelateerde artikelen

Welke syntaxis gebruik je voor het berekenen van het totaal van een Celbereik?

De volgende formule kan worden gebruikt om het aantal getallen in het bereik A1:A20 te tellen. Als vijf van de cellen in het bereik getallen bevatten, is het resultaat 5.

Trouwens, hoe haal je dubbele namen uit excel?

Dubbele waarden verwijderen

  1. Selecteer het cellenbereik met de dubbele waarden die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Gegevens > Dubbele waarden verwijderen en schakel onder Kolommen de selectievakjes van de kolommen die u wilt verwijderen, in of uit.
  3. Klik op OK.
Dit in overweging nemend, hoe doe je vermenigvuldigen in excel? Getallen in een cel vermenigvuldigen

Gebruik de rekenkundige operator * (vermenigvuldigen) om deze taak uit te voeren. Als u bijvoorbeeld =5*10 in een cel typt, wordt in de cel het resultaat 50 weergegeven.

Wat is de Vulgreep in Excel?

De vulgreep in Excel, ook wel het “Slepen” genoemd, is één van de redenen waarom Excel zo populair is. De vulgreep stelt de gebruiker in staat om snel logische reeksen en formules in cellen te kopiëren. Zo kunnen bijvoorbeeld de dagen van de week snel ingevuld worden. Trouwens, waarom werkt som niet in excel? De functie 'SOM' werkt niet in Excel omdat Excel geen numerieke waarden kan bijhouden. Als u de functie 'SOM' gebruikt, geeft Excel de foutmelding '#VALUE!' weer.

Je kunt ook vragen wat zijn de 5 sommen?

De som is een wiskundige term die staat voor de optelsom van twee of meer getallen. In het geval van de vraag "Wat zijn de 5 sommen?" Zou de antwoord 5 keer het getal 1 zijn, omdat 1+1+1+1+1 = 5.

Door Justine Fahning

Vergelijkbare artikelen

Waarom werkt synchronisatie niet? :: Hoe bereken je optellen?
Handige links