Huis > H > Hoe Doe Je Subtotaal In Excel?

Hoe doe je subtotaal in Excel?

Subtotalen toevoegen aan uw gegevens

  1. Klik op een van de cellen met uw gegevens.
  2. Klik op gegevens > subtotalen.
  3. Klik in het vak subtotalen op OK. Tips: Nadat u uw subtotalen hebt toegevoegd, wordt links van uw gegevens een overzichtsgrafiek weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

En nog een vraag, wat zijn subtotalen excel?

Met de functie SUBTOTAAL worden alle rijen die niet in het resultaat van een filter zijn opgenomen genegeerd, ongeacht welke functie_getal-waarde u gebruikt. De functie SUBTOTAAL is bedoeld voor kolommen met gegevens, of verticale bereiken. Deze functie is niet bedoeld voor rijen met gegevens, of horizontale bereiken. Wat is subtotaal en totaal? 1. bijna totaal. 2. totaal van een onderdeel of van een afdeling.

Daarvan, hoe moet je groeperen in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u gegevens in Excel kunt groeperen. Eén manier is om de ingebouwde groeperingsfunctie te gebruiken. Om dit te doen, selecteert u de gegevens die u wilt groeperen, klikt u op het tabblad "Gegevens" op het lint en klikt u op "Groeperen". Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u de criteria voor het groeperen van de gegevens kunt opgeven.
Een andere manier om gegevens in Excel te groeperen is het gebruik van een draaitabel. Draaitabellen zijn een krachtig hulpmiddel waarmee u gegevens snel kunt samenvatten en analyseren. Om een draaitabel te maken, selecteert u de gegevens die u wilt groeperen, klikt u op de tab "Invoegen" op het lint en klikt u op "Draaitabel". Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u de criteria voor het groeperen van de gegevens kunt opgeven. Vervolgens, hoe bereken je een subtotaal? Er zijn een paar verschillende manieren om een subtotaal te berekenen. De meest gebruikelijke manier is om de som te nemen van alle items in het subtotaal. Een andere manier is om het gemiddelde te nemen van alle items in het subtotaal.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Waarom draaitabel Excel?

Een draaitabel dankt zijn naam aan het feit dat je enorm gemakkelijk, nl. door te slepen, kolommen en rijen van plaats kunt laten veranderen of kunt filteren. Werken met een draaitabel is alleen zinvol als er daadwerkelijk iets te analyseren valt: een namenlijst in een draaitabel plaatsen heeft geen zin. Hoe maak je draaitabellen in Excel? Een draaitabel maken in Excel voor Windows

  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee wordt een draaitabel gemaakt op basis van een bestaande tabel of bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.

Hoeveel euro is 21 procent btw?

Wil je het bedrag incl. BTW uitrekenen, vermenigvuldig het "netto" bedrag met 1,21 in het geval van 21%BTW. Het bedag exclusief de BTW uitrekenen doe je door met het bedrag met 1,21 te delen. Hoe maak je een factuur zonder btw? Om een factuur zonder BTW aan te maken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste BTW-tarieven hebt ingesteld voor uw land en uw bedrijf.
Ga naar het tabblad "Bedrijf" in uw accountinstellingen en zorg ervoor dat u de juiste land- en bedrijfsinformatie hebt ingevoerd.
Klik vervolgens op het tabblad "Facturen" en selecteer de optie "Nieuwe factuur maken".
Voer alle relevante factuurgegevens in, zoals de klantinformatie, product- of dienstomschrijving, aantallen en bedragen.
Zorg ervoor dat u de juiste BTW-tarief voor uw producten of diensten hebt geselecteerd en klik vervolgens op de knop "Factuur opslaan".
Uw factuur zonder BTW is nu klaar om naar uw klant te worden gestuurd.

Daarvan, wat is een btw factuur?

Een BTW-factuur is een fiscale aangifte die door een verkoper aan een koper wordt gegeven. Deze factuur toont de hoeveelheid BTW die is verschuldigd op een aankoop. In Nederland moeten bedrijven BTW in rekening brengen op alle producten en diensten die zij leveren. Het bedrag dat op een BTW-factuur staat, wordt afgetrokken van de totale aankoopprijs.

Door Herta Jacocks

Vergelijkbare artikelen

Waarom kan ik niet groeperen in Excel? :: Hoeveel procent is 1 standaarddeviatie?
Handige links