Huis > H > Hoe Een Screenshot Bewerken?

Hoe een screenshot bewerken?

Screenshots bewerken in de Google-app

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt, krijg je de keuze om 'm te delen of te bewerken. Kies je voor 'bewerken', dan opent een simpele editor. Hiermee kun je niet alleen op de afbeelding tekenen, maar ook bepaalde delen uitsnijden of weggummen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kun je PNG bewerken?

Het is mogelijk om te creëren.

Mensen vragen ook: hoe bewerk je een screenshot op mac?

Een venster of menu vastleggen
  1. Open het venster of menu dat u wilt vastleggen.
  2. Houd deze vier toetsen tegelijk ingedrukt: Shift, Command, 4 en de spatiebalk.
  3. Klik op het venster of menu om het vast te leggen.
  4. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen.
Wat dit betreft, hoe printscreen vergroten?
In de balken met ikonen erboven zie ik een soort loupje met een + teken ( inzoomen of vergroten) en als ik die aanklik wordt mijn Prt Scr. afbeeldinkje inderdaad iets groter.

Hoe knip je een screenshot?

De meest gebruikelijke manier om een screenshot te knippen is met het Knipgereedschap. U kunt het knipselgereedschap openen door te gaan naar Start > Alle programma's > Accessoires > Knipselgereedschap.
Zodra u het Knipselgereedschap heeft geopend, kunt u kiezen welk type knipsel u wilt maken. De opties zijn:
Knip in vrije vorm: Hiermee kunt u een willekeurige vorm tekenen rond het gebied dat u wilt vastleggen.
Rechthoekige knip: Hiermee kunt u een rechthoek tekenen rond het gebied dat u wilt vastleggen.
Venster knippen: Hiermee kunt u een specifiek venster selecteren om vast te leggen.
Volledig scherm knippen: Legt het hele scherm vast.
Nadat u uw selectie hebt gemaakt, kunt u het knipgereedschap gebruiken om uw schermafbeelding op te slaan. Hoe knip en plak je op een macbook? Om te knippen en plakken op een macbook, markeer je eerst de tekst die je wilt knippen of kopiëren. Ga dan naar het menu "Bewerken" bovenaan het scherm en klik op "Kopiëren" of "Knippen". Ga vervolgens naar de plaats waar u de tekst wilt plakken en klik met de muiscursor. Ga ten slotte naar het menu "Bewerken" en klik op "Plakken".

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een afbeelding bewerken in Word?

Wanneer u een afbeelding in uw document invoegt, klikt u erop en vervolgens op het tabblad Opmaak. U kunt in Word kleurvariaties toepassen, bijsnijden, comprimeren en een aantal speciale effecten toepassen.

Waar vind ik mijn screenshots Mac?

Druk op Shift-Command-5 om het hulpprogramma 'Schermafbeelding' te openen. Deze verschijnt onderaan je display. Hier krijg je drie opties te zien waarmee je screenshots maakt zoals ook mogelijk is met de andere twee toetsencombinaties. Je kiest namelijk uit je volledige scherm, een venster of een selectie.
Waar vind ik mijn print screen?
De Print Screen-toets gebruiken

Druk op de Print Screen-toets op het moment dat u een afbeelding van uw scherm wilt maken. Het is alsof er niets gebeurt, maar op de achtergrond heeft Windows het volledige beeld opgeslagen op het tijdelijke prikbord (het Klembord). De afbeelding plakt u daarna in een ander programma.

En nog een vraag, waar staan schermopnamen windows 10?

Als u uw gameclips en schermopnamen wilt vinden, selecteert u Start > Instellingen > Gaming > Opnames en selecteer vervolgens onder Opnamelocatie de optie Map openen.
Dienovereenkomstig, hoe maak je een knipsel van je scherm? Er zijn een paar manieren om een knipsel van je scherm te maken. De eerste manier is om het knipgereedschap te gebruiken. Om het knipselgereedschap te openen, moet u naar het menu Start gaan en ernaar zoeken. Zodra u het knipselgereedschap opent, ziet u een optie met de tekst "Nieuw". Klik daarop en selecteer het gedeelte van het scherm dat u wilt knippen. De tweede manier om een knipsel van uw scherm te maken is door de Print Screen-functie op uw toetsenbord te gebruiken. Hiervoor drukt u op de toets "Print Screen" of "PrtScn" op uw toetsenbord. Dit maakt een momentopname van uw hele scherm. Deze kunt u vervolgens in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop plakken en opslaan als een afbeeldingsbestand. De derde manier om een knipsel van uw scherm te maken is met de sneltoetsen Windows+Shift+S. Hierdoor verschijnt het gereedschap Snip & Sketch, waarmee u het gebied van het scherm kunt selecteren dat u wilt knippen.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een screenshot van een deel van je scherm?

Men kan zich ook afvragen: Hoe maak je een screenshot van een deel van je scherm?
Er zijn een paar manieren om een screenshot te maken van een deel van je scherm. U kunt het Knipselgereedschap gebruiken, wat een ingebouwd Windows-gereedschap is, of u kunt de knop Print Screen op uw toetsenbord gebruiken.
Om het knipgereedschap te gebruiken, opent u het gereedschap en selecteert u de optie "Rechthoekig knippen". Klik en versleep vervolgens uw muis om het gebied van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen. Zodra u het gewenste gebied hebt geselecteerd, laat u de muisknop los en wordt de schermafbeelding opgeslagen op uw klembord.
Om de knop Print Screen te gebruiken, drukt u op de knop en selecteert u met uw muis het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen. Zodra u het gewenste gebied hebt geselecteerd, laat u de muisknop los en wordt de schermafdruk op uw klembord opgeslagen.

Door Woolley Hulburt

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt het Knipprogramma? :: Wat kost een Brievenbusdoos?
Handige links