Huis > W > Wat Betekent Tegenpolen?

Wat betekent tegenpolen?

iets of iemand met een tegenovergestelde aard

`Zij is stil, hij is levendig; ze zijn elkaars tegenpolen. ` iemand met een tegengesteld karakter. 1) Anders denkende 2) Andersdenkende 3) Antipode 4) Antipool 5) Het tegengestelde 6) Iemand van tegengestelde aard 7) Persoon die geheel anders is 8) Pool 9) Tegendeel 10...

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Hoe noem je een tegenstelling?

Een tegenstelling wordt ook wel antithese genoemd. Een tegenstelling is een stijlfiguur. Het houdt in dat twee tegengestelde termen worden gebruikt in een zin om de tekst te verlevendigen. Een voorbeeld van een tegenstelling is: 'In de stille kamer knettert zij van woede'.
Wat is het tegenovergestelde van een synoniem?
als trefwoord met bijbehorende synoniemen: antoniem (zn) : omgekeerde, tegendeel.

Hoe noem je iemand die van niks weet?

Er is geen precies woord voor iemand die niets weet, maar verschillende termen kunnen worden gebruikt om zo iemand te beschrijven, waaronder onwetend, ongeschoold of onervaren. Waarom tegenpolen elkaar aantrekken? Het eenvoudige antwoord op deze vraag is dat tegengestelde ladingen elkaar aantrekken omdat ze tegengesteld zijn. Gelijke ladingen stoten af omdat ze hetzelfde zijn. Maar waarom bestaan ladingen eigenlijk?
Ladingen zijn het resultaat van de manier waarop atomen in elkaar zitten. Atomen zijn de basiseenheden van materie, en ze bestaan uit protonen en elektronen. Protonen hebben een positieve lading, en elektronen een negatieve.
Het aantal protonen in een atoom bepaalt welk element het is. Bijvoorbeeld, alle atomen met één proton zijn waterstofatomen. Atomen met twee protonen zijn heliumatomen, atomen met drie protonen zijn lithiumatomen, enzovoort.
Het aantal protonen in een atoom bepaalt ook zijn lading. Heeft een atoom meer protonen dan elektronen, dan heeft het een positieve lading. Heeft het meer elektronen dan protonen, dan heeft het een negatieve lading.
Waarom trekken tegengestelde ladingen elkaar aan? Omdat ze tegengesteld zijn. Positieve en negatieve ladingen trekken elkaar aan omdat ze verschillend zijn. Het is dezelfde reden waarom hete en koude dingen elkaar aantrekken. Ze zijn verschillend, en dus worden ze naar elkaar toegetrokken.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Wat trekt mensen aan in elkaar?

Het gaat om een gevoel van investeren in de relatie. Een gevoel van je inzetten voor de ander. Het gevoel dat ze beiden zichzelf kunnen zijn, terwijl ze elkaar ondersteunen." "Ze zijn eerlijk over wat ze willen en nodig hebben, en welwillend om op een eerlijke manier met elkaars verschillen om te gaan."
Dus, wat is een signaalwoord voor een tegenstelling?
Tegenstelling. Signaalwoorden: maar, echter, toch, niettemin, desondanks, daarentegen, enerzijds, hoewel, ofschoon, integendeel.

Wat voor soort tegenstellingen zijn er?

Tegenstelling
  • maar, echter, toch, wel.
  • hoewel, ondanks, weliswaar.
  • integendeel, daarentegen.
  • in tegenstelling tot.
  • aan de ene kant + aan de andere kant (als combinatie)
  • enerzijds + anderzijds (als combinatie)
  • desalniettemin, desondanks.
Hoe leg je tegenstelling uit? In de elektriciteit is de oppositie de eigenschap van een schakelelement die de verhouding bepaalt tussen de spanning erover en de stroom erdoorheen. De weerstand van een schakelelement wordt weergegeven door zijn impedantie.

Wat betekend tegenovergestelde?

Het woord "tegenover" kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt. In het algemeen betekent het iets dat volledig verschilt van iets anders, of iets dat het volledige tegenovergestelde is van iets anders.

Door Glenine Oday

Vergelijkbare artikelen

Wat is een antoniem voorbeeld? :: Waarom verkorte URL?
Handige links