Huis > W > Wat Is Een Antoniem Voorbeeld?

Wat is een antoniem voorbeeld?

woord met een tegengestelde betekenis taalkunde

Voorbeeld: `'Mooi' is een antoniem van 'lelijk', en 'lelijk' een antoniem van 'mooi'.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Wat is het tegenovergestelde van luxe?

waar veel bij hoort, uitgebreid vb: ze hebben een luxueus appartement Synoniemen: rijk overvloedig weelderig Tegenstelling: schaars wat niet echt nodig is, maar wel fijn
Wat betekent onwetend?
(-er, -st), onkundig, geen kennis bezittende : het onwetende kind; hij is daarvan nog onwetend; iem. van iets onwetend laten; onwetend zondigt men niet; de onwetende menigte, het gepeupel, de groote hoop.

Hoe noem je iemand die niets kan?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want er zijn veel manieren om het te interpreteren. Bijvoorbeeld, iemand die incompetent is of niet in staat om iets te doen zou een "nutteloze" persoon kunnen worden genoemd. Of iemand die apathisch of onverschillig is voor alles wat er om hem heen gebeurt, zou je een "loser" kunnen noemen. Wat is een oxymoron definitie? Een oxymoron is een stijlfiguur waarbij twee woorden met tegengestelde betekenissen samen worden gebruikt voor een dramatisch of komisch effect.

Gerelateerde artikelen

Wat is een mediaan voorbeeld?

De mediaan is 14 als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35, de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld en gedeeld door 2.

Je kunt ook vragen wat doe je als je een relatie hebt?

Laat ook weten wat je wel wil. Houd rekening met de gevoelens van de ander. Heb lol met elkaar, verras elkaar, stuur lieve appjes of posts, geef af en toe een cadeautje. Zorg dat je niet álles samen doet.
Hoe moet je je gedragen in een relatie?
Een goede relatie is vooral werken, werken aan de interactie en aan de verstandhouding met elkaar. Snappen hoe de ander in elkaar steekt en onduidelijkheden uit de weg ruimen. Begrip hebben voor elkaar en dat praktisch invullen. Verantwoordelijkheid nemen en lief zijn naar elkaar.

Wat zijn voorbeelden van signaalwoorden?

Een signaalwoord toont het verband tussen zinnen of alinea's aan. Het signaalwoord vertelt je wat de zinnen of alinea's met elkaar te maken hebben. Door het gebruik van signaalwoorden is een tekst makkelijker te lezen; ze geven structuur aan de tekst en zorgen voor samenhang tussen de alinea's.
Wat voor signaalwoord is Hoewel? Hoewel het typisch een contrast of uitzondering aangeeft, kan het ook gebruikt worden om een belangrijk punt te introduceren.

Hoe herken je signaalwoorden in een tekst?

Signaalwoorden zijn woorden die de lezer duidelijk maken dat er iets gebeurt. Bijvoorbeeld woorden als "maar", "en", "of", "dus" en "als" zijn signaalwoorden. Je vindt ze meestal aan het begin van een zin.

Door Ciccia

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent versregels? :: Wat betekent tegenpolen?
Handige links