Huis > W > Wat Is Een Lokaal Gebruikersaccount?

Wat is een lokaal gebruikersaccount?

Een lokaal account is het meest basale accounttype. Alle (persoonlijke) instellingen die je wijzigt met betrekking tot je bureaublad, het startmenu, software, favorieten (Internet Explorer), kortom alles dat je wijzigt heeft alleen invloed de computer die je op dat moment gebruikt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan gebruikersaccount niet verwijderen?

U kunt Gebruikersaccounts openen, op het Configuratiescherm, op Gebruikersaccounts, en op Gebruikersaccounts. Dan kunt u een andere account beheren.

Hoe maak je een nieuwe gebruiker op Windows 10?

Klik op de Start knop, links onderaan in je scherm. Typ Gebruiker en klik op de optie Andere gebruikers toevoegen, bewerken of verwijderen aan. Klik onder de knop Gezin en andere gebruikers op Iemand anders aan deze pc toevoegen.
Hoe maak je een nieuwe gebruiker?
Gebruikers toevoegen of updaten
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem. Meerdere gebruikers. Zoek in de app Instellingen naar gebruikers als je deze instelling niet kunt vinden.
  3. Tik op Gebruikers toevoegen. OK. Als je Gebruiker toevoegen niet ziet, tik je op Gebruiker of profiel toevoegen Gebruiker. OK.

Wie is mijn systeembeheerder?

De systeembeheerder is de persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud, de configuratie en de betrouwbare werking van een computersysteem. Hij is er ook verantwoordelijk voor dat systeemgebruikers de nodige toegang en privileges hebben om het systeem te gebruiken. Hoe kom ik in het Configuratiescherm Windows 10? Het configuratiescherm van Windows 10 is op een paar verschillende manieren toegankelijk. De eenvoudigste manier is om te zoeken naar "Configuratiescherm" in het menu Start. U kunt het ook openen door met de rechtermuisknop op het pictogram van het menu Start te klikken en "Configuratiescherm" te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Tot slot kunt u het Configuratiescherm openen door op de knop "Start" te klikken en vervolgens "Configuratiescherm" te selecteren in de lijst Alle toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Wat is een lokaal account?

Het meest basale account type is een lokaal account. Alles wat je verandert heeft alleen invloed op de computer die je op dat moment gebruikt.

Bovendien, is beheerder hetzelfde als administrator?

Beheerdersaccounts kunnen systeeminstellingen configureren en toegang krijgen tot normaal beperkte delen van het besturingssysteem. (Er is ook een verborgen account met de naam 'Administrator', maar elk account kan een beheerder zijn.)
Kan alleen lezen niet uitschakelen Windows 10?
U kunt dit probleem omzeilen door de opdracht Attrib bij een opdrachtprompt (Cmd.exe) te gebruiken om de kenmerken Alleen-lezen of Systeem van mappen weer te geven of te verwijderen.

Wat is een beheerders account?

Een beheerdersaccount heeft rechten om services te beheren voor andere mensen in uw organisatie. De beheerdersconsole is alleen beschikbaar als u bent ingelogd op een beheerdersaccount. Als u geen toegang heeft tot een beheerdersaccount, kunt u hulp vragen aan iemand die dat wel heeft.
Dus, kan machtigingen niet wijzigen windows 10? Er zijn een paar manieren om machtigingen te wijzigen in Windows 10:
1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map waarvoor u de machtigingen wilt wijzigen en selecteer "Eigenschappen."
2. Ga in het venster "Eigenschappen" naar het tabblad "Beveiliging".
3. Hier ziet u een lijst met gebruikers en groepen die rechten hebben voor het geselecteerde bestand of de geselecteerde map. Om de machtigingen voor een gebruiker of groep te wijzigen, klikt u op de knop "Bewerken".
4. In het venster "Machtigingen" kunt u nu selecteren welk type machtigingen de gebruiker of groep moet hebben. Als u klaar bent, klikt u op "OK".

Hoe kan ik een Microsoft account verwijderen?

Er zijn twee manieren om een Microsoft-account te verwijderen. De eerste manier is om naar de Microsoft-accountwebsite te gaan en u aan te melden met de account die u wilt verwijderen. Zodra u bent aangemeld, gaat u naar het tabblad Beveiliging en klikt u op de link "Mijn account sluiten". Volg de instructies op het scherm om uw account definitief te verwijderen.
De tweede manier om een Microsoft-account te verwijderen is door contact op te nemen met de klantenservice. U kunt de klantenondersteuning bereiken door naar de Microsoft-accountwebsite te gaan en op de koppeling "Contact opnemen" te klikken. Selecteer vervolgens "Ik moet met de klantenservice praten" en kies "Chatten". Een medewerker van de klantenservice zal u helpen uw account te verwijderen.

Door Chandos Mccartney

Vergelijkbare artikelen

Hoe verander je van HDMI? :: Wie is de beheerder van mijn computer?
Handige links