Huis > W > Waarom Diode Over Spoel?

Waarom diode over spoel?

De stroom door de spoel loopt van boven naar beneden. Als de transistor wordt uitgeschakeld kan die stroom niet plotseling stoppen. Het magnetisch veld in de spoel veret zich tegen deze plotselinge verandering. De diode zorgt er voor dat de stroom in het kringetje van de spoel en de diode kan blijven lopen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe kan een diode kapot gaan?

Diodes gaan kapot bij een tegrote stroom, als ze te warm worden (ofwel niet genoeg koeling) en als de sperspannig te hoog is. Verschil in prijs die je ziet op internet is waarschijnlijk omdat de goedkopen normale diodes gebruiken en de duurdere verliesarme zijn op basis van MOSFETs.
Hoe kan ik zien hoe vol mijn accu is?
De eenvoudigste manier om te weten hoeveel er nog in een accu zit is een accumeter. Deze sluit u aan op de + en - pool van de accu. Met behulp van een aantal LED's (rood-oranje-groen) krijgt u dan een grove indicatie. Een nauwkeuriger gereedschap om dit te bepalen is een multimeter (voltmeter).

Men kan zich ook afvragen: hoe kan ik mijn accu testen?

Er zijn een paar manieren om uw batterij te testen:
1. U kunt een multimeter gebruiken om de spanning van uw accu te testen. Als deze 12,6 volt of meer aangeeft, is uw accu volledig opgeladen. Als hij 12,4 volt of minder aangeeft, is uw accu leeg.
2. U kunt een batterijtester gebruiken om de startstroom van uw batterij te testen. Dit vertelt u hoeveel vermogen uw accu heeft om uw auto te starten.
3. U kunt een belastingstester gebruiken om de algemene gezondheid van uw accu te testen. Hiermee test u het vermogen van de accu om lading vast te houden en te ontladen. Dienovereenkomstig, wat is de doorslagspanning van een diode? De doorslagspanning van een diode is de minimale sperspanning waarbij een significante stroom door de diode kan vloeien.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Wat is een Diodekarakteristiek?

Willen we toch nauwkeuriger zijn, dan kunnen we gebruik maken van de diodekarakteristiek. Om deze op te nemen, moeten we een regelbare spanning of stroom aan de diode toevoeren. We meten dan bij verschillende waarden de spanning en de stroom door de diode. Vervolgens zetten we de gemeten waarden uit in een grafiek.
Mensen vragen ook: wat doet een fotodiode?
Een fotodiode is een elektronisch onderdeel en een type lichtdetector. Een fotodiode werkt op basis van een P-N-halfgeleiderovergang (PN-junctie) die zo is gemaakt dat er licht op kan vallen. Daartoe hebben ze of een lichtvenster of een glasvezelverbinding om licht op de junctie te kunnen laten vallen.

En nog een vraag, welke diode heb je nodig?

Je kunt beter een Schottky diode gebruiken. Die heeft een lagere forward spanning, dus een lager vermogen waardoor minder warmteontwikkeling.
Men kan zich ook afvragen: wat doet een halfgeleider? Een halfgeleider is een materiaal dat elektriciteit en warmte kan verbinden en geleiden. Zij worden gemaakt van materialen zoals koolstof, silicium, germanium en silicium-germanium, en worden aangetroffen in computerchips, zonne-energiecellen en LED-lampen.

Dus, hoe warm mag een diode worden?

Een diode kan heel heet worden, maar het is geen goed idee om hem te heet te laten worden. Als een diode te heet wordt, kan hij kapot gaan.

Door Kuhn

Vergelijkbare artikelen

Wat is de stam van het werkwoord spelen? :: Hoe meet je een gelijkrichter door?
Handige links