Huis > W > Wat Is De Stam Van Het Werkwoord Spelen?

Wat is de stam van het werkwoord spelen?

Tegenwoordige tijd - De stam +t (stamregel 2)
Hele werkwoordDe ruwe stam
maken-en(ik) mak
lopen-en(ik) lop
spelen-en(ik) spel
gapen-en(ik) gap

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je samen spelen op de PS4?

Druk op het beginscherm van je PS4-console op de toets omhoog om naar het scherm met functies te gaan en selecteer Party.

Je kunt ook vragen wat is de ruwe stam van een werkwoord?

Bijvoorbeeld bij het werkwoord 'niezen'. Het is niet (ik) niez, maar (ik) nies. Deze stam moet je nog veranderen. Dit noem je een ruwe stam.
Hoe stam schrijven?
De stam van een werkwoord is de vorm die we horen als we de infinitief uitspreken en daarbij de uitgang -en (soms -n) weglaten. Als we de stam schrijven, passen we waar nodig de regels toe voor enkele of dubbele klinker (dromen - ik droom) en enkele of dubbele medeklinker (hakken - ik hak).

Wat is de stam van hebben?

De stam van have is "hav." Is het gespeld of Gespelt? Het antwoord op deze vraag hangt af van welk Engels dialect u gebruikt. In Amerikaans Engels wordt het woord gespeld als "spelled". In Brits Engels kan het woord gespeld worden als "spelled" of "spelt".

Gerelateerde artikelen

Kan je Nintendo DS-spellen spelen op de 2DS?

De Nintendo 2DS is compatibel met alle Nintendo DS games, dus je kunt oudere games opnieuw spelen of ontdekken.

Vervolgens, wat is de stam van missen?

Missen - miste - gemist

Het werkwoord missen ('niet (meer) hebben', 'het ontbreken van iets/iemand voelen', 'niet halen', 'niet raken') heeft als stam mis. In de verleden tijd komt daar -te of -ten achter: Ik miste de bus en vervolgens miste ik de trein.
Wat is de stam van braden?
Tegenwoordige tijd - De stam +t (stamregel 2 - stam eindigt op d)
Hele werkwoordDe ruwe stam
raden-en(ik) rad
laden-en(ik) lad
kleden-en(ik) kled
braden-en(ik) brad

Welke woorden zijn sterke werkwoorden?

Bij sterke werkwoorden (in de Algemene Nederlandse Spraakkunst 'onregelmatige werkwoorden' genoemd) verandert de klinker in de verleden tijd en eindigt het voltooid deelwoord op -en: lopen - liep - gelopen, wijzen - wees - gewezen, helpen - hielp - geholpen.
Trouwens, wat is de stam van lezen? Lezen is het vermogen om geschreven taal te herkennen en te begrijpen. Dit omvat het kunnen herkennen van afzonderlijke woorden en het begrijpen van hun betekenis in een bepaalde context. Maar de basis van lezen is ook het vermogen om vlot en begrijpend te lezen. Vlotheid is het vermogen om een tekst nauwkeurig en snel te lezen, terwijl begrip het vermogen is om te begrijpen en te onthouden wat je hebt gelezen.

Is de stam altijd gelijk aan de ik-vorm?

De stam is het deel van het woord dat overblijft wanneer alle verbuigingsuitgangen worden verwijderd. De I-vorm is de citeervorm van een werkwoord, de vorm die in woordenboeken staat. In het Engels is de stam vaak dezelfde als de I-vorm, maar er zijn enkele onregelmatige werkwoorden waarvan de stam verschilt van de I-vorm. Bijvoorbeeld, de I-vorm van het werkwoord "zwemmen" is "swim", maar de stam is "swim". De I-vorm van het werkwoord "vliegen" is "vliegen", maar de stam is "vliegen".

Door Onyx Dejarnett

Vergelijkbare artikelen

Is het antwoord of antwoordt? :: Waarom diode over spoel?
Handige links