Huis > I > Is Het Antwoord Of Antwoordt?

Is het antwoord of antwoordt?

antwoordt - Werkwoord 1. tweede persoon enkelvoud tegenwoordige tijd van antwoorden ♢ Jij antwoordt 2. derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd van antwoorden ♢ Hij antwoordt 3. verouderde gebiedende wijs meervoud van antwoorden ♢ ant...

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan geen automatisch antwoord in Outlook?

Selecteer bestand om Automatische Antwoorden in te stellen.

Hoe maak je de ik-vorm?

Hoe schrijf je de ik-vorm?
  1. 1 - Klinker erbij.
  2. 2 - Een medeklinker weghalen.
  3. 3 - Letter veranderen.
  4. 4 - Alleen de n weghalen.
  5. 1 - Het werkwoord slaat op de hoofdpersoon "ik"
  6. 2 - Het werkwoord slaat op de hoofdpersoon "je/jij" (je/jij moet dan achter het werkwoord staan!)
Hebben of zijn gezeten?
Vervoeging zowel met 'hebben' als met 'zijn' Top

Bij overgankelijk gebruik worden deze werkwoorden met hebben vervoegd, bij onovergankelijk gebruik met zijn. Als de handeling zelf centraal staat, dan worden deze werkwoorden met hebben vervoegd.

Wat is de stam van de persoonsvorm?

Eenvoudig gezegd is de stam van de persoonsvorm de grammaticale persoonscategorie. Deze omvat de eerste persoon (ik, ik, wij, ons), de tweede persoon (jij) en de derde persoon (hij, zij, het, zij). De stam van de persoonsvorm bepaalt hoe een werkwoord wordt vervoegd om het eens te zijn met het onderwerp van een zin. Bijvoorbeeld, de stam van de eerste persoon is -o in het Spaans, dus het werkwoord "hablar" (spreken) wordt vervoegd als "hablo" wanneer het gebruikt wordt met een eerste persoon onderwerp. Dit in overweging nemend, hoe spel je gespeld? De juiste spelling is "Hoe spel je?"

Gerelateerde artikelen

Wat zet je in een automatisch antwoord mail?

Een afwezigheidsbericht is een korte tekst, met daarin de belangrijkste zaken: gedurende welke periode u niet bereikbaar zult zijn, wanneer uw contacten weer een echt antwoord kunnen verwachten en eventueel de reden van uw afwezigheid en/of een persoonlijk bericht.

Daarvan, welk woord is verkeerd gespeld?

Het woord chagrijnig wordt op veel verschillende manieren geschreven. Het probleem met dit woord is vooral de verschillende manieren waarop het wordt uitgesproken; de één zegt - en schrijft dus ook - sjagrijnig en de ander chagerijnig of sjagerijnig.
Je kunt ook vragen wat is de verlengproef?
Theorie: Deze theorie heet de 'verlengproef', je moet het woord eest langer maken met e, en of ig erachter te zetten, als je dan een T hoort, schrijf je een T aan het einde. Witte – wiT, olifanten – olifanT, machtig, machT. Als je dan een D hoort, schrijf je een D aan het einde.

Dit in overweging nemend, hoe werkt stam t?

Schema tegenwoordige tijd
OnderwerpVormSpelling
*jij/ustam + tjij loopt
hij/zij/hetstam + tzij loopt
wijhele werkwoordwij lopen
julliehele werkwoordjullie lopen
Wat is de persoonsvorm en hoe vind je die? Het persoonsformulier is het standaardformulier in Microsoft Office Outlook. Om het te vinden, klikt u op het tabblad Bestand en vervolgens op Personen. De persoonsweergave verschijnt, met daarin het persoonsformulier.

Hoe word je beter in werkwoordspelling?

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om beter te worden in het spellen van werkwoorden:
- Zorg er ten eerste voor dat je de basisregels voor het spellen van werkwoorden kent. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer je medeklinkers moet verdubbelen (bijvoorbeeld bij werkwoorden die eindigen op -ed) en wanneer je achtervoegsels als -es en -ing moet toevoegen.
Oefen vervolgens de spelling van werkwoorden door oefeningen te doen die specifiek betrekking hebben op de spelling van werkwoorden. Die kun je vinden in veel grammatica- en spellingboeken of online.
Let ten slotte op de spelling van werkwoorden wanneer je ze tegenkomt in je lees- en schrijfwerk. Noteer welke je lastig vindt en zoek ze op, zodat je de juiste spelling kunt leren.

Door Auria Thomen

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg je de kleur zwart? :: Wat is de stam van het werkwoord spelen?
Handige links