Huis > W > Wat Is Regelafstand 1?

Wat is regelafstand 1?

In Word is de standaardregelafstand 1,15. Alinea's worden standaard gevolgd door een lege regel en boven koppen wordt standaard lege ruimte ingevoegd. Ga naar Start > Regel en Alinea-afstand. Selecteer Opties voor regelafstanden kies vervolgens de opties die u wilt gebruiken onder Afstand.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoeveel regelafstand APA?

De hoofdtekst heeft dubbele regelafstand, dus zorg ervoor dat het lettertype Times New Roman 12 is.

Hoe maak je een harde spatie?

Gebruik de toetscombinatie Ctrl-Shift-Spatiebalk op de plaats waar je normaliter een gewone spatie zou typen.
Je kunt ook vragen wat is een vast afbreekstreepje?
Vaste afbreekstreepjes voorkomen dat woorden, getallen of woordgroepen worden afgebroken als ze aan het einde van een regel tekst staan. U kunt bijvoorbeeld voorkomen dat 555-0123 wordt afgebroken, zodat het in plaats daarvan in zijn geheel naar het begin van de volgende regel wordt verplaatst.

Hoe kun je een woord selecteren?

Er zijn een paar manieren om een woord te selecteren:
U kunt het woord markeren door met uw muis over het woord te slepen.
U kunt dubbelklikken op het woord.
U kunt drie keer op het woord klikken.
Je kunt op het woord klikken en dan de Shift-toets indrukken en dan de pijltjestoetsen op je toetsenbord gebruiken om het woord te selecteren. Men kan zich ook afvragen: waar vind ik de regelafstand? Het antwoord op deze vraag is te vinden in het menu "Opmaak" van de meeste tekstverwerkers. In dit menu is er meestal een optie om de regelafstand te veranderen. De opties zijn meestal zoiets als "enkele", "dubbele" of "1,5 regel".

Gerelateerde artikelen

Welke regelafstand kiezen?

Je kunt zeggen dat de regelafstand 1,5 maal de grootte van de lettertypen moet zijn. Gebruik deze regel niet voor subkoppen omdat de regelafstand dan te groot is.

En nog een vraag, welke regelafstand?

Gebruik lettergrootte 11 (en soms 10 voor tabellen en figuren). In wetenschappelijke artikelen en scripties wordt vaak regelafstand 1,15, 1,5 of zelfs 2,0 gebruikt. Dit maakt de tekst beter leesbaar en zo kan je begeleider eenvoudig opmerkingen tussen de regels plaatsen.
Mensen vragen ook: hoe maak je een spatie?
Hoe plaats je vaste spaties? Vaste spaties plaats je in je tekst met de toetscombinatie Ctrl+Shift+SPATIEBALK. In Word werkt dat als volgt: Ga met je cursor naar de plek waar de vaste spatie moet komen.

Trouwens, waar zorgt een vaste spatie tussen twee woorden voor?

Een vaste spatie, of ook wel harde spatie of non-breaking space (NSBP) genoemd, is een speciaal teken dat ervoor zorgt dat twee woorden altijd op dezelfde regel komen te staan. Zo kun je voorkomen dat Microsoft Word één van de twee betreffende woorden naar de volgende regel stuurt als de zin afgebroken moet worden.
Wat is een vaste spatie in Word? Een vaste spatie is een spatie die even breed is als een teken, ongeacht de lettergrootte.

Dus, hoe zet je woordafbreking aan in word?

De afbreekfunctie in Microsoft Word is standaard ingeschakeld. Om deze functie uit te schakelen, gaat u naar het tabblad Opmaak, klikt u op Afbreking en selecteert u vervolgens Geen.

Door Danny

Vergelijkbare artikelen

  • Hoe stel je de regelafstand in bij Word?
  • Hoe werkt regelafstand?

    Er is een kleine witruimte tussen de regels tekst in een Word bestand. De regels zijn niet aan elkaar gezet. Een tekst is goed leesbaar. De regelafstand is meestal ingesteld op 1.15.

  • Wat is regelafstand 1 5?

    Als de tekst een regelafstand van 1,5 heeft, is de regelafstand 15 punten. De regelafstand wordt voor elke regel verdubbeld. De regelafstand is 20 punten voor de tekst van 10 punten.

  • Wat is een dubbele regelafstand in Word?

    Een Word-document kan geheel of gedeeltelijk van dubbele spaties worden voorzien. U kunt het hele document van dubbele spaties voorzien door naar Vormgeving te gaan.

Waar staat Woordafbreking? :: Is een virus malware?
Handige links