Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Censuur?

Wat is de betekenis van censuur?

Censuur is het gebruiken van de macht van de staat, een andere controlerende macht, een bepaalde groepering, of van bepaalde individuen, om informatie achter te houden of de expressie aan banden te leggen. De verwante term persbreidel geeft de maatregelen aan om de persvrijheid te beperken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

Hoeveel persvrijheid is er in China?

Persvrijheid bestaat in China vrijwel niet. De media staan onder directe controle van de Communistische Partij en de "Great Firewall", het systeem voor internetcensuur, is het grootste ter wereld.
Je kunt ook vragen welke social media is verboden in china?
Google, Gmail, Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, Vimeo, ze zijn allemaal geblokkeerd door de overheid. De blokkades zijn niet permanent en de websites zijn soms prima bereikbaar, maar een gezonde basis is het natuurlijk niet.

Wat is de betekenis van propaganda?

Het woord "propaganda" is afgeleid van het Latijnse woord "propagare", wat verspreiden of propageren betekent. In een politieke context is propaganda de opzettelijke verspreiding van informatie die bevooroordeeld of misleidend is om een politieke agenda te bevorderen. Propaganda kan de vorm aannemen van geschreven of gesproken berichten, beelden of zelfs acties. Wat is de betekenis van generaliseren? Als we generaliseren, nemen we een bepaald geval of concept en doen we er een bredere uitspraak over. Als ik bijvoorbeeld zeg: "Ik heb me gisteravond op het feest prima vermaakt", dan generaliseer ik over mijn ervaring op het feest. Ik vertel niet alles wat er gebeurd is, maar vat mijn ervaring samen in één zin.

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van device?

Een apparaat is een term in de Engelse taal. Hardware is datgene waar software op draait. Het is een onderdeel van een computer. Een apparaat is een CD-ROM speler, printer of modem.

Waar is er geen persvrijheid?

Verslaggevers zonder grenzen

met de meeste persvrijheid: Finland, IJsland, Ierland, Nederland en Tsjechië met de minste persvrijheid: Noord-Korea, Turkmenistan, Eritrea, Cuba, Myanmar.
Welk land heeft de grootste persvrijheid?
Noorwegen bovenaan

De lijst wordt aangevoerd door Noorwegen en ook de Scandinavische landen Denemarken en Zweden staan in de top drie. Het is het slechtst gesteld met de persvrijheid in Noord-Korea.

En nog een vraag, is er youtube in china?

YouTube was een van de eerste social media websites die in China werd geblokkeerd vanwege het strenge censuurbeleid van de overheid. Tot op heden heeft China meer dan 10.000 websites gecensureerd, waaronder Facebook, Twitter en zelfs Google.
Wat dit betreft, wat is er allemaal verboden in china? In China zijn de volgende zaken verboden:
1. Pornografisch materiaal. Gokgerelateerd materiaal
3. Materialen die geweld of terrorisme promoten. Materialen die bijgeloof promoten
5. 5. Materiaal dat de eenheid van het land ondermijnt of afscheiding promoot. 6. Materiaal dat de reputatie van de Chinese regering of haar leiders schaadt. Materialen die staatsgeheimen bevatten

Is Instagram toegestaan in China?

Nee, Instagram is momenteel niet toegestaan in China. De app wordt geblokkeerd door de Great Firewall van het land, een systeem dat de internettoegang controleert en bepaalde websites en apps blokkeert.

Door Amandy

Vergelijkbare artikelen

Welke VPN werkt in China? :: Waarom is encryptie belangrijk?
Handige links