Huis > W > Welke Soorten Malware Zijn Er?

Welke soorten malware zijn er?

Wat is malware precies en welke soorten zijn er?
  • Computervirus. Virussen zijn programma's die zich zelfstandig verspreiden door kopieën van zichzelf te maken en in andere computerprogramma's te infiltreren.
  • Computerworm.
  • Trojaans paard.
  • Adware.
  • Spyware.
  • Scareware.
  • Ransomware.
  • Backdoor (ook bekend als trapdoor)

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat betekent een ransomware?

Ransomware is schadelijke software, of malware, die computers en bestanden gijzelt. Vandaar de Nederlandse naam 'gijzelsoftware'. Criminelen blokkeren of versleutelen je computers, bestanden, of soms zelfs hele netwerken, en geven die pas weer vrij als je losgeld betaalt.
Vervolgens, hoe gevaarlijk is spyware?
Spyware kan een enorm veel systeembronnen van je computer opeisen, waardoor deze langzaam wordt, vertragingen vertoont tussen het wisselen van applicaties of wanneer je online bent, vaak crasht of bevriest en zelfs oververhit raakt, waardoor permanente schade wordt aangericht.

Dit in overweging nemend, wat kan er gebeuren als er spyware op je computer aanwezig is?

Spyware kan een ernstig veiligheidsrisico vormen voor uw computer. Het kan gevoelige informatie over u verzamelen zonder uw medeweten of toestemming, en het kan deze informatie naar derden sturen zonder uw medeweten of toestemming. Dit kan informatie zijn zoals uw naam, adres, creditcardnummer en sofinummer. Spyware kan ook andere software op uw computer installeren zonder uw medeweten of toestemming, en deze software kan worden gebruikt om uw online activiteiten te volgen en zelfs om uw computer te besturen. Spyware kan uw computer ook vertragen en doen vastlopen. Wat is een keylogger en hoe werkt het? Een keylogger is een softwareprogramma dat alle toetsaanslagen op het toetsenbord van een computer registreert. De toetsaanslagen worden vaak in het geheim opgenomen, zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. De door de keylogger verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt om de activiteiten van de gebruiker te volgen, gevoelige informatie te stelen of de computer met malware te infecteren.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik iemand vinden op basis van zijn mobiele nummer?

Het is mogelijk om op veel websites een 06-nummer te vinden in een telefoongids voor mobiele telefoons. U kunt op deze websites op naam zoeken. U kunt omgekeerd zoeken.

Men kan zich ook afvragen: wat is nbryb?

Nbryb.com is een social engineering-truc om gebruikers te misleiden en is alleen bedoeld om u te misleiden om op de advertenties te klikken die Nbryb.com weergeeft. Als u op de Nbryb.com-advertenties klikt, wordt u omgeleid naar meerdere gevaarlijke websites en verdient u inkomsten voor cybercriminelen.
Wat is een Trojaans paard?
"Trojaans paard" is een algemene term die schadelijke software beschrijft die een vermomming gebruikt om zijn ware doel te verbergen. In tegenstelling tot een virus is het echter niet in staat om zelfstandig bestanden te kopiëren of te infecteren.

Wat is een worm voor een virus?

Een computerworm, kortweg worm, is een vorm van malware die computers infecteert en zichzelf automatisch verspreidt. In tegenstelling tot een computervirus hoeft een worm niet geïnstalleerd te worden door een gebruiker. De worm gebruikt beveiligingslekken in netwerken en besturingssystemen om zichzelf te verspreiden.
Dienovereenkomstig, hoe kom ik van die irritante reclames af? Er zijn een paar manieren om zich te ontdoen van advertenties die verschijnen op websites die u bezoekt. Eén manier is het gebruik van een advertentieblokker, software die voorkomt dat advertenties verschijnen op websites die u bezoekt. Ad blockers kunnen worden geïnstalleerd als browserextensies of als zelfstandige programma's. Een andere manier om advertenties te blokkeren is het gebruik van een privacygerichte browser zoals Brave, die ingebouwde advertentieblokkering heeft. U kunt ook een hosts-bestand gebruiken om advertenties te blokkeren. Een hosts-bestand is een tekstbestand dat hostnamen koppelt aan IP-adressen en kan worden gebruikt om advertenties te blokkeren door advertentieverzoeken om te leiden naar een niet-bestaand IP-adres.

Daarvan, hoe kan je zien dat je een virus hebt?

Er zijn een paar manieren om te weten of je een virus hebt. Eén manier is als je merkt dat je computer langzamer werkt dan normaal. Een andere manier is als je nieuwe programma's op je computer ziet die je niet hebt geïnstalleerd. Een andere manier is als u pop-up advertenties ziet terwijl u niet eens op het internet surft. Als u een van deze dingen opmerkt, is het een goed idee om voor de zekerheid een virusscan uit te voeren.

Door Kinsley Dotschay

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijder ik een virus op mijn computer? :: Hoe kan ik mijn zoekgeschiedenis verwijderen?
Handige links