Huis > H > Hoe Kan Ik Als Administrator Inloggen Windows 10?

Hoe kan ik als administrator inloggen Windows 10?

Hoe log ik in als administrator Windows 10?
  1. Klik op start / vlag om het start menu te activeren.
  2. Type meteen het commando cmd hier achter aan.
  3. Bovenaan verschijnt Opdrachtprompt.
  4. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtpromt.
  5. Klik op Als administrator uitvoeren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan je Keynote openen in Windows?

Als u andere presentaties in andere apps wilt openen, moet u de Keynote-app gebruiken. Microsoft PowerPoint-presentaties en andere bestandstypen kunnen in Keynote worden geopend. Presentaties kunnen worden geopend op een iPad, iPod touch of Mac.

Wat is mijn administrator account?

Een administratoraccount is een gebruikersaccount waarmee u wijzigingen kunt aanbrengen die van invloed zijn op andere gebruikers. Administrators kunnen de beveiligingsinstellingen van het systeem wijzigen, nieuwe software en hardware installeren en toegang krijgen tot alle bestanden op het systeem.
Hoe kan ik administrator worden?
Wanneer u zich wilt aanmelden als beheerder moet u op de computer een gebruikersaccount hebben met het accounttype Beheerder. Als u niet zeker weet of het account dat u op de computer hebt een beheerdersaccount is, kunt u het accounttype controleren nadat u zich hebt aangemeld.

Wat dit betreft, kan administrator niet vinden?

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom u de beheerder op uw systeem niet kunt vinden. Controleer eerst of u ingelogd bent met een account met beheerdersrechten. Als u niet bent ingelogd met een beheerdersaccount, heeft u geen toegang tot functies op beheerdersniveau.
Een andere mogelijke reden waarom u de beheerder niet kunt vinden, is als de beheerdersaccount is uitgeschakeld. Om te controleren of dit het geval is, kunt u proberen de Opdrachtprompt te openen als beheerder en proberen het commando "net user" uit te voeren. Als de beheerdersaccount is uitgeschakeld, ziet u een bericht met de tekst "De opdracht is met succes voltooid, maar er zijn geen gebruikersaccounts teruggegeven."
Als u de beheerder nog steeds niet kunt vinden, is het mogelijk dat de beheerdersaccount is verwijderd. Om te controleren of dit het geval is, kunt u proberen de Opdrachtprompt te openen als beheerder en proberen het commando "net user" uit te voeren. Als de beheerdersaccount is verwijderd, krijgt u een bericht te zien met de tekst "De opdracht is met succes uitgevoerd, maar er zijn geen gebruikersaccounts teruggegeven." Kan gebruikersaccount niet verwijderen? Wanneer u een gebruikersaccount in Windows probeert te verwijderen, kunt u de volgende foutmelding krijgen: "Het gebruikersaccount is verwijderd, maar het gebruikersprofiel is niet verwijderd."
Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken:
Het gebruikersaccount kan lid zijn van een beschermde groep.
Het gebruikersprofiel kan in gebruik zijn door een ander gebruikersaccount.
Het gebruikersprofiel kan corrupt zijn.
Om dit probleem op te lossen, moet u eigenaar worden van de map met het gebruikersprofiel en vervolgens de map verwijderen.
Om eigenaar te worden van de map met het gebruikersprofiel:
1. Ga naar de map C:\Userssers.
2. Klik met de rechtermuisknop op de map met het gebruikersprofiel.
3. Klik op Eigenschappen.
4. Klik op het tabblad Beveiliging.
5. Klik op de knop Geavanceerd.
6. Klik op de knop Wijzigen.
7. Voer de naam van de beheerdersaccount in het veld Voer de objectnaam in om te selecteren.
8. Klik op de knop Namen controleren.
9. Klik op de knop OK.
10. Klik op de knop OK.
11. Klik op de knop OK.
Om de map met gebruikersprofielen te verwijderen:
1. Ga naar de map C:\Users.
2. Klik met de rechtermuisknop op de map met het gebruikersprofiel.
3. Klik op Verwijderen.
4. Klik op de knop Ja.

Gerelateerde artikelen

Hoe Pages bestand openen op Windows?

Als u een Pages-document wilt openen in een andere app, zoals Microsoft Word, kunt u Pages gebruiken om het document te converteren naar de juiste structuur. U kunt het document openen om het te converteren. Selecteer 'Archiveren

Is beheerder hetzelfde als administrator?

Beheerdersaccounts kunnen systeeminstellingen configureren en toegang krijgen tot normaal beperkte delen van het besturingssysteem. (Er is ook een verborgen account met de naam 'Administrator', maar elk account kan een beheerder zijn.)
Wat is het verschil tussen een lokaal gebruikersaccount en een Windows account?
Microsoft-accounts bieden meer beveiliging

In tegenstelling tot lokale accounts beschermt uw Microsoft-wachtwoord niet alleen uw persoonlijke gegevens, maar kunt u ook pc-activiteiten volgen. (Als u nog niet gewend bent geraakt aan het beveiligen van al uw apparaten met een wachtwoord, is dit het juiste moment.)

Vervolgens, hoe kan ik een gebruikersaccount verwijderen?

Selecteer Start > Settings > Accounts > Andere gebruikers. Selecteer de naam of het e-mailadres van die persoon en selecteer vervolgens Verwijderen. Lees de informatie en selecteer Account en gegevens verwijderen.
Je kunt ook vragen welke soorten accounts zijn er? Er zijn vier soorten rekeningen in de boekhouding: activa, passiva, eigen vermogen en inkomsten.

Bovendien, hoe administrator machtiging opgeven?

Er zijn een paar manieren om beheerderstoestemming te geven:
1. Gebruik het sudo commando. Dit geeft de gebruiker tijdelijke beheerdersrechten.
2. Gebruik het su commando. Dit geeft de gebruiker permanente beheerdersrechten.
3. Gebruik de opdracht chmod. Dit verandert de rechten van een bestand of map zodat de gebruiker lees-, schrijf- en uitvoerrechten heeft.
4. Gebruik de opdracht chown. Dit verandert het eigendom van een bestand of map zodat de gebruiker de eigenaar is.

Door Dora

Vergelijkbare artikelen

Waar vind ik localhost? :: Kan modem in meterkast?
Handige links