Huis > H > Hoe Voorwaardelijke Opmaak In Excel?

Hoe voorwaardelijke opmaak in Excel?

Selecteer de cellen die u voorwaardelijk wilt opmaken. Klik op het tabblad Start in de groep Stijlen op de pijl naast Voorwaardelijke opmaak en klik vervolgens op Regels beheren. Het dialoogvenster Regels voor voorwaardelijke opmaak beheren wordt weergegeven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe kleur je cellen in Excel?

De achtergrondkleur van cellen toevoegen of wijzigen
  1. Selecteer de cellen die u wilt markeren. Tips:
  2. Klik op Start > pijl naast Opvulkleur. of druk op Alt+H, H.
  3. Kies de gewenste kleur onder Themakleuren of Standaardkleuren.
En nog een vraag, wat is conditionele opmaak?
Voorwaardelijke of conditionele opmaak in Excel en Spreadsheets. Met behulp van voorwaardelijke of conditionele opmaak in Excel of Spreadsheets kunnen we cellen automatisch laten opmaken op basis van de celinhoud. Denk bv. aan het rood laten weergeven van negatieve getallen.

Waarom werkt voorwaardelijke opmaak niet?

Er zijn een paar redenen waarom voorwaardelijke opmaak niet werkt zoals verwacht. Eén reden is dat de cellen die u wilt opmaken niet geselecteerd zijn. Een andere reden is dat de regels voor voorwaardelijke opmaak niet worden toegepast op de juiste cellen. Ten slotte kunnen de regels voor voorwaardelijke opmaak met elkaar in strijd zijn. Hoe kan ik een voorwaardelijke opmaak toepassen op tekst gegevens en formules? Er zijn een paar verschillende manieren om voorwaardelijke opmaak toe te passen op tekstgegevens en formules. Eén manier is het gebruik van de functie voor voorwaardelijke opmaak in uw spreadsheet software. Met deze functie kunt u voorwaarden opgeven, zoals "als de celwaarde groter is dan X, maak dan de achtergrondkleur van de cel groen". Een andere manier om voorwaardelijke opmaak toe te passen op tekstgegevens en formules is het gebruik van een aangepaste formule. U kunt bijvoorbeeld een formule gebruiken die controleert of een cel een bepaald woord bevat, en zo ja, de achtergrondkleur van de cel groen maakt.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dienovereenkomstig, hoe in excel kleur geven bij bepaalde waarde?

Een kleur geven bij een bepaalde waarde gaat als volgt:
  1. Ga op een cel staan.
  2. Klik Voorwaardelijke opmaak en kies Markeringsregels voor cellen.
  3. Kies bijvoorbeeld Tussen... en geef waarde op en kleur.
Hoe kleur je een hele rij in Excel?
Klik op de eerste cel in het bereik en sleep naar de laatste cel. Klik op START > Voorwaardelijke opmaak >cellenregels markeren > tekst die bevat. Voer in het dialoogvenster Tekst met in het vak links de tekst in die u wilt markeren. Selecteer de kleurindeling voor de tekst en klik op OK.

Waar vind ik Gegevensvalidatie in Excel?

Als u alle cellen met gegevensvalidatie in het werkblad wilt vinden, klikt u op het tabblad Start in de groep Bewerken op Zoeken en selecteren en klikt u vervolgens op Gegevensvalidatie. Nadat u de cellen met gegevensvalidatie hebt gevonden, kunt u de validatie-instellingen wijzigen, kopiëren of verwijderen.
Hoe filter je op kleur in Excel? In Excel kunt u filteren op kleur met de functie "Filteren". Selecteer daartoe eerst de cellen die u wilt filteren. Klik vervolgens op het tabblad "Gegevens" en klik op "Filter". In het vervolgkeuzemenu dat verschijnt, selecteert u de kleur waarop u wilt filteren.

Mensen vragen ook: hoe maak ik een aanwezigheidslijst in excel?

In Excel kunt u een aanwezigheidslijst maken met behulp van de functie Gegevensvalidatie. Daarvoor maakt u eerst een nieuw werkblad. Vervolgens typt u in de eerste kolom de namen van de deelnemers. In de tweede kolom typt u de datum van het evenement. Typ in de derde kolom het tijdstip van het evenement. Tenslotte typt u in de vierde kolom de locatie van het evenement.
Om gegevensvalidatie te gebruiken, selecteert u de eerste cel in de eerste kolom (A1). Ga dan naar Gegevens > Gegevensvalidatie. In het dialoogvenster Gegevensvalidatie selecteert u het tabblad Instellingen. In het vak Toestaan selecteert u Lijst. Klik vervolgens in het vak Bron en typ de namen in van de personen die aanwezig zullen zijn, gescheiden door komma's.
Wanneer u nu een naam in de eerste kolom invoert, worden de datum, de tijd en de locatie automatisch ingevuld.

Door Kepner Girgenti

Vergelijkbare artikelen

Hoe cel markeren als waarde bestaat in of gelijk is aan cel in een andere kolom in Excel? :: Wat is de beste videokaart op dit moment?
Handige links