Huis > W > Waarom Heb Ik Geen Wifi Verbinding?

Waarom heb ik geen wifi verbinding?

Herstart je modem

Het klinkt te simpel, maar vaak is een werkende oplossing gewoon het herstarten van je modem. Wanneer je het apparaat uitschakelt met de knop aan de achterkant, 10 seconden wacht en het modem weer aanzet, maakt hij opnieuw verbinding.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe netwerkverbinding herstellen?

Vaak kun je het volgende doen:
  1. Koppel de router los van het stopcontact en check of de lampjes op de router uitgaan.
  2. Wacht 30 seconden.
  3. Sluit de router weer aan en wacht 30 seconden totdat alle lampjes weer branden.
Hoe maak ik verbinding met internet op mijn laptop?
In Windows 10
  1. Selecteer het pictogram Netwerk of Wifi in het systeemmeldingsgebied.
  2. Kies in de lijst met netwerken het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en selecteer vervolgens Verbinden.
  3. Typ de beveiligingssleutel (wordt vaak het wachtwoord genoemd).
  4. Volg eventuele aanvullende instructies.

Kan wifi niet inschakelen op laptop?

Er zijn een paar dingen die dit probleem kunnen veroorzaken. Controleer eerst of de draadloze schakelaar op uw laptop is ingeschakeld. Veel laptops hebben een fysieke schakelaar die moet worden ingeschakeld om de draadloze kaart in te schakelen. Als de schakelaar is ingeschakeld, controleer dan of de draadloze kaart goed is geïnstalleerd in de laptop. Zo niet, dan moet u de kaart opnieuw installeren. Een andere mogelijkheid is dat de draadloze drivers niet zijn geïnstalleerd of verouderd. U kunt controleren of de drivers geïnstalleerd zijn door naar Apparaatbeheer te gaan. Zijn ze niet geïnstalleerd, dan moet u ze downloaden en installeren. Zijn ze wel geïnstalleerd, dan moet u ze bijwerken. Vervolgens, hoe krijg ik weer wifi op mijn mobiel? Er zijn een paar manieren om weer wifi op je mobiel te krijgen.
1. Als je een data-abonnement hebt, kun je verbinding maken met internet via het datanetwerk van je provider.
2. U kunt verbinding maken met een openbare wifi-hotspot.
3. Als u een apparaat met wifi hebt, kunt u tethering gebruiken om de internetverbinding van uw apparaat te delen met uw mobiele telefoon.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Wat te doen bij wifi storing?

Wil je wifi verbeteren, begin dan met het controleren van je instellingen. Het resetten van de router kan ook helpen. Meestal begin je sowieso het best met het resetten van je modem en/of router. Ook controleer je natuurlijk of je met een vaste verbinding (UTP kabeltje in de laptop prikken) nog steeds problemen hebt.
Wat betekent netwerkverbinding verbroken?
Een veelvoorkomende reden voor een verbroken verbinding met een draadloos netwerk is dat u een zwak signaal heeft. Draadloze netwerken hebben een beperkt bereik, dus als u zich te ver van het basisstation bevindt kunt u mogelijk geen signaal krijgen dat sterk genoeg is om de verbinding te behouden.

Dienovereenkomstig, hoe netwerk resetten?

Werkt je wifi-verbinding nog steeds niet, dan kun je de netwerkinstellingen herstellen door binnen de instellingen van je apparaat te gaan naar Algemeen beheer. Kies vervolgens voor Resetten en daarna voor Netwerkinstellingen resetten. Hierdoor worden zowel je bluetooth- als wifi-instellingen hersteld.
Daarvan, wat betekent netwerk opnieuw instellen? Een netwerk reset betekent dat alle netwerkinstellingen op uw computer worden teruggezet naar de standaardwaarden. Dit omvat het IP-adres, het subnetmasker, de gateway en de DNS-server. Als u aanpassingen aan uw netwerkinstellingen hebt gemaakt, moet u deze na de reset opnieuw uitvoeren.

Dus, hoe krijg je internet op je laptop zonder wifi?

Als je een laptop hebt die geen ingebouwde WiFi-mogelijkheden heeft, kun je toch verbinding maken met het internet door een USB WiFi-adapter te gebruiken. Dit is een klein apparaatje dat in uw USB-poort wordt gestoken en waarmee uw laptop verbinding kan maken met een draadloos netwerk. U kunt een USB WiFi-adapter kopen bij de meeste elektronicawinkels of online retailers.

Door Linnea Boothman

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik verbinding maken met internet? :: Waarom ziet mijn pc mijn headset niet?
Handige links