Huis > W > Waarom Word Ik Steeds Gebeld?

Waarom word ik steeds gebeld?

' Vervelend, die ongewenste telefoontjes van telemarketeers. Via het Bel-me-niet Register of Onderzoeksfilter kun je vaste of mobiele telefoonnummer(s) eenvoudig laten blokkeren voor oproepen van telemarketing- en onderzoeksbureaus. Bedrijven kunnen je dan niet meer ongevraagd bellen voor commerciële doeleinden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Kan het geld kosten als je gebeld wordt?

Bij vrijwel alle prepaid providers geldt dat gebeld worden vanuit het buitenland niets kost, zolang je in Nederland bent. Heb je dus gewoon in Nederland een prepaid simkaart gekocht en wordt je hierop gebeld vanuit het buitenland, dan zijn daar in de meeste gevallen geen kosten aan verbonden.
Wat te doen tegen ongewenste bellers?
Wat te doen tegen al die ongewenste telefoontjes?
  1. Installeer een nummerherkenningsapp.
  2. Schrijf je in voor het Bel-me-niet Register.
  3. Vraag het recht van verzet aan.
  4. Laat bij je provider nummers blokkeren.
  5. Blokkeer zelf een telefoonnummer.
  6. Meld een bedrijf (dat zich niet aan de regels houdt) bij de ConsuWijzer.

En nog een vraag, kan je opgelicht worden door telefoon op te nemen?

Ja, je kunt opgelicht worden door de telefoon op te nemen. Er zijn een paar verschillende manieren waarop oplichters zich via de telefoon op u kunnen richten. Eén manier is via telefoontjes, waarbij oplichters proberen u persoonlijke informatie of geld te laten geven. Ze kunnen ook proberen u iets te verkopen dat u niet wilt of nodig hebt. Een andere manier waarop oplichters zich op u kunnen richten is via tekstberichten. Ze kunnen u een sms-bericht sturen dat lijkt te komen van een legitieme bron, maar in werkelijkheid is het oplichterij. Het bericht kan proberen u op een link te laten klikken die u naar een valse website brengt waar u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren. Of het bericht probeert u een bijlage te laten downloaden die malware bevat, die uw apparaat kan infecteren en de oplichter toegang geeft tot uw persoonlijke gegevens. Je kunt ook vragen welk nummer moet je niet opnemen? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Verschillende mensen kunnen verschillende meningen hebben over welk getal niet moet worden beantwoord. Sommige mensen zullen zeggen dat je het getal negen niet moet beantwoorden, omdat het in sommige culturen als ongelukkig wordt beschouwd. Anderen kunnen zeggen dat je het getal dertien niet moet beantwoorden, omdat het in sommige culturen als ongeluksgetal wordt beschouwd. Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen welk getal hij of zij niet wil beantwoorden.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Waarom bellen vreemde nummers?

Opgelet voor telefonische oplichting via buitenlandse nummers! Wangirifraude of wangiri is een vorm van fraude of telefonische oplichting waarbij er geprobeerd wordt om mensen terug te laten bellen naar dure betaalnummers. Het woord wangiri is Japans voor één keer overgaan en stoppen.
Dus, kan iemand op mijn kosten bellen?
Nep-sms'jes of -belletjes van je bank zijn helaas niet meer ongewoon. Met spoofing kan iemand doen alsof hij belt met jouw nummer, terwijl jij zelf helemaal niet belt. Als een hacker jouw nummer heeft, kan 'jij' bijvoorbeeld je dochter bellen met de vraag om wat geld te lenen.

Men kan zich ook afvragen: is het gevaarlijk om onbekende nummers op te nemen?

Word je gebeld door een onbekend buitenlands nummer, dan is het eerste advies, niet opnemen. Zolang jij niet opneemt, maak je geen kosten. Als je zeker weet dat het een frauduleus nummer is, kan je naar je provider stappen om het nummer te laten blokkeren, zodat jij niet meer gebeld kan worden door dat nummer.
Dienovereenkomstig, wat is een betaald nummer? Een betaald nummer is een telefoonnummer dat per gesprek of per minuut in rekening wordt gebracht. De kosten van het gesprek zijn doorgaans hoger dan voor een gewoon telefoonnummer en de beller krijgt doorgaans een unieke identificatiecode, zoals een pincode, die hij moet gebruiken wanneer hij het betaalde nummer belt. Betaalde nummers worden vaak gebruikt voor premium diensten, zoals technische ondersteuning, weersvoorspellingen of chatlijnen voor volwassenen.

Hoe kom ik van energie telefoontjes af?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om van energieoproepen af te komen:
1. Schrijf u in bij het National Do Not Call Registry. Dit stopt verkoopgesprekken van echte bedrijven.
2. Scherm uw oproepen af met een oproepblokkering. Zo houdt u oproepen van nepbedrijven of oplichters tegen.
3. Hang op bij energieverkoopgesprekken. Als je gebeld wordt door een energieverkoopbedrijf, hang dan gewoon op.
4. Meld energieverkoopgesprekken bij de FTC. Als u wordt gebeld door een energiebedrijf, kunt u dit melden bij de Federal Trade Commission.

Door Dannye Wendolski

Vergelijkbare artikelen

Wat te doen bij een Robocall? :: Wat kan je doen met iOS 15?
Handige links