Huis > H > Hoe Lang Bestaat Artificial Intelligence?

Hoe lang bestaat artificial intelligence?

Het jaar 1956 wordt gezien als de geboorte van AI, wanneer de term Artificial Intelligence wordt toegekend aan een nieuw soort werkveld. Dit gebeurde tijdens de Dartmouth conference georganiseerd door John McCarthy. Het aantal onderzoekscentra in het vakgebied groeide vanaf dat moment in de Verenigde Staten.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang is de levensduur van AirPods?

De normale versie is duurder dan de Pro. De futuristische oordopjes zijn, ironisch genoeg, funest voor de toekomst en kunnen een reden zijn om ze niet aan te schaffen. De levensduur van Apple's AirPods is gemiddeld anderhalf jaar.

Waar komt kunstmatige intelligentie in voor?

We associëren het met (science fiction) films. Maar: ook in de computer of mobiele telefoon die je nu gebruikt, wordt al kunstmatige intelligentie gebruikt. Denk ook aan systemen in je auto (ABS) of hoe Google en Facebook werken. Dat is allemaal kunstmatige intelligentie aan het werk.
Dus, hoe ver zijn we met kunstmatige intelligentie?
Deze machines en systemen reageren op impulsen of data uit hun omgeving, en nemen op basis daarvan zelfstandig beslissingen. Kunstmatige intelligentie gaat verder dan alleen data en wiskunde; het betreft ook robotica, rechtspraak, vertalen, computer games en neurale netwerken.

Wat dit betreft, wat zijn de gevaren van kunstmatige intelligentie?

De gevaren van kunstmatige intelligentie zijn velerlei. Eén gevaar is dat kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om autonome wapens te maken, ook bekend als "killer robots". Deze wapens zouden kunnen worden gebruikt om aan te vallen en te doden zonder menselijke inbreng of leiding, wat zou kunnen leiden tot massale slachtoffers. Een ander gevaar is dat kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om grote hoeveelheden gegevens te verzamelen en te verwerken, waaronder persoonsgegevens, die kunnen worden gebruikt om individuen, groepen of zelfs hele samenlevingen op oneerlijke wijze te manipuleren of te beïnvloeden. Bovendien zou kunstmatige intelligentie kunnen worden gebruikt om valse of misleidende informatie te creëren, die zich snel zou kunnen verspreiden en paniek of tweedracht zou kunnen zaaien. Je kunt ook vragen hoe leert artificial intelligence? Er zijn verschillende manieren waarop kunstmatige intelligentie kan leren, onder andere door middel van reinforcement learning, unsupervised learning en supervised learning. Versterkingsleren is een vorm van leren waarbij een AI-agent wordt beloond voor bepaalde acties die leiden tot een gewenst resultaat. Leren zonder toezicht is een vorm van leren waarbij een AI-agent geen specifieke instructies of beloningen krijgt, maar in plaats daarvan zijn omgeving kan verkennen en van zijn ervaringen kan leren. Bij gesuperviseerd leren krijgt een AI-agent trainingsgegevens met zowel invoergegevens als gewenste output. De AI-agent gebruikt vervolgens deze trainingsgegevens om te leren hoe de inputs in de gewenste outputs kunnen worden omgezet.

Gerelateerde artikelen

Hoe lang kun je met 500 MB internet?

500 MB per maand is genoeg voor een heleboel dingen. Voor een bericht en een reactie kost een bericht maximaal 1 kilobyte. Voor 500 MB kun je heel wat apps gebruiken. Nederlanders ontvangen gemiddeld 65 berichten per dag en versturen er 30.

Wat dit betreft, welke invloed zal artificiële intelligentie op onze toekomst hebben?

AI's kunnen al heel veel taken net zo goed of beter dan mensen, en bij veel andere taken komen computers in de buurt. De kans is dus groot dat we de ontwikkeling van een dergelijk systeem nog meemaken. Dat zal dan verder evolueren, mogelijk totdat de sterke AI alle processen incorporeert die gaande zijn in ons brein.
Wat dit betreft, waar kan ik het beste kunstmatige intelligentie studeren?
Opleidingen
  • Kunstmatige Intelligentie Numerus fixus. Rijksuniversiteit Groningen. WO Bachelor Voltijd.
  • Kunstmatige Intelligentie. Universiteit Utrecht.
  • Kunstmatige Intelligentie. Universiteit van Amsterdam.
  • Artificial Intelligence Numerus fixus. Radboud Universiteit.
  • Data Science and Artificial Intelligence. Maastricht University.

Vervolgens, wat houdt de studie kunstmatige intelligentie in?

Bij de bachelor Kunstmatige intelligentie (KI) gaat het om de vraag hoe je kennis in een computer kunt stoppen en hoe je die computer met die kennis laat werken. Tijdens je studie combineer je inzichten van verschillende vakgebieden, zoals logica, taalkunde, psychologie en informatica. Je bestudeert kennis.
En nog een vraag, wat is kunstmatige intelligentie voorbeelden? Er is niet één antwoord op deze vraag omdat kunstmatige intelligentie op verschillende manieren kan worden gebruikt, maar enkele veelvoorkomende voorbeelden zijn het gebruik van AI om gegevens te verwerken en beslissingen te nemen, om patronen en correlaties in gegevens vast te stellen en om toekomstige gebeurtenissen of trends te voorspellen.

Dus, wat kun je doen met kunstmatige intelligentie?

Kunstmatige intelligentie kan op een aantal manieren worden gebruikt om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om taken te automatiseren die tijdrovend of repetitief zijn. Het kan ook worden gebruikt om gegevens te analyseren om patronen of trends te identificeren. Bovendien kan kunstmatige intelligentie worden gebruikt om nieuwe ideeën of oplossingen voor problemen te genereren.

Door Quillon

Vergelijkbare artikelen

Wat is kunstmatige intelligentie in de zorg? :: Hoe lang wordt de iPhone 8 nog ondersteund?
Handige links