Huis > W > Wat Is Kunstmatige Intelligentie In De Zorg?

Wat is kunstmatige intelligentie in de zorg?

In de zorg heeft kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) haar intrede gedaan. Er zijn systemen die de radioloog helpen bij het opsporen van kanker, en er bestaat software die de kans op diabetes aangeeft op basis van foto's van iemands netvlies.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is virtual reality in de zorg?

Virtual Reality is een computertechnologie waarmee je door een bril een andere werkelijkheid kunt ervaren. Cliënten kunnen met behulp van virtual reality-therapie bepaalde uitdagingen in een veilige omgeving oefenen.

Daarvan, is kunstmatige intelligentie goed?

Kwaliteit Kunstmatige Intelligentie

De kwaliteit van deze technologie is op een aantal vlakken de afgelopen jaren fors verbeterd, met alle gevolgen van dien. Slimme software-systemen snappen steeds beter wie wij zijn, wat we doen, wat we willen en waarom we dat willen. Een wereld vol mogelijkheden opent zich.
Je kunt ook vragen wat kan een ai niet?
Een van de grootste beperkingen van AI is dat het afhankelijk is van grote hoeveelheden data. Bij deep learning wordt daarom ook wel gesproken over data-hungry neural networks↓ Hoofdstuk 1.1 . Dit maakt dat de technologie niet goed is in randgevallen, waarbij weinig data beschikbaar is.

Vervolgens, wat zijn de gevaren van deep learning?

Er zijn verschillende gevaren van deep learning, waarvan de meest opvallende de mogelijkheid tot overfitting is. Overfitting treedt op wanneer een model de trainingsgegevens te goed leert, en niet in staat is te generaliseren naar nieuwe gegevens. Dit kan leiden tot slechte prestaties op testgegevens of in de echte wereld. Deep learning-modellen zijn ook vaak rekenintensief, waardoor ze moeilijk kunnen worden ingezet in tijdgevoelige toepassingen. Ten slotte kunnen deep learning-modellen ondoorzichtig zijn, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om te begrijpen hoe ze beslissingen nemen. Dit kan een probleem zijn wanneer wordt geprobeerd het gedrag van een model uit te leggen aan een niet-technisch publiek, of wanneer wordt geprobeerd een model te debuggen dat niet werkt zoals verwacht. Mensen vragen ook: wat heb je nodig voor ai? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, aangezien de specifieke vereisten voor toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) sterk kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke gebruik. Enkele algemene vereisten voor AI-systemen zijn echter toegang tot grote hoeveelheden gegevens, krachtige processoren en gespecialiseerde AI-software.

Gerelateerde artikelen

Hoe zorg je ervoor dat je batterij niet snel leeg gaat?

Schakel de energiebesparende modus in als uw batterij snel leeg raakt. Functies die je niet hoeft uit te zetten. Om de grote gebruikers uit te schakelen, controleer het batterijgebruik per app. Sta niet toe dat apps op de achtergrond vernieuwen. De helderheid van het scherm moet worden aangepast.

Hoe wordt AI toegepast?

AI wordt toegepast in alledaagse scenario's, zoals fraudedetectie in de financiële dienstverlening, voorspellingen van winkelaankopen en online interactie met de klantsupport. Hier zijn enkele voorbeelden: Fraudedetectie. In de financiële dienstverlening wordt kunstmatige intelligentie op twee manieren gebruikt.
Wat is het verschil tussen General AI en narrow AI?
Binnen AI word vaak de splitsing gemaakt tussen General AI en Narrow AI. Narrow AI kan één taak heel goed uitvoeren. Vaak beter dan mensen, maar is wel beperkt tot enkel deze taak. Bijvoorbeeld het bekijken van MRI scans om te zoeken naar aandoeningen of het herkennen van spraak (bijvoorbeeld Siri of Alexa).

Daarvan, wat vinden mensen van ai?

De mensen vinden dat AI-systemen alleen als hulpmiddel moeten worden ingezet als ze impact hebben op mensen. Ook vindt men dat het duidelijk moet zijn wanneer je met AI-systemen te maken hebt.
Dus, wat is het verschil tussen ai en machine learning? Het verschil tussen ai en machine learning is dat ai een proces is om een computer te programmeren om zelf beslissingen te nemen, terwijl machine learning een proces is om een computer te leren van gegevens.

Wat dit betreft, waarom is digitale ethiek belangrijk voor ai?

Er zijn vele redenen waarom digitale ethiek belangrijk is voor kunstmatige intelligentie (AI). Eerst en vooral wordt AI steeds vaker gebruikt om beslissingen te nemen die grote gevolgen kunnen hebben voor het leven van mensen. AI wordt bijvoorbeeld gebruikt om sollicitanten te screenen, medische aandoeningen vast te stellen en sociale uitkeringen toe te kennen. Omdat AI-systemen vaak ondoorzichtig zijn, is het belangrijk ervoor te zorgen dat ze ethisch verantwoord zijn om onbedoeld bevooroordeelde of oneerlijke besluitvorming te voorkomen.
Ten tweede wordt AI steeds beter in staat om complexe taken uit te voeren die voorheen alleen door mensen konden worden uitgevoerd. Naarmate AI-systemen geavanceerder worden, zullen zij steeds beter in staat zijn autonoom taken uit te voeren die traditioneel als het domein van de mens werden beschouwd, zoals het schrijven van nieuwsartikelen of het besturen van voertuigen. Dit roept belangrijke ethische vragen op over het juiste gebruik van AI en de gevolgen van AI voor de samenleving en de economie.
Ten derde wordt AI in toenemende mate gebruikt in gevoelige contexten, zoals bewaking en beveiliging. Het gebruik van AI in deze contexten roept belangrijke ethische vragen op over privacy, gegevensbescherming en de mogelijkheid van misbruik.
Ten vierde wordt AI in een steeds sneller tempo ontwikkeld en ingezet en breiden de potentiële toepassingen ervan zich snel uit. Dit roept belangrijke vragen op over de regulering van AI en de noodzaak van verantwoorde innovatie.
Tot slot is AI een krachtig instrument dat ten goede of ten kwade kan worden gebruikt. Als zodanig is het belangrijk de ethische implicaties van AI-technologie en het gebruik ervan te overwegen.

Door Vassaux

Vergelijkbare artikelen

Welke sporten zijn ontstaan in Nederland? :: Hoe lang bestaat artificial intelligence?
Handige links