Huis > W > Wat Doet Een Domein Controller?

Wat doet een domein controller?

Een domeincontroller is een server in een computernetwerk van Microsoft Windows die centraal beheert wie er toegang tot welke stukken van het domein mag hebben. Dit in tegenstelling tot het werkgroep-model, waarbij gebruikers en toegang op iedere individuele computer ingesteld moeten worden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat moet je doen als een oortje het niet doet?

Er zit een kortsluiting in dat oordopje als maar één kant hapert. Als u helemaal geen geluid hoort, kan de breuk dicht bij de metalen pen zitten die in uw toestel gaat.

Bovendien, wat is de functie van de active directory?

Active Directory is een database die gebruikt wordt door een domain controller om toegang te verschaffen en rechten toe te kennen. Het is de spil van een op Windows Server gebaseerd netwerk. Ook in de cloud is er sprake van een Active Directory omgeving.
Dit in overweging nemend, welke service heeft ad nodig?
Welke service heeft AD nodig? DHCP.

Bovendien, wat zijn ad servers?

Ad servers zijn een soort servers die advertenties aan websites leveren en de prestaties van die advertenties bijhouden. Ze worden gebruikt door reclamenetwerken om advertenties op de websites van hun klanten te plaatsen. Advertentieservers kunnen ook worden gebruikt door uitgevers van websites om advertenties op hun eigen websites weer te geven. Men kan zich ook afvragen: kan domein niet vinden? Men kan ook vragen: kan domein niet vinden?
Dit is een vraag die vaak voorkomt wanneer men probeert toegang te krijgen tot een website. Er kunnen een aantal redenen zijn waarom een domein niet wordt gevonden, waaronder:
-Het domein bestaat misschien niet meer
-Het domein is misschien geschorst
-Het domein verwijst misschien naar de verkeerde server
-Er kan een tikfout in de domeinnaam staan
Als u problemen hebt met de toegang tot een website, is het raadzaam eerst te controleren of het domein nog actief is door een WHOIS-opzoeking te doen. Als het domein niet meer actief is, kunt u contact opnemen met de eigenaar om te zien of deze u meer informatie kan geven.

Gerelateerde artikelen

Wat doet een game engine?

De softwarebasis van een computerprogramma wordt een motor genoemd. Het programma wordt gegenereerd. De game engine wordt gebruikt in computerspelletjes. Aangezien de game engine de motor is voor het spel, is het woord engine Engels voor motor.

Daarvan, wat is het verschil tussen een werkgroep en een domein?

Pc's in thuisnetwerken maken meestal deel uit van een werkgroep en mogelijk van een thuisgroep, en pc's in bedrijfsnetwerken maken meestal deel uit van een domein. Pc's die Windows RT of Windows 8 uitvoeren, kunnen geen lid worden van een domein.
Hoe werkt een LDAP?
LDAP is geoptimaliseerd voor het snel zoeken en lezen van data. Authenticatie. LDAP werkt met een 'binding' aan de service. Deze authenticatie kan bestaan uit een eenvoudige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord, een clientcertificaat of een Kerberos-token.

Dienovereenkomstig, hoe werkt azure active directory?

De Microsoft Azure Active Directory is eigenlijk een verlenging van je infrastructuur naar de cloud en werkt als een universeel identiteitsplatform om identiteiten te beheren en te beveiligen. Je behoudt bestaande on-premise investeringen en houdt voortaan controle vanuit de dynamische cloud.
Wat is een LDAP koppeling? Een LDAP-koppeling is een koppeling tussen een LDAP-server en een client. Door de koppeling kan de server met de client communiceren en omgekeerd.

Wat is de meest gebruikte afkorting van een Active Directory?

De meest gebruikelijke afkorting van Active Directory is "AD".

Door Milty

Vergelijkbare artikelen

Wat is een Azure AD tenant? :: Wat staat er op een paklijst?
Handige links