Huis > W > Wat Is Een Azure Ad Tenant?

Wat is een Azure AD tenant?

Een tenant vertegenwoordigt een organisatie. Het is een toegewezen instantie van Azure AD die een organisatie of app-ontwikkelaar ontvangt aan het begin van een relatie met Microsoft. Deze relatie kan bijvoorbeeld beginnen met het registreren voor Azure, Microsoft Intune of Microsoft 365.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom Azure AD?

Als u meerdere authenticaties wilt gebruiken bij toegang tot belangrijke bronnen in de organisatie, kunt u Azure AD gebruiken. U kuntAzure AD gebruiken om het instellen van gebruikers tussen uw bestaande Windows server AD en uw cloud apps te automatiseren.

En nog een vraag, waar vind ik de dns server?

Je vindt de DNS-records van je domeinnamen terug in je controlepaneel. Ga hiervoor in je controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op het domein waar je de DNS voor wilt beheren (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Geavanceerd Domeinbeheer', gevolgd door 'DNS'.
Hoe check ik mijn DNS?
Stap 1: onderzoek of er een DNS-storing is
  1. Windows 10/11: Klik op de startknop en typ in de zoekbalk cmd, en klik daarna op enter.
  2. MacOS: Ga naar Programma's > Hulprogramma's > Terminal.
  3. Typ nu in het zwarte vlak dat verschijnt het volgende in: ping 8.8.8.8.8, gevolgd door Enter.

Dienovereenkomstig, wat invullen bij dns server?

Er zijn een paar dingen die u moet invullen bij het configureren van uw DNS-server. Het eerste is de domeinnaam die u wilt gebruiken voor uw website. Vervolgens moet u een DNS server software pakket kiezen. Zodra u de software hebt geïnstalleerd, moet u deze configureren met de domeinnaam en het IP-adres van uw website. Ten slotte moet u de DNS-records voor uw website aanmaken. Wat te doen als DNS server niet reageert? Er zijn een paar dingen die u kunt doen als uw DNS-server niet reageert.
Ten eerste kunt u controleren of de DNS-server echt down is door hem te pingen. Als de DNS-server down is, kunt u hem niet pingen.
Ten tweede kunt u proberen uw DNS-server te veranderen in een andere. U kunt dit doen door naar uw netwerkinstellingen te gaan en de DNS-server in een andere te veranderen.
Ten derde kunt u proberen uw DNS-cache door te spoelen. Dit kunt u doen door naar uw opdrachtprompt te gaan en "ipconfig /flushdns" te typen.
Ten vierde kunt u proberen uw TCP/IP-stack te resetten. Dit kunt u doen door naar uw opdrachtprompt te gaan en "netsh int ip reset" te typen.
Als geen van deze dingen werkt, moet u contact opnemen met uw ISP om te zien of zij u kunnen helpen.

Gerelateerde artikelen

Wat is Azure AD Premium P1?

De Premium P1 is voor de Active Directory. Het biedt ook ondersteuning voor geavanceerd beheer, zoals dynamische groepen, self-service groepsbeheer, Microsoft Identity Manager en cloud write-back mogelijkheden.

Men kan zich ook afvragen: wat betekent dat de server onvindbaar is?

Als u een probleem ondervindt bij het verbinden met een website, kunt u foutmeldingen als Server niet gevonden zien. Dit artikel beschrijft hoe u problemen kunt oplossen die deze fout veroorzaken. Voor het oplossen van overige problemen, zie Foutmelding bij het laden van websites.
Wat dit betreft, wat is de dns server van ziggo?
Officiele DNS servers Ziggo (oud UPC)

DNS-serveradressen met navigatieservice: 62.179.104.196 (ns01.upclive.nl.)

Wat dit betreft, hoe maak ik een tenant aan?

Een nieuwe tenant maken
  1. Meld u aan bij Azure Portal van uw organisatie.
  2. In het Azure Portal-menu selecteert u Azure Active Directory.
  3. Selecteer Tenants beheren op de overzichtspagina.
  4. Selecteer Maken.
Dienovereenkomstig, wat is een tenant id? Een tenant id is een unieke identificatie voor een tenant in een multitenant omgeving. In een multitenant-omgeving heeft elke huurder zijn eigen tenant-id. De tenant-id wordt gebruikt om de tenant in het systeem te identificeren.

Wat is Onmicrosoft?

Microsoft Azure is een door Microsoft beheerd cloud computing platform. Onmicrosoft is de domeinnaam die wordt gebruikt voor Azure Active Directory. Het is de directoryservice die wordt gebruikt door Azure en andere online diensten van Microsoft.

Door Catlee Azen

Vergelijkbare artikelen

Wat is de beste telefoon cleaner? :: Wat doet een domein controller?
Handige links