Huis > W > Wat Betekent Lan En Wan?

Wat betekent LAN en WAN?

LAN/WAN. Een Wide Area Network (WAN) is een geografisch verspreid telecommunicatienetwerk. De term onderscheidt een bredere telecommunicatiestructuur van een local area network (LAN).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Bovendien, wat betekent wan op de router?

Een Wide Area Network (WAN) is een netwerk binnen een groot geografisch gebied. Je modem ontvangt en verstuurt informatie van en naar internet via de WAN-poort.
Wat is een LAN poort?
Lan staat voor Local Area Network en via de lan-poorten verbind je de computers en de apparatuur binnenshuis met ethernetkabels. Binnen het lan kun je dan eenvoudig bestanden en apparaten delen met andere aangesloten gebruikers.

Vervolgens, wat sluit je aan op een wan poort?

Een WAN-poort wordt meestal gebruikt om een apparaat aan te sluiten op een wide area network, zoals het internet. Om verbinding te maken met een WAN-poort hebt u een kabel nodig die compatibel is met de poort. Als u bijvoorbeeld verbinding maakt met een WAN-poort op een router, hebt u een Ethernet-kabel nodig. Welke kabel moet in de WAN poort? De WAN-poort moet worden aangesloten op een kabel die naar een modem gaat of rechtstreeks naar een snelle internetverbinding.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent STL?

Standard Triangle Language is een van de backronyms van STL, dat staat voor stereolithografie. De oppervlaktegeometrie van een vorm wordt beschreven in een STL-bestand.

Dienovereenkomstig, wat betekent wan op experiabox?

WAN staat voor Wide Area Network, het internet. Op de WAN poort van je ADSL modem sluit je een kabel aan die naar de splitter gaat. Het modem heeft nu verbinding met internet.
Wat is de betekenis van LAN?
LAN is een afkorting en staat voor Local Area Network. LAN zorgt ervoor dat verschillende apparaten (minimaal 2) binnen een lokaal netwerk met elkaar kunnen communiceren. Deze techniek wordt ook voor draadloos internet gebruikt. Dit wordt ook wel Wireless LAN genoemd.

Wat betekent LAN en WLAN?

Afkorting van 'Wireless LAN', of 'Wireless Local Area Network'. Dit is Engels voor 'draadloos lokaal netwerk'. Een draadloze verbinding tussen verschillende computers of computerapparaten die bij elkaar in de buurt staan.
Kun je een router op een router aansluiten? Een router is een apparaat dat twee of meer computernetwerken met elkaar verbindt. Routers hebben een bedrade of draadloze verbinding. Een router kan op een andere router worden aangesloten om het bereik van de eerste router te vergroten.

Welke kabels in de router?

De meeste routers hebben drie soorten kabels: een Ethernet-kabel, een voedingskabel en een telefoonlijn (als u een DSL-modem gebruikt). De Ethernet-kabel is de grote, dikke, zwarte kabel die in de achterkant van uw computer wordt gestoken. De stroomkabel is de dunne kabel die in de achterkant van uw router steekt. De telefoonlijn is de nog dunnere kabel die op de achterkant van uw DSL-modem wordt aangesloten.

Door Rajiv

Vergelijkbare artikelen

Waar staat NAT type voor? :: Waarom werkt JavaScript niet?
Handige links