Huis > W > Waar Staat Nat Type Voor?

Waar staat NAT type voor?

Network Address Translation (NAT) is de mogelijkheid van een router om een openbaar IP-adres te vertalen naar een privé IP-adres en omgekeerd. Het voegt beveiliging toe aan het netwerk door de privé IP-adressen verborgen te houden voor de buitenwereld.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Trouwens, wat doet een ip-adres?

Met een IP-adres wordt een computer herkend die op het internet is aangesloten. Zo'n adres is vergelijkbaar met een telefoonnummer. Elk apparaat dat met internet wordt verbonden, krijgt een unieke code. Zo'n numeriek label wordt ook toegewezen bij deelname aan andere computernetwerken die op basis van IP communiceren.
Daarvan, hoe noemen we een router of server die de toegang tot het internet regelt?
Als je een lokaal netwerk hebt, en je wilt dat elke computer in dat netwerk moet kunnen "internetten", dan hoef je toch maar één internet-account. Je moet dan een "gateway" of "router"gebruiken. De router regelt de toegang van het netwerk tot Internet.

Is water NAT of niet?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig, omdat er verschillende meningen over bestaan. Sommige deskundigen zeggen dat water inderdaad NAT is, terwijl anderen beweren dat het dat niet is. Het debat komt waarschijnlijk voort uit het feit dat NAT op verschillende manieren kan worden gedefinieerd. In het algemeen is NAT een proces waarbij de ene reeks IP-adressen wordt vertaald naar een andere. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, bijvoorbeeld om de veiligheid te verbeteren of om IP-adressen te sparen. Hoewel water geen IP-adressen heeft, zou men kunnen stellen dat het een soortgelijk vertaalproces ondergaat wanneer het gebotteld of gefilterd wordt. In dit geval wordt de oorspronkelijke toestand van het water veranderd om het smakelijker te maken voor menselijke consumptie. Als zodanig zou men kunnen zeggen dat water NAT is. Waarom wordt NAT toegepast? Er zijn verschillende redenen waarom NAT wordt toegepast. De meest voorkomende reden is om de veiligheid te verbeteren door interne netwerkadressen te verbergen voor externe gebruikers. NAT kan ook worden gebruikt om de prestaties te verbeteren door meerdere apparaten op het interne netwerk een enkel openbaar IP-adres te laten delen. Tenslotte kan NAT worden gebruikt om adresruimte te besparen door meerdere privé IP-adressen toe te wijzen aan één openbaar IP-adres.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Daarvan, wat is mijn ip-adres?

Om het lokale IP-adres te vinden moet je verbonden zijn met je netwerk (bovenin je scherm staat een wifi-logo). Ga naar Instellingen en druk daarna op Wifi. Druk op jouw wifi-netwerk (hier staat een vinkje voor). Achter IP-adres staat het IP-adres van jouw iPhone of iPad.
Heeft elk apparaat een eigen IP-adres?
Elk apparaat dat verbinding maakt met je internetnetwerk heeft een eigen IP-adres. Het gaat hierbij om computers, smartphones en tablets, maar ook alle Bluetooth-apparaten zoals luidsprekers, printers en smart-tv's.

Waar is een IP-adres aan gekoppeld?

Je IP-adres zit gekoppeld aan je locatie. Als iemand jouw echte IP-adres heeft, weten ze dus ook ongeveer waar jij bent. Ook kunnen ze zien welke provider of organisatie dat IP-adres beschikbaar maakt.
Dienovereenkomstig, waarom verbonden zonder internet? Er zijn een paar redenen waarom een apparaat verbonden kan zijn met het internet, maar geen toegang heeft tot websites of gegevens. De meest voorkomende redenen staan hieronder:
1. Het apparaat is niet verbonden met het internet.
2. Het apparaat is verbonden met het internet, maar is niet geconfigureerd om een specifiek netwerk te gebruiken.
3. Het apparaat is verbonden met internet, maar het netwerk werkt niet goed.
4. Het apparaat is verbonden met internet maar het netwerk is niet geconfigureerd om toegang te verlenen tot de specifieke website of gegevens die worden opgevraagd.
5. Het apparaat is verbonden met het internet, maar het netwerk ondervindt veel verkeer en kan niet tijdig op het verzoek reageren.

En nog een vraag, waarom wel verbonden maar geen internet?

Er zijn een paar mogelijke redenen voor dit probleem:
1. Het apparaat is mogelijk verbonden met het verkeerde WiFi-netwerk. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met het juiste netwerk en dat het netwerkwachtwoord correct is ingevoerd.
2. Er is mogelijk een probleem met het WiFi-netwerk. Probeer de router of modem opnieuw op te starten en kijk of dat het probleem oplost.
3. Er kan een probleem zijn met het apparaat zelf. Probeer het apparaat opnieuw op te starten en kijk of dat helpt. Als het probleem aanhoudt, probeer dan het apparaat te resetten naar de fabrieksinstellingen.

Door Jo-Anne Shamburg

Vergelijkbare artikelen

Wat te doen bij verbonden zonder internet? :: Wat betekent LAN en WAN?
Handige links