Huis > W > Wat Is De Back End?

Wat is de back end?

Backend staat voor het deel van een applicatie dat niet direct zichtbaar is voor gebruikers. De frontend is het grafische deel dat de gebruiker in staat stelt functionaliteit in het achtergelegen deel aan te spreken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe lang duurt een back-up maken telefoon?

Hoe lang het duurt voordat de back-up werkt, hangt af van de grootte van het bestand en de snelheid van de verbinding. Het scherm toont de datum en tijd als het goed is gegaan.

Wat is het verschil tussen front-end en back end?

De termen 'frontend' en 'backend' verwijzen naar de fundamentele onderdelen van de programmering van (web)applicaties. Een front-end developer ontwerpt en bouwt het zichtbare gedeelte, oftewel de gebruikersinterface van een app, site of systeem, de back-end ontwikkelaar concentreert zich op de werking ervan.
Men kan zich ook afvragen: wat doe je als back end developer?
Wat doet een back end developer? De back end developer werkt dagelijks aan het programmeren van diverse toepassingen, zoals webshops, websites, maar ook API-koppelingen tussen diverse systemen. Dat doet hij of zij door middel van programmeertalen, ook wel code genoemd.

Wat verdient een back end developer?

Back-end ontwikkelaars verdienen een salaris op basis van hun ervaring en vaardigheden. Ze kunnen 50.000 tot 100.000 dollar per jaar verdienen. Is het backend of back end? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het een kwestie van voorkeur is. Sommige mensen gebruiken "backend" liever als twee afzonderlijke woorden, terwijl anderen het liever als één woord gebruiken. Er is geen juiste of onjuiste manier om deze term te gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen een back-up en een Systeemkopie?

Een systeemkopie is een kopie van de hele schijf. Een back-up is een kopie van de gegevensbestanden. Bijvoorbeeld, alleen de map 'Mijn Documenten'.

Wat dit betreft, wat is de front-end?

Frontend is het deel van een website of app dat voor een gebruiker zichtbaar is. De naam zegt het al: het is eigenlijk de voorkant. Het wordt ook wel user interface (UI) of gebruikersinterface genoemd.
Daarvan, wat verdient een front-end developer?
‍Het gemiddelde salaris van een front-end developer in Nederland is €44.900 per jaar. Als je dit vergelijkt met het salaris van 'Jan Modaal', de doorsnee Nederlander, verdien je 1.23 keer zijn bruto salaris. Niet gek toch? Een front-end developer verdient bruto €3.465 per maand bij een werkweek van 40 uur.

Wat doet een full stack Web Developer?

Een full stack developer is een allround software ontwikkelaar die vooral brede kennis heeft. Vaak wordt er een software engineer mee bedoeld die zowel front-end als backend kan programmeren. Meer specifiek is een full stack developer iemand die kennis heeft van de hele technology stack in een project.
Wat doet een developer? Een ontwikkelaar is een software-ingenieur die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en het onderhoud van softwaretoepassingen. Zij zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren, testen en documenteren van softwaresystemen. Ontwikkelaars werken in verschillende sectoren, waaronder informatica, informatietechnologie en techniek.

Wat verdient Junior developer?

In Nederland bedraagt het gemiddelde salaris voor een junior developer €2.560 per maand. De salarisrange voor junior ontwikkelaars in Nederland is €1.920 - €3.840 per maand.

Door Clarisse Meinhard

Vergelijkbare artikelen

Hoe word je een full stack developer? :: Wat is een werk auteursrecht?
Handige links