Huis > I > Is Het Vertaald Of Vertaalt?

Is het vertaald of vertaalt?

vertalen/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van vertalen
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.)vertaalvertaalt
verleden (o.v.t.)vertaaldevertaalde
toekomend (o.t.t.t.)zal vertalenzult/zal vertalen

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom vertaalt Google niet meer?

Probeer de pagina te vernieuwen. De taal is mogelijk niet beschikbaar voor vertaling als u niet op Translate kunt tikken. Als u Translate onderaan de pagina niet ziet, kunt u een vertaling aanvragen.

Hoe kan je Wikipedia vertalen?

Op Wikipedia bestaat een vertaalhulpmiddel, Wikipedia:ContentTranslation, voor het vertalen van artikelen uit andere taalversies van Wikipedia. De directe link, Speciaal:Paginavertalen, is alleen beschikbaar als dat in je voorkeuren is aangezet.
Dienovereenkomstig, wat betekent vertaalt?
Het begrijpen, analyseren en uitdrukken van geschreven of gesproken materiaal in een andere taal dan de oorspronkelijke.

Hoe vertaal ik een Nederlandse brief in het Engels?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een Nederlandse brief in het Engels te vertalen hangt af van de specifieke brief en de context. Enkele tips voor de aanpak van deze taak zijn echter:
Gebruik van een online vertaaltool, zoals Google Translate, om de inhoud van de brief te begrijpen.
Een Nederlands-Engels woordenboek raadplegen voor woorden of zinnen waar u niet zeker van bent.
Een Nederlander of iemand anders die beide talen vloeiend spreekt om hulp vragen bij de vertaling. Hoe vertaal je OVT? Bij het vertalen van OVT moet je rekening houden met de verschillende spraakdelen waaruit de zin bestaat. Bijvoorbeeld, het werkwoord "zijn" wordt in verschillende talen anders vervoegd, dus je moet ervoor zorgen dat je de juiste vorm gebruikt. Bovendien hebben sommige talen een andere woordvolgorde dan het Engels, dus daar moet je rekening mee houden bij het vertalen.

Mensen vragen ook: wat is de verleden tijd van wachten?

wachten/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van wachten
onbepaalde wijs
tegenwoordig (o.t.t.)wachtwacht
verleden (o.v.t.)wachttewachtte
toekomend (o.t.t.t.)zal wachtenzult/zal wachten
Hoe kan ik een artikel vertalen?
Je kunt bijvoorbeeld naar de website van Google Translate gaan: translate.google.com en de URL van de website in het tekstvak invoeren. Selecteer de taal waarin je jouw website wilt vertalen en klik op de knop Vertalen.

Wat is in het Engels ja?

ja → yes, aye, yep, yeah.
Hoe een brief vertalen? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een brief te vertalen hangt af van de specifieke context en de doelstellingen van de vertaling. Enkele tips voor het effectief vertalen van een brief zijn echter:
- Zorg ervoor dat u het doel van de brief begrijpt en wie het beoogde publiek is. Dit zal u helpen de juiste toon en stijl te kiezen voor uw vertaling.
Let goed op de originele tekst en zorg ervoor dat je de betekenis van de brief nauwkeurig overbrengt in je vertaling.
Gebruik een woordenboek of andere bronnen om onbekende woorden of zinnen in de oorspronkelijke tekst op te zoeken, zodat uw vertaling nauwkeurig is.
- Lees je vertaling zorgvuldig na voor je ze verstuurt, om te controleren op fouten of onnauwkeurigheden.

Hoe sluit je een brief af in het Engels?

Er zijn een paar manieren om een brief in het Engels af te sluiten. De meest gebruikelijke manier is "Hoogachtend, [Uw naam]". Andere manieren zijn "All the best", "Regards" of "Best".

Door Lobel

Wat is een vezel biologie? :: Is gedateerd synoniem?
Handige links