Huis > I > Is Gedateerd Synoniem?

Is gedateerd synoniem?

achterhaald, achterlijk, afgezaagd, gedateerd, ouderwets, passé, uit de tijd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Is synoniem met?

Synoniem zijn met en synoniem zijn met hetzelfde zijn beide correct. Synoniem zijn met is gebruikelijker.

Trouwens, welk dialect is het oudste nederlands?

Welk dialect is het oudste Nederlands? Het Oudnederlands, dat wil zeggen de Nederfrankische dialecten zoals die tot circa het midden van de 12e eeuw werden gesproken, was de voorloper van het Middelnederlands. Het Oudnederlands kende nog veel overeenkomende woorden en klinkers met het Oudengels en het Oudsaksisch.
En nog een vraag, wat is het oudste nederlands?
In het jaar 1100 was er een Vlaamse monnik die bezig was met het overschrijven van Latijnse en Oud Engelse teksten. Toen hij zijn ganzenveer wilde uittesten, schreef hij een zin van een liedje op die hij kende van zijn jeugd. Dit was dus de eerste Nederlandse zin die ooit is opgeschreven!

Waar sprak men vroeger Nederlands?

Het Nederlands is een West-Germaanse taal die in de Lage Landen werd gesproken in de Vroegmoderne Tijd. Het stamt af van het Oudfrankisch en is de moedertaal van het Afrikaans. Dienovereenkomstig, wat zijn archaïsche woorden? Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag omdat het enigszins subjectief is. In het algemeen zijn archaïsche woorden echter woorden die niet meer algemeen worden gebruikt of die als verouderd worden beschouwd. Dit kunnen woorden zijn die niet meer gebruikt worden in het dagelijks spraakgebruik, maar ook woorden die niet meer gebruikt worden in specifieke contexten (zoals woorden met betrekking tot verouderde technologie). Daarnaast kunnen sommige mensen woorden met een bijzonder ouderwetse connotatie als archaïsch beschouwen, ook al worden ze nog wel algemeen gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Is een pre synoniem?

Gunst, pre, voorrang, voorkeursbehandeling, voorrang, plus, pre, voordeel.

Dienovereenkomstig, is gaarne oudnederlands?

Gelieve & gaarne

Het werkwoord 'gelieven' stamt uit de vroege middeleeuwen en heeft zelfs z'n oorsprong uit het Oudhoogduits. Ook het woord 'gaarne' is al heel wat jaartjes oud: in 1100 is het woord voor het eerst aangetroffen. Beide woorden gebruik je waarschijnlijk niet snel in het dagelijks leven.
Wat een mooie woorden?
Volgens Onze Taal zijn dit de mooiste woorden in het Nederlands:
  • Desalniettemin (volgens Onze Taal-lezers)
  • Liefde (volgens NIPO-onderzoek)
  • Vrijen (volgens Volkskrant-lezers)

Is slechts een bijwoord?

Bijwoord. De emmer bevat slechts een paar erwten.
Men kan zich ook afvragen: wat betekent iets uitsluiten? Als we iets uitsluiten, kiezen we ervoor het weg te laten of niet op te nemen. Er zijn vele redenen waarom we iets uitsluiten, maar vaak is dat omdat we ons op andere dingen willen concentreren, of omdat we het ding dat we uitsluiten niet belangrijk vinden.

Wat is een ander woord voor respectievelijk?

Het woord "respectievelijk" betekent "in de gegeven volgorde". Een ander woord met een soortgelijke betekenis is "opeenvolgend".

Door Ezri

Is het vertaald of vertaalt? :: Hoe schrijf je verouderd?
Handige links